Posledná previerka pred Európou: rakúsky Wolfsberger AC


Záverečný zápas, záver sústredenia a s ním aj záver letnej prípravy. To prinesie sobotný podvečer, kedy si Šošoni po štvrtýkrát v rámci letnej prípravy otestujú svoju pripravenosť a aktuálnu formu. Poslednou previerkou pred ostrým štvrtkovým európskym štartom bude duel proti domácemu bundesligistovi z Wolfsbergu.

Ako sme na tom a čomu všetkému sa venujeme ku koncu sústredenia, prezradil asistent trénera Martin Kuciak.

Sobotný duel s výkopom o 15:30 hod. na štadióne v našom prechodnom domove vo Windischgarstene plánujeme opäť vysielať naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.


neúspešní vlci v boji o európsku miestenku

Stúpajúca kvalita výkonov. Nielen tých našich, ale aj zo strany súpera, aby nás čo najlepšie preveril. To sa očakáva pred sobotou, kedy nás vyzve rakúsky prvoligista a v posledných rokoch aj účastník európskych pohárov. Wolfsberger však v tejto sezóne bude chýbať v kvalifikačných kolách, keď v rovnakom systéme, akom hráme aj my, neuspel vo finále playoff o Konferenčnú ligu. V ňom WAC nestačil na Austriu Lustenau, a tak nenapodobní účasť spred roka až v playoff o skupinovú fázu UECL, kde zas podľahol nórskemu Molde.

Aj preto zverenci trénera Manfreda Schmida začínajú ostré zápasy až neskôr, v druhej polovici júla pohárom a na jeho konci aj ligou. Za sebou majú Rakúšania doteraz dve prípravné stretnutia. Proti Atusu Velden z nižšej rakúskej ligy vyhrali 3:0, treťoligistovi z Leobenu zas podľahli pri rozbehu 1:2.

V sobotu čaká "vlkov" z Wolfsbergu hneď dvojitá zápasová dávka, po nás zohrajú ešte duel proti Dynamu Kyjev. Preto s najväčšou pravdepodobnosťou Rakúšania pošlú jednu partiu do súboja s nami, druhú zas proti Ukrajincom.


všetko podľa plánu

Šošoni majú najťažšiu časť prípravy za sebou. Minimálne z kondičného hľadiska, čo potvrdzuje aj asistent trénera Martin Kuciak.

"Štvrtok sa blíži, a tým pádom nám končí prípravné obdobie. Objem bol kvalitný, hráči to cítili. Od začiatku sústredenia sme sa venovali herným tréningom, kde sme sledovali aj kondičné parametre. Tým pádom sme aj museli upraviť program, trochu zvoľniť. Fakt toho bolo dosť. Naplánované veci sa nám do bodky podarilo naplniť. Od piatku už ladíme formu smerom k dôležitému štvrtkovému duelu."

Čo bolo potrebné ešte chalanom vysvetliť, odkomunikovať?

"Nie je to iba fráza, ale každý jeden deň, každú jednu hodinu máme na sústredení naplánovanú. Nie je to iba o kvalitnom tréningovom procese, ale robili sa individuálne rozbory videí na konkrétne situácie a na konkrétne herné posty. Každý chalan mal minimálne dve takéto sedenia. Snažíme sa tomu venovať naplno a nepodceniť žiaden detail."

Čo uchopiť z utorka a preniesť to do soboty? 

"Rozdielny súper, čaká nás možno iný spôsob hry od rakúskeho tímu. S každým stretnutím prichádzajú ďalšie a ďalšie podnety. V utorok proti Universitatea Cluj, ktorý sa rozhodol brániť, sme si vyskúšali hru do hlbšieho bloku. Tým pádom sme boli dominantní, ale vo finalizácii sme to nezvládli ideálne. Samozrejme, príprava nie je o tom, aby sme hrali iba na výsledok, no každé víťazstvo proti takýmto súperom poteší a zdvihne sebavedomie i náladu. Čerpali sme teda z utorka veľa informácií, ladili sme to do pozitívna, vštepovali sme do chalanov vydarené veci."

Proti Wolfsbergeru už očakávať väčšiu minutáž pre potenciálnych hráčov základu. 

"Chceme už v sobotu dať väčší priestor tým, ktorí majú šancu nastúpiť v základe. Bude to teda odstupňované, no chceme zapojiť všetkých. Potrebujeme udržiavať káder v záťaži a aj s hernou praxou. Ak by Pán Boh dal a postúpime, tak šírka kádra musí byť pripravená na to, aby sme zvládali dve súťaže."

Facebook