Nové posily do projektu, prichádzajú dvaja nádejní obrancovia z Afriky
Prvými posilami nášho projektu "B+19" v letnom prestupovom období sa stávajú čerstvo 18-ročný stopér z Ghany Aremeyaw Abasa a od začiatku sezóny aj jeho rovesník - ľavý obranca Richmond Owusu. Pre oboch defenzívnych hráčov to bude prvá zastávka mimo rodnej Afriky, kde naposledy pôsobili v našom partnerskom klube MŠK Žilina Africa FC.

tvrdou prácou do prvého tímu

Prvým z dvojice nováčikov v žltozelenom drese je rýchlonohý krajný obranca Richmond Owusu, pre ktorého sú typické útočné výpady a dobrá kopacia technika, čo už mohli fanúšikovia vidieť v súbojoch II. ligy.

"Je pre mňa veľkou cťou, že môžem hrať za taký klub ako Žilina. Na ihrisku nechám za tento dres všetko a dúfam, že sa nám bude dariť."

Richmond už v prebiehajúcej sezóne stihol naskočiť za Šošonov v šiestich dueloch druhej slovenskej ligy, v ktorých si pripísal gól a asistenciu. "Mojím snom je presadiť sa do prvého tímu a pravidelne zaň nastupovať v slovenskej lige či v Európe. Viacerí hráči z Afriky ako napríklad Benson Anang ukázali, že sa to dá, no stále musím na sebe tvrdo pracovať a neustále napredovať," povedal v rozhovore mladý Ghančan. 


splnený sen a veľká motivácia

Ďalším do partie je vysoký a dobre stavaný stopér Aremeyaw Abasa, ktorý sa zatiaľ so žilinským futbalom iba spoznáva, no už čoskoro by mohol naskočiť aj ostrého zápasu.

"To, že som sa stal hráčom MŠK Žilina, je pre mňa ako splnený sen. Každý futbalista sníva o tom, že raz bude hrať futbal na najvyššej úrovni. Cítim sa tu už ako doma a som šťastný, že môžem byť členom rodiny Šošonov. Ďakujem za príležitosť a budem sa ju snažiť splatiť dobrými výkonmi na ihrisku."

Čerstvo 18-ročný mladík prichádza pod Dubeň na päť rokov so zmluvou do leta 2026. "Mojím cieľom je pomôcť Žiline vyhrať čo najviac trofejí a reprezentovať klub v lige a aj na európskej úrovni," ozrejmil cieľavedomý futbalista.


Facebook