Odchovanec Patrik Leitner na hosťovanie do českej Chrudimi

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Patrik Leitner si vyskúša 2. najvyššiu súťaž v Česku, kam odchádza na hosťovanie. Po tom, ako sa neprebojoval do prvého tímu Šošonov, bude v aktuálnom ročníku pôsobiť v družstve MFK Chrudim.

VSTUPENKY NA TRENČÍN V PREDAJI


priestor pre iných

Počas letnej prípravy patril 22-ročný stopér do kádru "B"-tímu, pričom klub i samotný hráč hľadali alternatívy pre jeho ďalšie pôsobenie. Z viacerých možností napokon zvíťazila tá česká. Viac o hosťovaní reprezentanta Slovenska do 21 rokov hovorí športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Patrik sa na aktuálnu sezónu nevošiel do kádra "A"-tímu, patril k hráčom rezervy, a preto sme pre neho hľadali riešenie, kde by mohol nastupovať pravidelne. Paťo je zároveň v kádri "21"-tky, preto chcel mať čím skôr zápasové vyťaženie, hernú prax, pretože EURO sa blíži. Vzhľadom na viacero alternatív sa náš odchovanec rozhodol pre Chrudim, kde bude hosťovať do 30. júna 2025. Prajeme mu tam pevné zdravie a veľa úspechov."


cieľom pravidelne hrávať

Pokračovateľ rodu Leitnerovcov patril štyri sezóny do kádra "A"-tímu. Aktuálne mu však v obrane Šošonov nezostalo miesto, preto ročník 2024/2025 strávi v Česku. Patrik Leitner odohral za rodný MŠK dokopy 51 zápasov, v ktorých strelil dva góly a na jeden prihral. 

"Je to pre mňa nová skúška, nová skúsenosť, na ktorú sa teším. Do Chrudimi idem s cieľom pravidelne hrávať a naberať zápasovú prax, ktorá je momentálne pre mňa najdôležitejšia."


Facebook