Pred Mikulášom: Len a len na seba

Dráma o prvú šestku pokračuje do posledného kola. Dôležité však je, že aj pred ním majú Šošoni všetko vo vlastných rukách. Jediné, čo ich musí zaujímať, je ich vlastný výkon a zápas pod Tatrami. Tam sa predstavia proti ďalším Liptákom - tentoraz nováčikovi z Liptovského Mikuláša. O nastavení tímu i ďalších novinkách nás informoval šéf žltozelenej lavičky Jaroslav Hynek.

Sobotné stretnutie 22. kola Fortuna ligy s výkopom o 16:30 hod. (jednotný výkop na všetkých štadiónoch) bude pod Tatrami rozhodovať Martin Dohál.  

V tomto bude dôležitá aj vaša podpora. A ak sa v sobotu chystáte do Popradu, vstupenky sa budú predávať priamo pred sektorom hostí. Cena vstupenky je 6€.


novinky u súpera

Turbulentný vstup do jarnej časti prežíva nováčik z Liptovského Mikuláša. Nielenže sa prehĺbil jeho rozostup na prenasledovateľa zo Skalice, keď ťahal vo vzájomnom súboji za kratší koniec, ale prehral aj ďalšie dva duely - najskôr tesne s Trnavou (1:2) a naposledy podľahol aj Banskej Bystrici (0:2). To viedlo vedenie k nepopulárnemu kroku a už po troch jarných zápasoch odvolalo trénera Mareka Fabuľu. 

Hoci sa Liptovskomikulášania neodrazili do jarnej časti najlepšie, treba si však pripomenúť na náš prvý vzájomný zápas. Nie kvôli výsledku, ale najmä kvôli veľmi slušnému výkonu súpera. Ten nás výsledkovo neprekvapil len na základe slabšej efektivity. A preto pred výkopom jednoznačne nepozeráme na tabuľkové postavenie, to nás bude zaujímať až po 90 minútach.


udržať si výhodnú pozíciu

Dráma až do konca. Až do konca základnej časti. Ako by sa tréner Jaroslav Hynek na toto rozpoloženie pozeral pred sezónou?

"Pri mojom príchode som pri prestavovaní všetkých herných vecí nepremýšľal nad konkrétnym miestom v tabuľke. Vykryštalizovalo sa to takto a myslím si, že zvoliť si za primárny cieľ prvú šestku Žiline svedčí. Bol som opatrný, a pri stále lepšom poznaní kádra a všetkých vecí vôkol som si dával stále konkrétnejšie ciele. Niektoré zápasy mi "ležia v žalúdku", mali sme v nich na viac... Aj preto musíme o šestku bojovať až do úplne posledného kola. Nebude to ľahké ani v sobotu."

Mikuláš bude asi ťažko predvídateľný, nakoľko počas týždňa odvolal trénera.

"Reakciu tímu na akúkoľvek zmenu trénera je ťažké predpovedať. Ako to bude vyzerať v tréningu, ako sa to podpíše na kabíne, aká bude motivácia hráčov. Sú v istom rozpoložení a my teda môžeme iba ťažko predpokladať, ako budú vyzerať. Toto sú však iba moje vyjadrenia smerom von. Vo vnútri kabíny sa o to viac sústredíme iba na veci, ktoré môžeme ovplyvniť - a to sme my a naša hra. Vytvorili sme si pred sobotou výhodnú pozíciu a tú si chceme udržať. Byť koncentrovaní a zvládnuť to. Pokiaľ sa nám to podarí, preklopí sa to do ešte väčšieho sebavedomia, väčšej odvahy."

Posledným vydareným zápasom sme si doliali potrebného sebavedomia.

"Proti Ružomberku sme urobili dôležitý krok a určite to nik z nás nechce pustiť. Je to len a len na nás, ako to napasujeme na sobotu, doladíme a načasujeme tak, aby sme podali optimálny výkon. K tomu smerovala naša pozornosť počas celého tréningového týždňa."

Hoci sme boli po Ružomberku chválení, kde treba ešte pridať?

"Na našej kompaktnosti a kvalitnom pokrytí ihriska v defenzíve. V ofenzíve je to zas otázka presnosti na lopte. Najmä pri rýchlych prechodoch do rozbitej obrany súpera. Proti Ružomberku sme mali niekoľko brejkových situácií, ktoré sme mali vyriešiť lepšie. A faktor odvahy sa prelína v obidvoch spomenutých fázach. To bude dôležité aj v sobotu. Hoci je Mikuláš v tabuľke na chvoste, má vo svojom kádri veľmi kvalitných hráčov, ktorí sa ukázali aj v prvom vzájomnom dueli. Bude na nás, aby sme sa snažili správne pokryť priestor. Nič nepodceniť."

Kormidelník žltozelených nevylúčil pred sobotou zmeny v zostave. Nie však vynútené, práve naopak.

"Káder je v plnej sile, čo je pre trénerov i samotnú kabínu skvelé. Tím sa naplno podporuje a snaží sa uspieť, to cítiť. Po dlhej dobe nastúpil za B-tím Dominik Javorček, ktorý sa aj s ďalšími chalanmi podieľal na výhre rezervy. Za to sme pochválili i Adama Kopasa a Borisa Krstića. Dávid Ďuriš po pár mesiacoch naskočil do ostrého stretnutia, zamestnal súpera a postupne sa do toho dostáva. V pravý čas bude pre mužstvo znova plnohodnotným prínosom. Všetci pracujú v tréningu dobre, čo len predpovedá, že aj napriek poslednej výhre môžu nastať zmeny. Na jednu stranu zdravá konkurencia, na druhú prajnosť a spolupráca. Verím, že v takomto duchu to poženieme aj ďalej a takýto tímový duch sa ukáže aj v sobotu,” dopĺňa český lodivod, ktorému ale bude v sobotu pre kartový trest chýbať Samuel Gidi.


sektor hostí

Predaj vstupeniek bude prebiehať v sobotu klasicky priamo pred vstupom do sektoru hostí na štadióne v Poprade u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho kontaktovali vopred.

Cena vstupenky je 6€.


rozhodcovia

Všetky sobotné duely 22. kola Fortuna ligy majú výkop o 16:30 hod. Ten v Poprade bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál. Na čiarach mu asistujú Juraj Halíček a Dušan Štofík.


priamy prenos

Stretnutie proti Liptovskému Mikulášu budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook