Pred Moravcami: Dôrazom v zakončení strhnúť a potešiť konečne aj fanúšikov
Fortuna liga pokračuje počas víkendu 13. kolom, v ktorom sa hráči MŠK Žilina predstavia doma, kde chcú a potrebujú zlomiť sériu bez výhry. V ceste za vytúženým víťazstvom im budú stáť futbalisti ViOnu Zlaté Moravce. Pred duelom sme sa porozprávali s trénerom Petrom Černákom o hlavách hráčov, zdravotnom stave či forme oboch tímov.

Sobotné stretnutie s výkopom o 18:00 hod. bude pod taktovkou hlavného arbitra Filipa Glovu.


novinky u súpera

Mužstvo, s ktorým sme sa stretli počas minulej sezóny až v šiestich zápasoch, prichádza po piatich mesiacoch znova pod Dubeň. Na lavičke ViOnu ostal Ľuboš Benkovský, obmenil sa mu však káder, ktorý postráda najmä dvojicu Balaj - Hrnčár, čo sa odzrkadľuje momentálne až na 11. mieste tabuľky. V sobotu sa tak na Štadióne MŠK stretnú tímy, ktoré neovplývajú aktuálne najlepšou formou. Mužstvo od rieky Žitavy musí naháňať stratené body z úvodu ročníka, v našom prvom vzájomnom dueli to bol najmä boj s terénom kvôli silnému dažďu, ktorý sme napokon zlomili gólom Tima Jambora na svoju stranu. Viac o súperovi a zmenách v jeho kádri prinesieme v Bulletine MŠK.


zabojovať o "doping" z tribún

Veselo nie je stále ani v kabíne Šošonov, v ktorej sa už síce bodovalo v poslednom kole, no bod za remízu nepotešil nikoho zo zverencov trénera Petra Černáka.

„Chalani proti Seredi chceli, no súper naozaj výborne zhusťoval priestor. To však nie je výhovorka, výhodu o jedného hráča v poli musíme využiť. V koncovke sme vždy zvolili zlé riešenie, lopta nám odskočila, alebo súper zblokoval strelu. Bolo to všetko dokopy. Ako som spomínal, musíme sa viac tlačiť do zakončenia a byť v ňom dôraznejší," skonštatoval iba remízu z posledného kola lodivod žltozelených. Jednoznačne potrebujeme naštartovať sebavedomie hocijakým "škaredým" gólom. "Chýba nám ľahkosť, ale je to pochopiteľné po výsledkovej kríze, ktorú prežívame. Verím tomu, že ju konečne pretrhneme, budeme úspešní a budeme mať radosť z nášho futbalu. Musíme to ale preniesť aj na ihrisko a držať spolu ako tím. Keď každý z hráčov ešte viac ukáže svoje individuálne schopnosti v prospech tímu, tak sa to musí spojiť vo výborný tímový výkon."

Moravce čakajú na výhru v lige rovnako už od augusta. „My teraz nemôžeme riešiť súpera, musíme sa pozerať predovšetkým na seba a na svoju hru. Toto je pre nás v tejto chvíli najdôležitejšie. Každý má svoje problémy a každý sa s nimi musí popasovať po svojom.“

Zvyšok trestu z II. ligy odpustili Patrikovi Myslovičovi, ako je na tom káder po zdravotnej stránke? „Niektorí hráči sa uzdravujú a mali by byť už k dispozícii, v tomto je to veselšie. Opäť však pribudli nejaké šrámy po zápase so Sereďou. To je futbal, s tým sa musíme vyrovnať. Vyberieme takú zostavu, o ktorej budeme presvedčení, že môže byť úspešná proti Zlatým Moravciam," prezrádza tréner, ktorý si uvedomuje, že so situáciou nemôžu byť spokojní ani fanúšikovia, ale: "Zažívali sme to ako hráči a zažívame to aj ako tréneri. Jednoducho, podpora z hľadiska je povolený doping a pre chalanov je to vždy iba veľké plus. Je nám jasné, že v prvom rade sa o ňu musíme pobiť na ihrisku a spoločne za ňou ísť. Verím, že strhneme fanúšikov svojím výkonom aj k ich väčšej podpore z tribún," dodáva Peter Černák pred svojím tretím, a verme, že už konečne víťazným vystúpením na lavičke MŠK.


bulletin pred zápasom

Aj pred 13. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • pohľade trénera na sebavedomie tímu i svoje zážitky z Moraviec.
  • potrebe pomôcť tímu očami Lukáša Jánošíka.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.
  • Už v stredu bude na Štadióne MŠK Žilina znova zápas mládežníckej Ligy majstrov, deti majú vstup opäť zdarma.

OTP režim | PRAVIDLÁ pri vstupe: čím sa musím preukázať?

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov (povolená kapacita 25%) vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená západná tribúna (každý druhý rad).

Zápas bude v režime OTP (osoba plne očkovaná, testovaná alebo prekonala COVID-19)

V dobe začiatku hromadného podujatia bude musieť fanúšik (podľa opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov, ktoré nemusia byť testované ani očkované. Musí však mať zakúpenú vstupenku.

rozhodcovia

Sobotné stretnutie 13. kola, ktoré má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova. Na čiarach mu asistujú Matej Zemko a Juraj Halíček.


priamy prenos

Stretnutie proti Zlatým Moravciam budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.

Facebook