Pred Mikulášom: Odchádzať na repre v pohode
Sobotou sa uzavrie prvá polovica základnej časti Fortuna ligy, sobotou sa uzavrie aj nahustený program Šošonov pred reprezentačnou prestávkou. Futbalisti MŠK Žilina sa v 11. kole postavia jedinému zostávajúcemu tímu, s ktorým sme sa ešte túto sezónu nestretli - Liptovskému Mikulášu. Aj o nástrahách v súbojoch s poslednými tímami tabuľky očami trénera Jaroslava Hynka.

Sobotný duel, ktorý má výkop posunutý už na 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný rozhodca Marián Ruc.


novinky u súpera

Veľmi zradný môže byť rýchly pohľad na tabuľku, kde sa na jej chvoste "krčí" práve Liptovský Mikuláš. A hoci oplýva kvalitou a viaceré duely mal naozaj slušne rozbehnuté, v kolónke výhier má nateraz nulu. Napríklad posledný súboj spred týždňa vyhrával po polčase s Banskou Bystricou, no dvomi gólmi prišiel čo i len o bod. Takýchto scenárov, kedy MFK body ušli v záverečných minútach, je viacero, a preto to určite nebude jednoduchý a "povinný" zápas. Však aj my máme čerstvú skúsenosť z domáceho súboja proti Zlatým Moravciam, ktorý sme so šťastím len tak-tak zlomili v závere na svoju stranu.

Liptáci sa, podobne ako Šošoni, naladili víťazne aspoň v týždňovom pohári, kde si jednoznačne odviezli postup z ihriska šiestoligového Bacúchu po jedenástich góloch. My však pozeráme na seba a body z Ružomberka je potrebné potvrdiť aj doma - pred vami, našimi fanúšikmi a pred reprezentačnou prestávkou, na ktorú sa bude určite príjemnejšie odchádzať s trojbodovou príchuťou.

Viac si o súperovi povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


zostať pokojní, neprepáliť dobrú emóciu

Po Liptákoch z Ružomberka čaká na zverencov trénera Jaroslava Hynka aj druhý klub z Liptova. Sobotným duelom zavŕšia Šošoni tri anglické týždne v rade.

"Nevyrotovali sme to úplne, ale pretočili sme niektorých hráčov, pošetrili sme ich v pohári. Každopádne sme to v dueloch prestriedali, zvládli sme to. A keď k tomu prišli dobre výsledky, určite sa pracuje s väčšou chuťou, energiou. Druhá stránka veci je kondičná pripravenosť, a aj preto zvládame anglické týždne zatiaľ k našej spokojnosti."

Ako si udržať koncentráciu až do soboty? 

"Neprepáliť dobrú emóciu, zostať pokojní a dokázať preladiť. Nominácií je naozaj veľa, snažíme sa pôsobiť na chalanov, aby to dokázali zvládnuť a odchádzali na repre v pohode. Dôležitý je odpočinok, lebo pri takomto režime je každá hodina k dobru dôležitá. Chalani sa s tým musia naučiť pracovať a neprepadať zbytočne či už pozitívnym alebo negatívnym emóciám."

Tabuľka v sobotnom prípade môže len a len zavádzať, čo vedia aj žltozelení.

„Už sme to zažili. Keď sme hrali proti Zlatým Moravciam, tak boli v tom čase posledné a naša výhra sa nerodila vôbec ľahko. Na takéto veci nemôžeme ani pomyslieť. Myslím si, že v každej súťaži sú tieto súboje zradné a výsledok nemusí prísť. Preto potrebujeme byť najmä koncentrovaní na svoje veci a úlohy, pokračovať v tom, čo nám funguje a pretaviť energiu z posledných výhier aj do sobotného duelu. Stále sme mladý tím a menšia víťazná vlna sa veľmi rýchlo môže otočiť úplne inde. Verím, že chalani za tým pôjdu a zúročíme všetko, čo sme doteraz nadobudli. V neposlednom rade hráme doma, kde sme naposledy stratili body, a preto máme v hlave jedine to, čo aj naši fanúšikovia - výhru. Verím, že za ňou spoločne pôjdeme," dopĺňa český kormidelník Žiliny, ktorému bude chýbať trojica dlhodobo zranených - Ján Minárik a Dominik Javorček a Henry Addo. Naopak, Benson Anang už je v plnom tréningu s tímom.


pokladňa otvorená

Pred sobotným duelom bude:

  • otvorená Pokladňa 1 (búdka pri Holiday Inn - dve okienka) od 14:00 - 16:45. (viď mapka).

Upozorňujeme, že ceny priamo na pokladni pred zápasom sú zvýšené, preto odporúčame výhodnejší a pohodlnejší predpredaj cez Ticketportal.sk.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufet v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Východná tribúna je aj naďalej uzatvorená, čo nás mrzí, ale deje sa tak z dôvodu odporúčania Policajného zboru. Rovnako tak z dôvodu bezpečnosti fanúšikov kvôli výstavbe na Ľavobrežnej, Uhoľnej ulici a priľahlých plochách.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 14:00 - 16:45 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


súťaž v polčasovom kvíze

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj pikošky, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.


bulletin pred zápasom

Aj proti Liptovskému Mikulášu sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete prelistovať priamo na tribúne. Rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • reprezentantoch očami Jaroslava Hynka. Prospeje tímu repre prestávka?
  • opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • štatistikách Matúša Rusnáka.
  • povinnostiach žltozelených reprezentantov v kocke.

rozhodcovia

Sobotný duel 11. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Marián Ruc, na čiarach asistujú Juraj Halíček a Matej Zemko.


priamy prenos

Stretnutie proti Mikulášu budete môcť sledovať naživo iba na portáli VOYO.


Facebook