Organizačné a personálne zmeny vo vedení MŠK Žilina

Futbalový klub MŠK Žilina sa rozhodol pre organizačné zmeny a s tým súvisiace personálne obsadenie pozícii vo svojom vedení.

Novovytvorenú pozíciu generálneho riaditeľa MŠK Žilina obsadil Jaroslav Bačík, ktorý predtým viedol Akadémiu MŠK Žilina.


napĺňať koncepciu a dlhodobú udržateľnosť klubu

Jaroslav Bačík od 1. marca vykonáva funkciu generálneho riaditeľa. V klube pôsobí viac ako 17 rokov. Prečo došlo k tejto zmene, detailne prezrádza prvý muž žilinského futbalu Jozef Antošík.

"Zmenou štruktúry MŠK Žilina sledujem skvalitnenie riadenia procesov v celom rozsahu. Jaroslav Bačík bol na post vrcholového manažéra MŠK pripravovaný dlhodobejšie. Počas piatich rokov v pozícii riaditeľa akadémie potvrdil svoj potenciál výsledkami na domácej, ale aj medzinárodnej úrovni. V januári ukončil štúdium najvyššej trénerskej licencie UEFA PRO a je teóriou aj praxou pripravený prevziať zodpovednosť za chod MŠK. Karol Feranec, doterajší riaditeľ klubu, ktorý nezodpovedal za športovú oblasť, potvrdil svoje schopnosti pri riadení prevádzky celého klubu a bude pokračovať vo funkcii finančného a prevádzkového riaditeľa. Pozíciu riaditeľa Akadémie MŠK Žilina bude vykonávať Michal Biras, ktorý sa venoval počas 3,5 ročného pôsobenia v klube najmä skautingu. Všetci traja sú mladí a perspektívni manažéri, ktorí majú predpoklady napĺňať koncepciu a dlhodobú udržateľnosť vízie klubu. V dôsledku týchto zmien nebudem zasahovať do operatívy, čím sledujem aj nevyhnutnú generačnú obmenu v riadení klubu."

Napriek zmenám tak Šošoni nechcú zísť zo svojej nastolenej cesty, práve naopak.

"Stratégiou MŠK Žilina je naďalej výchova mladých chlapcov do profesionálneho futbalu zo zdrojov vlastnej akadémie s prepojením na náš africký projekt a ich adaptácia do profesionálneho futbalu na národnej, ale najmä medzinárodnej úrovni. Novému manažmentu prajem veľa trpezlivosti, energie a k tomu aj potrebné športové šťastie.“

Zmeny sa budú týkať aj personálneho obsadenia v predstavenstve klubu.

"Pri najbližšom valnom zhromaždení klubu sa Jaroslav Bačík stane aj členom predstavenstva," dodáva Jozef Antošík.


Facebook