Odchovanci v akcii (39. týždeň)
Hráči s minulosťou v žltozelených farbách sa aj uplynulý víkend predstavili na európskych ligových trávnikoch, pričom viacero z nich odohralo až dva zápasy. Opäť vám prinášame informácie v celku o našich bývalých hráčoch a odchovancoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

anglicko: za dúbravkovým chrbtom až päť gólov 

Brankárska jednotka Newcastlu United Martin Dúbravka nebude na svoje 57. vystúpenie v anglickej Premier League spomínať v dobrom. Na pôde Leicestru "straky" inkasovali až päť gólov, z toho štyri po vylúčení Hecovho spoluhráča. Newcastle po prehre 0:5 spadol do zostupových vôd a v najbližšom kole pred reprezentačnou prestávkou ho čaká Manchester United.


taliansko: súboj Škrinka VS. Denis lepšie pre stopéra Interu

Talianska Serie A mala minulý týždeň na programe až dve kolá. Stopér Interu Miláno Milan Škriniar bol so svojím tímom úspešný v oboch prípadoch. Počas týždňa zdolali "nerrazzuri" rímske Lazio tesne 1:0 a cez víkend sa Miňo tešil z výhry nad svojím bývalým klubom Sampdoriou Janov 3:1, pričom v tomto zápase videl žltú kartu. Inter je aj po minulom týždni stopercentný a v 7. kole najvyššej talianskej ligy ho vyzve Juventus Turín. 

Náš odchovanec a obranca Lazia Rím Denis Vavro duel proti Škriniarovmu Interu (prehra Lazia 0:1) presedel na lavičke. Rovnako medzi náhradníkmi figuroval Denis aj vo víkendovom zápase proti FC Janov, v ktorom si Lazio napravilo chuť a pokorilo súpera jednoznačne 4:0. 

Náročný žreb mala Brescia s ďalším bývalým šošonom Nikolasom Špalekom, ktorý aj napriek "anglickému" týždňu odohral len jeden zápas. Minulý utorok proti Juventusu nenastúpil a figuroval len na lavičke náhradníkov. Cez víkend sa už do základnej zostavy zmestil a proti Neapolu odohral 84 minút. Jeho tím však podľahol tesne 1:2.


nemecko: bénes oddychoval, hertha bez pekaríka opäť trojbodová

Laci Bénes, obliekajúci dres Borussie Mönchengladbach, v uplynulom kole nemeckej Bundesligy sedel na lavičke náhradníkov. "Žriebätá" uspeli na pôde Hoffenheimu rozdielom triedy 3:0 a najbližšie ich čaká zápas Európskej ligy proti tureckému Basaksehiru. 

Berlínska Hertha sa bez nášho Peťa Pekaríka, ktorý laboruje so zranením, odlepila z ligového dna. Po výhre nad Paderbornom 2:1 Hertha gólovo explodovala na ihrisku nováčika z Kolína, kde vyhrala 4:0. Peťov klub sa po dvoch víťazstvách za sebou vyšvihol do stredu tabuľky, aktuálne na 10. miesto. 


španielsko: mazi stál pre červenú kartu

Po dueli s Fuenlabradou videl obranca španielskeho druholigového Tenerife Róbert Mazáň červenú kartu. To automaticky znamenalo stopku na jeden zápas. Trest sa týkal zápasu proti CD Lugo, ktorý Tenerife zvládlo a vyhralo presvedčivo 4:1. Mazi tak nemohol obohatiť osobné štatistiky, v ktorých má zatiaľ jeden gól. 


poľsko: bývalí šošoni aj v poľskom pohári, kadlec s prvými minútami

Aj poľské tímy mali na programe "anglický" týždeň, pretože u našich severných susedov sa hrali aj duely poľského pohára. Gólman Lechie Gdansk Dušan Kuciak sa v pohárovom stretnutí proti Wejherowu (výhra Lechie 3:2) medzi tri žrde nepostavil, ale v ligovom zápase proti Legii Varšava už odchytal plných 90 minút. Lechia sa tešila z výhry 2:1. "Kucov" spoluhráč Jaro Mihalík, naopak, v pohárovom dueli nastúpil a odkrútil si plnú minutáž. Proti Legii však nehral pre zranenie.

Ďalší brankár z liahne MŠK hrajúci v Piaste Gliwice František Plach v pohári proti Skierniewiciam nechytal. Medzi tromi žrďami sa však predstavil uplynulý víkend, keď síce udržal čisté konto proti Arke Gdyňa, ale body sa delili po bezgólovej remíze.

Andrej Kadlec v službách Jagiellonie Bialystok sa prvýkrát v aktuálnej sezóne predstavil v základnej zostave. Stalo sa tak v pohárovom zápase proti Cracovii Krakov, ktorý však Jagiellonia nezvládla a prehrala 2:4. "Kaco" presedel nedeľný duel proti Štetínu presedel na lavičke a jeho tím podľahol aktuálnemu lídrovi tabuľky tesne 2:3. 


česko: hancko s rakovanom v pohárovej akcii, cez víkend nehrali

U našich západných susedov sa tiež hrali zápasy národného pohára. V ňom za Spartu Praha nastúpil Dávid Hancko, ktorý odohral celých 90 minút a "rudým" sa podarilo vyradiť Jihlavu po výsledku 2:1. Vo víkendovom šlágri proti Viktorii Plzeň už "Hanco" nehral, sedel iba na lavičke a Sparta Plzni podľahla tesne 0:1. 

Gólman Bohemiansu Praha Patrik Le Giang sa naďalej rozchytáva v rezervnom tíme "klokanov". Proti béčku Jablonca však neuspel a prehral 2:3. 

Za "A"-tím Zlína si po mesiaci zachytal Matej Rakovan. Opäť to bolo v pohárovom zápase, tentokrát proti druholigovému Varnsdorfu. "Ševci" idú ďalej po výhre 2:1. Cez víkend sa Matej do základnej zostavy nedostal, z lavičky sledoval prehru proti Jabloncu 0:1. 


maďarsko: škvaro naspäť v zostave

Bývalý kapitán šošonov Michal Škvarka je už fit a uplynulý víkend sa v drese Ferencvárosu Budapešť vrátil do zápasového kolotoča. Vo víkendovom stretnutí proti Kisvarde odohral "Škvaro" celý prvý polčas, potom ho tréner Sergej Rebrov vystriedal. "Fradi" vykopala na ihrisku tesné víťazstvo 1:0, vďaka čomu sa drží na špici tabuľky maďarskej NB1. 


dánsko: samo mráz s prvým gólom v novom klube

Presne 24 dní musel čakať bývalý útočník MŠK Samuel Mráz na ďalšiu šancu v drese Brøndby Kodaň. Tej sa dočkal v pohárovom dueli proti Skive a dôveru splatil trénerovi najlepšie, ako mohol - pripísal si premiérový gól v novom pôsobisku. Brøndby sa však so súperom natrápilo a postup do ďalšej fázy dánskeho pohára si vybojovalo až po predĺžení, zápas sa skončil 3:2. Cez víkend Samo naskakoval z lavičky do duelu proti Sonderjyske. Odohral 24 minút, do štatistík sa nezapísal a jeho tím napokon prehral tesne 1:2. 

Facebook