Pohárové povinnosti pokračujú v utorok v Námestove

Po štyroch rokoch sa predstavíme v Námestove opäť. A bolo to takmer na deň presne, kedy sme vtedy v septembri 2020 vstúpili do Slovnaft Cupu v rámci 2. kola presvedčivým víťazstvom 7:0. S rovnakým cieľom cestujeme na Oravu aj v utorok, kedy vyzveme tentoraz domáceho treťoligistu v 3. kole Slovenského pohára.

Utorkový duel s výkopom o 15:30 hod., ktorý môžete sledovať na MSKZilinaTV, bude ako hlavný arbiter rozhodovať Matej Choreň.

VSTUPENKY V PREDAJI

repríza po štyroch rokoch

Vtedy sme v Námestove triumfovali poľahky 7:0, pričom zo strelcov je v kádri aktuálne len jediný. Skúsite si tipnúť? Áno, je to Dávid Ďuriš. Okrem neho sa vtedy presadili do siete treťoligistu Kurminowski, Rusnák či Bernát. Aj vtedy hrali domáci III. ligu a hrajú ju aj teraz. V spomínanej sezóne 2020/2021 však postúpili vyššie, kde si jeden rok vyskúšali aj II. najvyššiu súťaž. Tam súperili aj s našou rezervou, no ako nováčik hneď aj vypadli, keď obsadili jasne posledné miesto. Aktuálna sezóna Námestovčanom rovnako nevychádza podľa predstáv, v skupine východ totiž po ôsmich kolách figurujú na predposlednom 15. mieste so štyrmi bodmi. Jediná výhra prišla pred týždňom s Lučencom, cez víkend prehrali zverenci trénera Ivana Rusnáka v Poprade 1:2. 

V kádri Oravčanov sa nachádzajú aj mená späté s MŠK - Vladislav Cicek z úspešného ročníka 2002, ktorý v Žiline strávil 9 rokov a patrí k jedným z pilierov tamojšieho MŠK.


potešiť seba i divákov

Celá kabína zažila počas víkendu poriadnu víťaznú emóciu v rámci ligy. Teraz v anglickom týždni prelaďuje kabína Šošonov na pohár. Viac noviniek i samotné nastavenie pred pohárovým duelom prináša asistent trénera Martin Kuciak.

"Košice nás trochu vyšťavili, preto nastanú zmeny v zostave. Na druhú stranu chceme udržať čo najdlhšie pozitívne nastavenie a krásnu víťaznú emóciu, kedy sa nám znova podarilo otočiť zápas. Vnútorná mentalita tímu je na vysokej úrovni. Chceme to potvrdiť aj v ďalších dueloch, no a najbližším súperom je Námestovo. Pri všetkej úcte ku súperovi, kvalita nášho tímu nás predurčuje k jedinému."

Dostali hráči "zaslúžené" voľno?

"Išli sme po Košiciach bez voľna. Do Námestova teda pocestujeme v najsilnejšom možnom zložení. Chceme samozrejme postúpiť, nič nepodceniť a pristúpiť k tomu s plnou vážnosťou. Slovnaft Cup berieme ako vážnu súťaž, preto nebudeme nikoho šetriť ani taktizovať."

Čo k súperovi?

"Domácich sme si zanalyzovali, majú tam mladých chalanov, určite nám to budú chcieť znepríjemniť. Dôležitou persónou je Vlado Cicek - náš odchovanec. Verím, že sa dobre pripravíme a ľudom, ktorí prídu v hojnom počte, ukážeme kvalitnú hru na konci s naším postupom. To je jednoznačný cieľ. Dúfame teda, že odídu spokojní a nabažení futbalom."


rozhodcovia

Pohárový duel 3. kola, ktorý štartuje v Námestove o 15:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Matej Choreň. Na čiarach mu asistujú Dušan Stofík a Milan Kardelis.


priamy prenos

Stretnutie proti Námestovu budete môcť sledovať naživo na našom YouTube kanáli MSKZilinaTV.

Facebook