”Plakal som aj ja,” priznáva tréner Pavol Staňo
Na jednej strane bolesť, slzy a veľké sklamanie. Na strane druhej neskutočná hrdosť, ktorá spojila všetkých fanúšikov Šošonov.

Tréner Pavol Staňo nemohol svojim zverencov, bojujúcim v oslabení proti veľkému favoritovi zo Slovana 120 minút, nič vytknúť.


byť športovcom = vedieť sa otriasť z podobných situácií

Po náročnom finálovom zápase po fyzickej i emočnej stránke sa všetkým hľadali slová iba ťažko. Bojovnosť a odhodlanie bolo zo Šošonov cítiť v každom jednom okamihu nešťastného finálového stretnutia. Hrdý tréner Pavol Staňo sa po ňom podelil aj o svoje bezprostredné pocity a dojmy.

"Do momentu červenej karty chalani výborne spĺňali taktický plán, boli namotivovaní a nevzdali sa ani po vylúčení. Šliapali sme ako jeden tím a verili, že ten zápas môžeme vyhrať. Na chalanoch bolo vidno, že majú vieru, ochotu. Všetko bolo z našej strany jedným slovom fantastické. Veľmi im za to ďakujem. Bodaj by takých zápasov bolo, samozrejme so šťastnejším výsledkom, čo najviac," zhodnotil silu svojho mužstva v bitke o Slovenský pohár smutný lodivod.

Situáciu nám určite neuľahčilo spomínané vylúčenie, po ktorom sme ale dokázali ísť do vedenia. Tréner však vedel, že nás budú čakať náročné minúty. "Výhodou pre mňa bolo, že takú situáciu som zažil ako hráč a vtedy sme výsledok dokázali zvrátiť. Táto skúsenosť mi veľmi pomohla, lebo na podobné veci sa niekedy nedá pripraviť. Stále sme však chceli zápas priviesť do víťazného konca. Chalani vedeli hneď zareagovať na pokyny z lavičky, menili sme viackrát systém a myslím si, že niektoré naše protiútoky boli naozaj nebezpečné. Slovan si síce dokázal vytvoriť nejaké šance, no ani z jeho strany to nebolo ideálne," skonštatoval hlavný kormidelník po vyrovnanom priebehu duelu aj napriek tomu, že sme hrali 85 minút o jedného hráča menej.

Vo fyzickom súboji sa ukázala naša skvelá kondičná pripravenosť, vďaka ktorej sme aj v desiatich dokázali čeliť Slovanu až 120 minút. "Presne tak. To je výsledok našej tvrdej práce a progresu, ktorý spravil tím od minulého leta. Môžeme mať pripravených milión plánov, no keď do toho nepôjdeme na sto percent v každom jednom tréningu, tak z toho nebude nič. Tu je dôkaz, že chalani ten futbal robia naozaj poctivo a s vášňou." 

Krátko po neúspechu sme mohli na tvárach viacerých hráčov vidieť slzy smútku a sklamania. "Plakal som aj ja, pretože vidieť tak nešťastných chlapcov, je vždy ťažké na psychiku. Ale pokiaľ chceš hrať vrcholový futbal, tak takýchto rán dostaneš ešte veľa. Byť športovcom je aj o tom, že sa musí vedieť otriasť z podobných situácií. Držím im palce, aby ich v živote zažili čo najmenej, lebo bolia, ale patria k tomu športovému životu," dodal realisticky zmýšľajúci lodivod mladého tímu Šošonov, ktorý tak musí o poslednú európsku miestenku zabojovať cez baráž.


V sobotu Šošonov čaká posledné 10. kolo nadstavby proti Zlatým Moravciam. 

Budúci týždeň je na programe spomínaná baráž, Šošoni v utorok 25. mája o 19:00 hod. vyzvú na domácom trávniku jedného z dvojice MFK Ružomberok – ŠKF Sereď. Ak v tomto dueli zvíťazíme, už v piatok 28. mája by sme znova doma privítali vo finále play-off víťaza stretnutia FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín.


Facebook