Pred Třincom: Napraviť si chuť a postupne to ladiť na ligu
Druhý anglický týždeň ukončíme domácim prípravným zápasom proti druholigovému Třincu. Po troch dňoch sa tak Šošoni predstavia znova na domácej pôde, kde bude po strede hlavným cieľom napravenie si chuti a najmä výkonnostný posun, ktorý všetci chceme a potrebujeme vidieť pred blížiacou sa jarou.

Na sobotný duel s výkopom už o 11:00 hod. je vstup voľný, otvorená bude západná tribúna. Súboj prinesieme tradične aj na MŠKŽilinaTV.


súper číslo 5

Súper, ktorý sa stretáva v posledných rokoch v prípravných dueloch najmä s našou rezervou (naposledy si naša U19 pripísala počas leta prehru 0:5). Tradičný český druholigový klub čaká na jar najmä práca so záchranou, keďže po jeseni sú za ním iba rezervné tímy Sparty a Slavie. Česi začali prípravu o niečo neskôr, keďže druhá najvyššia súťaž začína u našich západných susedov až začiatkom marca. Doteraz tak majú za sebou zverenci trénerov Zbončáka a Cieslara dve prípravné stretnutia - najskôr podľahli poľskému druholigistovi z Niepolomic 0:2 a s tamojšími treťoligovými Kvítkovicami remizovali počas týždňa 2:2. Zo súpisky Čechov je nám známy najmä náš odchovanec a kmeňový hráč Marián Tandara, ktorý je za hranicami na hosťovaní.


rozdiel v plnení pokynov

Zvýšený hlas, ktorý je pred blížiacou sa jarou správnym upozornením. Tréner Jaroslav Hynek využil impulz v podobe zápasu proti Podbrezovej na zopakovanie si základných vecí.

"Vo štvrtok sme to nechali uležať v hlavách chalanov, povedali sme si skôr podporné veci, ktoré nás spájajú na ceste za spoločným cieľom. Vieme, že výkyvy môžu prísť, no potrebovali sme si každý v sebe upratať nastavenie, motiváciu. Hlavne vzadu sme nerobili veci, ktoré máme. Bol veľký rozdiel medzi prvým a druhým polčasom."

Hynkovci to postupne začnú ladiť na 11. február.

"Blížime sa k lige a vieme, ako môžeme byť úspešní. Ukazuje sa, ktorí hráči na to systémovo myslia a majú naše pokyny pod kožou. Chalani dostávajú zatiaľ rovnaký priestor, aby sa ukázali. Nie sú však na rovnakej štartovacej čiare. Je už vidieť, kto sa kde nachádza v plnení princípov. Hlavne stredajšie zápasy ukázali nedostatky, lebo sme šli z plného zaťaženia."

Třinec bude piatou previerkou, čo od neho očakáva trénersky zbor?

"Teraz nám končí druhý anglický týždeň a od nového týždňa začíname klasický mikrocyklus. Predošlé dni boli náročné, záťaže vrátane zápasov bolo dosť. Aj preto proti Třincu vykompenzujeme hráčom aktuálne zaťaženie. Už to budeme vylaďovať. To očakávame aj od soboty - dominancia na našej strane, dostať súpera do fázy, do ktorej chceme. Poväčšine stretnutia vedome hrať našu hru a udržovať princípy. Do sobotného stretnutia by sme mali ísť oddýchnutejší. Chceme podať výkon, ktorý bude dominantný v oboch fázach. Verím, že sa to naplní."

Čo aktuálny zdravotný stav?

"Máme drobné šrámy, ktoré nechceme v sobotu riskovať a prípadne ich prehlbovať, preto pošetríme niektorých chalanov."


priamy prenos

Aj tento súboj môžete sledovať naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.

Facebook