Odchovanci v akcii (33. týždeň)
Aj v tejto sezóne vám po každom víkendovom kole európskych futbalových súťaží prinášame informácie v celku o našich bývalých hráčoch a odchovancoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

hecov newcastle po dvoch kolách bez bodu, prehral u nováčika

Ani v druhom kole anglickej Premier League nedokázal Newcastle United s naším odchovancom Martinom Dúbravkom v bráne bodovať naplno. Nad sily "strák" bol nováčik súťaže z Norwichu, ktorý zdolal Hecov klub 3:1. Maťo si pripísal päť úspešných zákrokov, no na body to nestačilo. Newcastle to bude mať  v ďalšom kole náročné, pretože si zmeria sily s Tottenhamom. 


Dve najvyššie talianske súťaže odštartujú už tento víkend aj s našimi odchovancami

Na Apeninskom polostrove sa nový ročník ešte nezačal, pretože brány miestnych štadiónov sa prvýkrát otvoria až počas najbližšieho víkendu. Enkláva odchovancov MŠK v Serii A sa rozrástla hneď o dvoch hráčov. Nikolas Špalek ovládol s Bresciou druhú taliansku ligu a vybojoval tak postup medzi elitu, Denis Vavro sa zas sťahoval z Kodane do rímskeho Lazia, kde podpísal 5-ročný kontrakt. Na súpiske Interu Miláno nebude chýbať ďalší náš odchovanec Milan Škriniar. V Serii B by mal v kádri Empoli figurovať aj Samuel Mráz. Obranca Fiorentiny Dávid Hancko aktuálne hosťuje v Prahe. 


pekarík stále laboruje so zranením, bénes späť v mönchengladbachu

Obranca nemeckej Herthy Berlín Peter Pekarík stále nemôže pomôcť svojmu mužstvu, pretože ho trápi zranenie lýtka. V tejto situácii ho môže tešiť azda len cenná remíza Herthy na pôde Bayernu Mníchov 2:2 v 1. kole Bundesligy. Naopak, prvý štart v novej sezóne Bundesligy zaznamenal ďalší náš bývalý hráč László Bénes. Po návrate z hosťovania v Holsteine Kiel odohral proti Schalke (0:0) celý zápas a pripísal si žltú kartu. 


mazi čaká na premiéru v druhej španielskej lige

Robo Mazáň je aktuálne na hosťovaní zo Celty Vigo v španielskom druholigovom CD Tenerife, kde zatiaľ čaká na prvý štart. V úvodnom kole LaLigy 2 sa Maziho tím predstavil v Zaragoze a bývalý šošon figuroval mimo súpisky kvôli drobným zdravotným komplikáciám. 


hubo zatiaľ bez klubu

Obranca Tomáš Hubočan je po konci vo francúzskom klube Olympique Marseille momentálne bez klubu. O ďalších futbalových krokoch nášho odchovanca budeme informovať. 


Kuco a Fero Plach s pravidelnými štartmi, kaco zatiaľ na lavičke

U severných susedov je Ekstraklasa v plnom prúde. Náš odchovanec a v súčasnosti brankár Piastu Gliwice František Plach neinkasoval už v treťom ligovom súboji za sebou. Naposledy udržal nulu proti Plocku a vďaka tomu sa jeho tím tešil z tesnej výhry 1:0. Menej dôvodov na úsmev mal v uplynulom víkende bývalý brankár šošonov Dušan Kuciak. Jeho Lechia Gdansk podľahla nováčikovi ligy z Čenstochovej 1:2. Na premiéru v aktuálnej sezóne zatiaľ čaká ďalší náš odchovanec Andrej Kadlec. Počas uplynulého víkendu sledoval z lavičky víťazstvo svojho tímu nad Gornikom Zabrze 3:1. 


škvarka vypadol z ligy majstrov, ligový zápas presedel na lavičke

Stredopoliar Ferencvárosu Budapešť Michal Škvarka nastúpil do odvetného zápasu 3. predkola Ligy majstrov proti Dinamu Záhreb v základnej zostave. "Fradi" však stratila sľubne rozbehnutý dvojzápas a po prehre 0:4 sa maďarský majster presúva do play-off Európskej ligy. V prvom kole novej sezóny maďarskej ligy odchovanec MŠK Škvarka nenastúpil, z lavičky však sledoval tesné víťazstvo svojho tímu nad Kaposvárom 1:0.


česko: hanco s prvou výhrou v sparte, rakovan s le giangom zatiaľ bez ostrého štartu

Obranca pražskej Sparty Dávid Hancko sa rýchlo udomácnil v základnej zostave "rudých". Hanco, ktorý je v Prahe na hosťovaní z talianskej Fiorentiny, nastúpil v druhom ligovom zápase po sebe, aj jeho zásluhou defenzíva Sparty neinkasovala a poradila si s Ostravou 2:0.

Okrem Hanca pôsobí u západných susedov dvojica brankárov, ktorých odchoval náš klub. Gólman Zlína Matej Rakovan zatiaľ nedostal príležitosť medzi tromi žrďami. Po prestupe do pražského Bohemians sa dostáva zo zranenia brankár Patrik Le Giang, ktorý podobne ako Rakovan čaká na svoju šancu. 


Facebook