Plán letnej prípravy | Proti maďarským tímom i českému gigantovi

Futbalisti MŠK Žilina odštartujú prípravu na novú sezónu symbolicky v rovnaký deň, akým sa začína európsky futbalový sviatok. Zverenci trénera Michala Ščasného sa prvýkrát stretnú v novej sezóne 2024/2025 v piatok 14. júna, kde ich čaká päťtýždňová drina spojená so sústredením v Rakúsku a dokopy siedmimi súpermi - z Česka, Maďarska, Rakúska i Slovenska.

Vrcholom, kam to všetko bude smerovať, je koniec júla - presnejšie 1. kolo novej sezóny, ktoré odohráme v Podbrezovej predbežne 27. júla.


harmonogram letnej prípravy

  • 14.6. štart prípravy (Štadión MŠK Žilina, čas pre médiá 8:30)
  • 26.6. FC Baník Ostrava (ČR I. liga) - MŠK Žilina (Markvartovice, 16:00)
  • 29.6. Győr FC (Maď. I. liga) - MŠK Žilina (Györ, 17:00)
  • 3.7. MŠK Žilina - FC Košice (SVK, I. liga) (Budatín, 15:30)
  • 6.7. SK Sigma Olomouc (ČR I. liga) - MŠK Žilina (Slatinice, 11:00)

Sústredenie Berghäusl (Rakúsko) (10. - 19. júla)

  • 13.7. SV Ried (Rak. II. liga) - MŠK Žilina (13:00)
  • 13.7. SK Slavia Praha (ČR I. liga) - MŠK Žilina (16:00)
  • 18.7. Debrecín VSC (Maď. I. liga) - MŠK Žilina (18:00)
  • 27.7. Začiatok ligového ročníka 2024/2025: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina (termín sa ešte môže meniť na základe vysielacích práv partnerov)

komplexná príprava

Ako sa na letnú prípravu pozerá tréner Michal Ščasný?

"Harmonogram prípravy sme nechali tak, ako to bolo naplánované ešte za predošlého trénera. Doladili sme niektoré prípravné zápasy, detaily. Inak pôjdeme v pláne, ktorý bol nastavený. Verím, že do letnej prípravy vstúpime správne mentálne nastavení a necháme záver ligy taký, aký bol. Aby sme boli ešte lepší a dokázali sa pripraviť tak, že budeme silnejší než minulý rok."

Na čo dbá kormidelník MŠK, ktorý viedol tím v záverečných šiestich zápasoch?

"Budeme dosť trénovať - aj celé družstvo, ale aj po skupinách či individuálne sa snažiť zlepšiť každého jednotlivca. Chceme urobiť v piatich týždňoch čo najrýchlejší progres. Určite to bude aj o kondičnej stránke, no Žilina bola vždy a dlhodobo pripravená na top úrovni. Musíme absolvovať aj túto časť sezóny, z ktorej potom môžeme čerpať. Máme tu mladých, hladných chalanov, ktorí to zvládnu. Vždy dbám na komplexnú prípravu, teraz budeme mať čas na podrobné detaily i zvýšenú intenzitu."

Čo mená súperov v príprave a Šošoni v repre výberoch?

"Sústredíme sa iba na začiatok ligy. Pred ňou nás preveria určite kvalitní súperi. O menách ako Slavia, Baník či Győr nemusíme dlhšie rozprávať, čo sú super previerky. Začiatok nás trochu ovplyvní, keďže viacerí chalani pravdepodobne budú súčasťou národných tímov. Nebudeme teda od začiatku kompletní. Postupne sa však hráči začnú vracať a my verím, že naberieme na sile, ktorú pretavíme do dobrého štartu v novom ročníku ligy."


Facebook