Po reprezentačnej prestávke opäť ligový adrenalín - v sobotu proti Seredi
Po prvej reprezentačnej prestávke v novej sezóne pokračuje počas víkendu svojím 6. kolom Fortuna liga. V ňom cestujú futbalisti MŠK Žilina do Zlatých Moraviec, kde sa však nestretnú s domácim ViOnom, ale so Sereďou. Proti ŠKF nastúpime s rešpektom, ale zároveň odhodlaním zdolať Sereď aj druhýkrát pod vedením Pavla Staňa.

Sobotný duel s výkopom o 19:00 hod. povedie ako hlavný rozhodca Boris Marhefka.


novinky u súpera

Po víkende voľna, ktorý strávili viacerí hráči v reprezentačných výberoch a zvyšok vypomáhal "B"-tímu, sa znova rozbieha kolotoč fortunaligových bojov. V sobotu cestujeme do Zlatých Moraviec, kde budeme čeliť jednému z príjemných prekvapení doterajšieho priebehu Fortuna ligy - mužstvu Serede. Tím trénera Petra Léranta síce rozbehol ročník debaklom 0:6 v Dunajskej Strede, ale odvtedy neinkasoval a porazil Senicu 4:0, z Ružomberka odišiel s bodom za remízu 0:0 a všetky body uchmatli Seredčania z Trnavy, kde zvíťazili 2:0. ŠKF je tak v tabuľke štvrtý, a to má ešte zápas k dobru.

Staňovci čelili Seredi naposledy na jar, v záverečnom kole základnej časti ju porazili v Nitre 3:0. Pred sezónou ostala kostra seredského tímu pohromade, odišli iba niektorí hráči, resp. skončili im hosťovania. Naopak, do tímu pribudol chorvátsky záložník Denis Busnja z Rijeky. 


Historická bilancia vzájomných duelov:

MŠK Žilina - ŠKF Sereď  8  6 1 1  16:8


s rešpektom, ale odhodlaním zvíťaziť

Počas prvej reprezentačnej prestávky sa oddychovalo od ligových povinností, šošoni ale nezaháľali. Väčšina hráčov si totiž plnila reprezentačné povinnosti, tréneri na čele s Pavlom Staňom zas podrobne študovali najbližšieho súpera. "Chalani veľa voľna nemali - tí, čo nereprezentovali svoje krajiny, hrali za B-tím. Neustále sme boli v pracovnom "švungu", takže sa príliš neoddychovalo." V akom rozpoložení sa vrátili reprezentanti? "Každý z nich bol inak vyťažený. Reprezentácia svojej krajiny je vždy výnimočný moment, hráčov motivuje, takže napriek nie všetkým najpozitívnejším výsledkom prišli dobre nastavení a pripravení ďalej makať," hovorí lodivod MŠK, ktorý prezrádza, že na Sereď nebude môcť počítať so všetkými navrátilcami. "Trochu nám komplikujú situáciu drobné zranenia po príchode z repre zrazov. Nič to však nemení na fakte, že všetci spoločne zabojujeme o tri body a necháme na ihrisku maximum."

Najbližší súper patrí medzi pozitívne prekvapenia začiatku ligy. Sereď sme ale už pod vedením trénera Staňa zdolali - na jar sa nám to podarilo v Nitre po výsledku 3:0. "Už teraz vieme, že nás čaká určite náročný zápas. Sereď má kvalitu, ktorú ukazuje hneď od úvodných kôl, dokázala vyhrať v Trnave. Teraz je to podľa mňa viac vyvážené mužstvo aj smerom dopredu. Náš vzájomný zápas z jari vyznel výsledkovo jasne v náš prospech, no nebolo to o našej jednoznačnej dominancii. Preto treba ísť do stretnutia znova s rešpektom."

Kompletný tím mali tréneri k dispozícii na tréningovej jednotke až vo štvrtok. "Hoci je to po návrate reprezentantov časovo náročnejšie, keďže sme hráčov nemali pokope, pracujeme na tom, aby sme boli na sobotného súpera čo najlepšie pripravení." Odrazovým mostíkom môže byť posledný výkon proti Michalovciam. "Samozrejme, potrebujeme sa držať vecí, ktoré nám prinášajú úspech. Vždy to musí byť založené na pracovitosti, ochote behať, behať aj bez lopty. Treba zvládať určite lepšie defenzívnu časť, osobné súboje, po ktorých sme často inkasovali. Síce bolo menej času na prípravu, ale rozanalyzovali sme si to. Určite budeme bojovať."

Na majstrák sa teší po pauze kabína - hráčska aj trénerská. "Zápasový adrenalín patrí jednoznačne k futbalu. Tak ako sa tešia hráči a fanúšikovia, tešíme sa aj my tréneri."


prispôsobiť sa agresivite súpera a ukázať kvalitu

Svoje reprezentačné povinnosti si počas minulých dní plnil v "21"-tke Ján Bernát. S akým úmyslom cestuje s mužstvom do Zlatých Moraviec a ako napodobniť náš posledný výkon?


Súboj v Zlatých Moravciach má výkop o 19:00 hod., rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Boris Marhefka, na čiarach mu asistujú Tomáš Somoláni a Martin Vitko.


sektor pre hostí zatvorený

Na základe aktuálnych nariadení a obmedzení, ktoré vstúpili do platnosti od septembra, bude sektor pre hosťujúcich fanúšikov v Zlatých Moravciach uzavretý. 

Facebook