Nedeľný šláger na pôde čerstvého účastníka Ligy majstrov

Prvý septembrový deň bude sviatkom nielen v kalendári, ale aj u žltozelených priaznivcov. V 6. kole Niké ligy sa totiž stretnú prvé dva celky tabuľky a zároveň po najnovšom slovenskí zástupcovia, ktorí si vyskúšali, resp. vyskúšajú hlavnú fázu Ligy majstrov. Šošoni cestujú na Tehelné pole. Poučení, s akými cieľmi?

Nedeľné popoludňajšie stretnutie s výkopom o 15:30 hod. v Bratislave povedie za asistencie VAR ako hlavný rozhodca Peter Kráľovič.


VSTUPENKY NA SKALICU V PREDAJI


novinky u súpera

Slovanu sú od štvrtka plné noviny. A treba priznať, že zaslúžene. Po Košiciach, Petržalke a práve našich hráčoch, ktorí sa ešte v roku 2010 ako posledný slovenský klub pozreli do hlavnej fázy najprestížnejšej európskej súťaže, sa dočkal aj Slovan. Vo štvrtok spravil posledný krok doma proti dánskemu FC Midtjylland v dramatickom stretnutí a dokráčal tak tam, kam smeroval a túžil byť niekoľko dlhých rokov. Formu z Európy si zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho zatiaľ prenášajú aj do ligy, kde v štyroch stretnutiach nestratili ani bod a kraľujú ligovej tabuľke. Postupne zdolali Komárno (4:1), Podbrezovú (1:0), Košice (2:1) aj Banskú Bystricu (2:0).

Uvidíme, aké to bude stretnutie vzhľadom na štvrtkovú eufóriu i to, ktorí konkrétni hráči proti Šošonom nastúpia. Nič to však nemení na tom, že belasí budú favoritom stretnutia. My však pôjdeme za prekvapením. Tak ako naposledy, keď sme uchmatli všetky tri body na Tehelnom poli gólom z nadstaveného času. 


historická bilancia

ŽILINA – SLOVAN  | 149  47 28 74  190:272 


záleží len a len na našom nastavení

Žltozelení počas týždňa absolvovali úspešný pohárový duel v Hričove, pričom už zostava dala znať, že takmer celá základná jedenástka oddychovala. I preto tento zápas vážnejšie nenarušil týždenný mikrocyklus pre kabínu trénera Michala Ščasného.

"Niektorí hráči mali namiesto pohárového zápasu tréningovú jednotku, deň po zápase sme to znova spojili a všetci sme sa spoločne pripravovali na Slovan. Takže tak sme to plánovali a príliš nám to naše plány nenarušilo."

Naopak, ako narušil európsky duel súpera ich prípravu? "Nevidím do toho, pochopiteľne. Asi im to však narušilo plány iba v pozitívnom, keďže postúpili do Ligy majstrov. My sa však potrebujeme pozerať na seba. Čaká nás najťažší súper v lige, a tak sa na to pripravujeme."

Aj najťažšieho súpera v lige sme však naposledy dokázali zaskočiť a zvíťaziť. "Slovan je v tomto nevyspytateľný. Navyše po štvrtku bude záležať aj na zostave a kvalite Slovana. My sa musíme pripraviť na všetky varianty. Jeho kvalita je aj tak obrovská, veľakrát to vedia belasí vďaka žolíkom z lavičky oživiť, ako napríklad v Bystrici. Nejaké výsledky som tam uhral, no každý zápas je iný. Záleží najmä na našom nastavení. Chceme hrať náš futbal, byť agresívni a dobre brániť. Keď budeme mať loptu, potrebujeme byť na Slovane silní. Takto vieme byť nebezpeční."

Správne ste podotkli – "ak budeme dobre nastavení..." Toto platí dvojnásobne po Trnave, kedy bol súper rovnako unavený po európskom zápase.

"Určite áno. Boli tam po stretnutí negatívne emócie, no spätne to beriem tak, že táto facka môže byť na začiatku súťaže prospešná. Každý jeden z nás sme si uvedomili, že takto to nepôjde. Vieme, že potrebujeme byť nastavení stopercentne v hlavách tak, aby sme takéto duely zvládali. Výsledok je druhá vec. Každopádne sa chceme prezentovať kvalitou hrou, ktorá je základom pre výhru."

Naposledy proti Trenčínu prišlo k okysličeniu zostavy, čo v konečnom dôsledku pomohlo k zlepšenej hre. 

"Musíme vychádzať zo zdravotného stavu, pretože z tréningu či z poháru máme nejaké šrámy. Veľa zmien v zostave určite nebude. Hocikto nastúpi, určite to bude motivácia nastúpiť proti takému družstvu, navyše je to čerstvý účastník Ligy majstrov. Pre každého hráča je radosť hrať proti belasým na takom štadióne."

Dnes ešte z vašich úst nezaznelo, že do každého zápasu ideme s cieľom bodovať naplno. Nemení sa to ani na Tehelnom poli?

"Nie som v klube, kde môžete byť spokojní, keď raz vyhráte, prehráte, potom remizujete, vyhráte, atď... Vždy sa to odzrkadľuje aj od sily súpera, no určite sme nastavení tak, že chceme získať tri body."


sektor hostí

Vstupenky do sektoru hostí (sektor D203) sa budú predávať:


rozhodcovia

Nedeľný duel 6. kola, ktorý štartuje na Tehelnom poli o 15:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Matej Zemko, za VAR-om bude sedieť Martin Dohál.


priamy prenos

Stretnutie proti Slovanu budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.

Facebook