Odchovanci v akcii (40. týždeň)
Pred druhou reprezentačnou prestávkou sa hráči s minulosťou v žltozelených farbách predstavili na európskych ligových trávnikoch, pričom niektorí zasiahli aj do Ligy Majstrov či Európskej ligy. Opäť vám prinášame informácie v celku o našich bývalých hráčoch a odchovancoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

anglicko: heco sa "hecol" k čistému kontu

Futbalisti Newcastlu United na čele s brankárom Martinom Dúbravkom prelomili negatívnu trojzápasovú šnúru bez výhry. "Straky" zvíťazili nad slávnym Manchestrom United tesne 1:0 a vyšvihli sa zo zostupových vôd na priebežné 16. miesto. "Heco" svoj tím podržal tromi úspešnými zákrokmi a vychytal čisté konto. Pre Heca je to tretia vychytaná nula v sezóne a celkovo osemnásta v Premier League. 


taliansko: z víťazstva sa tešil iba jeden bývalý šošon

Stopér Interu Miláno Milan Škriniar tradične nechýbal v základnej zostave "nerazzurri" v oboch minulotýždňových zápasoch. "Škrinka" najskôr čelil v Lige Majstrov Barcelone, ktorej však Inter podľahol na Camp Nou tesne 1:2. Miňo si odkrútil plnú porciu minút aj v prestížnom dueli proti Juventusu Turín. V súboji dvoch nezdolaných tímov však Inter ťahal za kratší koniec a prehral 1:2. Škriniarovci v tabuľke klesli na druhé miesto. 

Náš odchovanec Denis Vavro nastúpil v základnej zostave rímskeho Lazia do zápasu Európskej ligy proti francúzskemu Stade Rennes. Denis odohral celý zápas, v ktorom jeho tím musel otáčať nepriaznivý stav, aby na konci zvíťazil 2:1. Počas víkendu Vavro sedel len na lavičke a z nej sledoval remízu proti Bologni 2:2. 

Brescia s ďalším bývalým šošonom Nikolasom Špalekom si predĺžila reprezentačnú prestávku, pretože počas uplynulého víkendu neodohrala súťažný zápas. 


nemecko: bénes sa vyhrieva na čele bundesligy, hertha v laufe

Laci Bénes, obliekajúci dres Borussie Mönchengladbach, aj napriek "anglickému" týždňu odohral len jeden zápas. "Žriebätá" bez Laciho remizovali v Európskej lige s Basaksehirom Istanbul 1:1. Bénes však nechýbal v otváracej jedenástke svojho tímu počas víkendu, kedy Mönchengladbach rozdrvil Augsburg v pomere 5:1. Štvrtá ligová výhra vyniesla Laciho tím na prvú priečku Bundesligy. 

Berlínska Hertha bez nášho Peťa Pekaríka ťahá trojzápasovú víťaznú sériu. Dobrú formu Herthy pocítil cez víkend Düsseldorf, ktorý v hlavnom meste Nemecka prehral 1:3. Berlínsky klub sa dostal s výsledkovej krízy a vyšvihol sa do stredu tabuľky.


španielsko: mazi späť v základe

Po kartovom treste sa do zostavy španielskeho druholigového Tenerife vrátil bývalý šošon Róbert Mazáň. Mazi odohral celý zápas, videl v ňom žltú kartu, no jeho tím prehral s Extremadurou na domácom trávniku tesne 1:2. 


poľsko: čisté konto placha, koniec víťaznej série lechie gdansk

Štvorzápasová ligová víťazná séria Lechie Gdansk, v ktorej pôsobia dvaja exšošoni Dušan Kuciak a Jaroslav Mihalík, sa skončila na čísle štyri. Lechia doma podľahla Zaglebiu Lubin tesne 1:2 a po prehre figuruje na treťom mieste. Jaro pre zranenie chýbal, "Kuco" odchytal celý duel. 

Ďalší brankár z liahne MŠK František Plach, pôsobiaci v Piaste Gliwice, vychytal druhé čisté konto za sebou. Podarilo sa mu to v dueli proti Legii Varšava, v ktorom si pripísal tri úspešné zákroky. Piast zaknihoval víťazstvo 2:0 a v tabuľke okupuje 7. priečku.

Andrej Kadlec, hrajúci v Jagiellonii Bialystok, opäť sedel na lavičke počas duelu proti Slasku Wroclaw. Jagiellonia si so súperom body podelila po remíze 1:1.


česko: sparta s hanckom zabrala naplno, rakovan s prvým ligovým štartom

U našich západných susedov sa tiež hrali zápasy národného pohára. V ňom za Spartu Praha nastúpil Dávid Hancko, ktorý odohral celých 90 minút a "rudým" sa podarilo vyradiť Jihlavu po výsledku 2:1. Vo víkendovom šlágri proti Viktorii Plzeň už "Hanco" nehral, sedel iba na lavičke a Sparta Plzni podľahla tesne 0:1.

Za "A"-tím Zlína nastúpil prvýkrát v ligovom zápase tejto sezóny Matej Rakovan. "Ševcom" sa však duel s Ostravou nevydaril a po prehre 0:4 klesli už na predposledné miesto tabuľky českej najvyššej súťaže.


maďarsko: škvaro so štartom v európskej lige

Bývalý kapitán šošonov Michal Škvarka, obliekajúci dres Ferencvárosu Budapešť, sa predstavil v druhom kole Európskej ligy proti bulharskému Ludogorcu Razgrad. "Škvaro" naskočil do duelu z lavičky v 73. minúte, v ktorej "Fradi" prehrávala 0:3, pričom stav sa do konca stretnutia nezmenil. Vo víkendovom mestskom derby s Honvédom sedel Škvarka na lavičke, odkiaľ sledoval bezgólovú remízu. Úradujúci maďarský majster je v tabuľke NB1 na treťom mieste, ale ešte má k dobru dohrávaný zápas s Debrecínom.


dánsko: samo mráz zasiahol do kodanského derby

Útočník Brøndby Kodaň Samuel Mráz si pripísal ďalšie minúty na trávniku. Cez víkend naskočil z lavičky v 88. minúte do kodanského derby medzi jeho tímom a miestnym FC. Po záverečnom hvizde mohol Samo zdvihnúť ruky nad hlavu, pretože Brøndby zdolalo mestského rivala 3:1. Na Samov tím čaká po reprezentačnej prestávke ďalšie mestské derby, tentokrát proti Lyngby.


cyprus: hubočan na lavičke

Cyperská najvyššia súťaž pokračovala uplynulý víkend po dvojtýždňovej prestávke. Obranca Tomáš Hubočan, hrajúci za Omoniu Nikózia, nezasiahol do zápasu proti FC Pafos. Hubo bol medzi náhradníkmi a z lavičky sledoval tesnú prehru 1:2. 

Facebook