Podpísaní... viacerí Šošoni s novými zmluvami
Hneď v úvodný deň sústredenia prinášame pozitívne správy z tábora Šošonov. Tesne pred odchodom do Emirátov sa vedeniu MŠK Žilina podarilo dohodnúť s viacerými futbalistami MŠK Žilina na predĺžení zmlúv, resp. podpísaní prvých profesionálnych kontraktov.

Vedenie žltozelených si poistilo dvojicu gólmanov - Ľubomíra Belka i Mareka Teplana, rovnako obrancu a kapitána Jána Minárika, stredopoliara Tibora Slebodníka a aj dvojicu mladých afrických "pušiek" - Richmonda Owusuho a Henryho Adda.


ZBIERAŤ SKÚSENOSTI POSTUPNE AJ V LIGE

Talentovaný gólman Marek Teplan, ktorý od mládeže robí dvojičku s Ľubom Belkom, podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu, trvajúcu do 31. decembra 2025, po ktorej neskrýval radosť.

„Som veľmi rád, že mi klub dal možnosť ďalej pokračovať v MŠK Žilina a ponúkol mi profesionálny kontrakt. Je to pre mňa motivácia naďalej na sebe pracovať, zlepšovať sa a zároveň sa tým odvďačiť klubu za prejavenú dôveru. Každý tréning s chalanmi ma baví a posúva, čo je najdôležitejšie. Určite by som chcel najmä naberať čo najviac skúseností aj v "B"-tíme a postupne sa prebojovať do brány aj v ligových zápasoch.“


ANI SEKUNDU NEROZMÝŠĽAL

Druhým gólmanom s novou zmluvou je Ľubomír Belko, ktorý sa čoraz častejšie vrýva do pamäti fanúšikov výbornými zákrokmi. Nielen tie mu vyniesli predĺženie zmluvy s materským klubom o ďalšieho tri a pol roka, a to do 30. júna 2025.

„Pocity sú výborné. Teším sa, že sa môžem ďalej rozvíjať v tomto klube. Nad predĺžením zmluvy som ani na sekundu nerozmýšľal, chcem sa stále zlepšovať a zbierať skúsenosti v žltozelenom drese. Okúsil som už finále pohára, zažil prvé štarty vo Fortuna lige, ale aj naďalej potrebujem v tréningoch pracovať a podávať kvalitné výkony. Moje najbližšie ambície sú spojené s tými klubovými – prvá šestka je základ, potom sa môžeme pozerať aj vyššie, kvalitu na to stále máme.“


VĎAČNÝ ZA ŠANCU HRAŤ ZA MŠK AJ NAĎALEJ

Predĺženie spolupráce medzi Šošonmi a Jánom Minárikom sa predĺžilo o ďalší rok. Stopér a častokrát aj kapitán MŠK sa vypracoval na lídrov obrany, preto s novou zmluvou do 30. júna 2024 prichádza aj zvýšená zodpovednosť.

„Veľmi si vážim možnosť pôsobiť v klube o rok dlhšie. Celý futbalový život som prežil v žltozelenom a som navyše vďačný nastupovať za neho s kapitánskou páskou. Budem robiť maximum, aby sme ako celý tím podávali dobré výkony a ja zozadu k tomu prispel čo najväčšou mierou.“


NOVOU ZMLUVOU ZOBRAŤ ZODPOVEDNOSŤ NA SEBA

Tibor Slebodník pôsobí pod Dubňom už rok a pol, počas ktorého sa vypracoval na nosného hráča "B"-tímu, následne nakukol do šatne „Áčka“, v ktorom sa rovnako začína výraznejšie presadzovať. Predĺženie zmluvy o ďalšie tri roky (do 30. júna 2025) je tak u Podtatranca logickým vyústením.

„Vnímam to veľmi pozitívne, som rád za predĺženie zmluvy, bez váhania som ho prijal. Za necelé dva roky som sa po individuálnej stránke výrazne posunul, rovnako sa darilo aj tímu, takže moje pôsobenie pod Dubňom ide dobrým smerom. Chalani tu všeobecne makajú, a aj preto sa posúvajú ďalej do zahraničia. Žilina je kvôli tomu jeden z top klubov, naozaj super pracuje s hráčmi. Preto som rád, že tu môžem napredovať. Pokiaľ dostanem na trávniku teraz väčšiu porciu minút, určite sa to budem snažiť využiť a zodpovednosť zobrať na seba.“


ŠŤASTNÝ ZA ŠANCU A SKÚSENOSTI

Africký krídelník Henry Addo dal o sebe doteraz najvýraznejšie vedieť v mládežníckej Lige majstrov, kde dopomohol k postupom cez grécky PAOK i kazašský Kairat. Aktuálne je počas zimnej prípravy súčasťou „A“-tímu, nová zmluva so Šošonmi do 30. júna 2023 je tou správnou motiváciou.

„Cítim sa veľmi šťastný a zároveň nadšený, že v Žiline dostávam postupne šancu, čoho výsledkom je zmluva s MŠK. Zároveň som pre klub pripravený odovzdať maximum. Teraz som v rámci prípravy členom prvého tímu, čo je výborná škola a skúsenosť smerom do budúcna. Počas jari chcem na sebe naďalej tvrdo pracovať a postupne sa stať pevnou súčasťou prvej kabíny."


PRIPRAVENÝ NA PRVÝ TÍM

Prvú „profi“ zmluvu podpísal aj mladý africký obranca Richmond Owusu, ktorý sa, ako je v MŠK zvykom, prebojoval cez druhú ligu a náš "B"-tím až do prvého mužstva. Od zimy je jeho súčasťou a počas prebiehajúcej prípravy bude dokazovať túto oprávnenosť. Zmluva má trvanie do 31. decembra 2026.

„Ďakujem Žiline za prvú profesionálnu zmluvu, som za ňu veľmi vďačný a šťastný. Cítim, že od môjho príchodu do MŠK napredujem každým jedným tréningom a zápasom. V rezervnom tíme som sa adaptoval a naučil na tunajšiu úroveň, teraz som pripravený „postúpiť“ vyššie a v prvom tíme byť taktiež prínosom. Urobím maximum, aby som bol prospešný pre spoluhráčov a nápomocný ku klubovým cieľom.“


Facebook