Nedeľný šláger kola v Dunajskej Strede

Blížime sa k ďalšej reprezentačnej prestávke, blížime sa k finišu prvej polovici základnej časti. Okrúhle 10. kolo nás zaveje na Žitný ostrov k stále ambicióznym domácim s vysokou kvalitou, ktorá sa Šošonom môže nielen rovnať. Záverečný súboj víkendového programu bude zároveň jeho šlágrom. Ako sa s ním popasujeme?

Nedeľný súboj, ktorý má výkop v MOL Aréne o 18:00 hod. aj s prítomnosťou VAR, povedie ako hlavný arbiter Boris Marhefka

VSTUPENKY V PREDAJI

novinky u súpera

Náš posledný ligový premožiteľ. Áno, bolo to v úplnom závere sezóny ešte v máji a bolelo to dvojnásobne, no odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Miro Káčer už háji naše farby, umelka už je históriou a chuť na vysoké ciele sa dobrým začiatkom len znásobila. 

Dunajská Streda svoju púť Európou skončila predčasne už v 1. kvalifikačnom kole Konferenčnej ligy na štíte azerbajdžanskej Ziry. A tak sa zverenci Xisca Muñoza, ktorý napriek rôznym šumom zotrval na lavičke DAC, môžu plne sústrediť na ligu a pohár. V Slovnaft Cupe je to zatiaľ postupová povinnosť cez tímy z nižších líg, v lige až na nečakanú prehru v Bystrici vyrovnané výsledky. Druhú prehru spôsobil DAC-u Slovan a okrem toho zvíťazil nad Komárnom, Michalovcami, Trenčínom i Skalicou a pripísal si remízy s Košicami i naposledy Trnavou. Teraz sa stretávajú kvalitatívne dva podobné tímy, ktoré majú i podobné ambície. V MOL Aréne to býva dramatické a pikantné, a ani tentoraz tomu nebude inak.


historická bilancia

ŽILINA – DUNAJSKÁ STREDA | 69 18 23 28 97:91


nedeľa ukáže, kde sme

Šošoni proti Komárnu získali pre niekoho povinné tri body. Rodili sa však ťažšie, ako sme predpokladali. Ak chceme hľadať pozitíva, aj napriek nie ideálnym výkonom počas celých 90 minút sa nám darí bodovať naplno. A to dáva predpoklad ďalšieho výkonnostného rastu. Viac hovorí tréner Michal Ščasný.

Jednoznačne pozitívne je to, že získavame body. A to aj pri čiastkovom nepriaznivom stave či naposledy vyrovnaní súpera. Po góle Komárna bola reakcia výborná, chalani ukázali emočný obrat, išli sme jednoznačne za výhrou. Jasné, malo by to tak byť od začiatku do konca, no treba rešpektovať aj spôsob hry súpera a zároveň jeho kvalitu. Sú rôzne vývoje zápasu. Ako som povedal, dôležité je, že zbierame body. Určite chceme odstraňovať slabšie pasáže, no nedá sa celých 90 minút pressovať a ihneď hroziť, bezhlavo útočiť…”

O góly sa postarala vrchná trojka - Ďuriš a Kaprálik skórovali, Patrik Iľko si zas pripísal asistenciu na víťazný zásah.

“Chalani si dobre menili miesta, aj prvý gól padol po zbehnutí Iľka a vytvorení priestoru pre Ďuriša. Hráči sa cítia, čiže zámer nám vyšiel, panuje s tým spokojnosť. Pred Dunajskou je v útočnej trojke všetko otvorené.”

Poďme už k nedeli, po defenzívne ladených súperoch očakávať otvorený duel?

“Ťažko povedať. Aj pri útočnej kvalite vie hrať Dunajská Streda zo zabezpečenej obrany a čakať na chyby súpera. Môžu nás čakať rôzne scenáre, ako už viackrát predviedli počas tejto sezóny, čiže to bude o našej reakcii a pripravenosti. Jednoducho my potrebujeme hrať našu hru.”

S vysokými ambíciami súpera očakávať aj vysokú kvalitu. Motiváciu hráči nemusia hľadať. Aj preto tento duel nesie prívlastok šláger kola alebo Voyo zápas týždňa.

“Veľký rešpekt k predošlým súperom, no Dunajská Streda bude ešte o level vyššie. Iný spôsob hry a hráči, ktorí vedia potrestať vaše chyby. Bude to o našich hlavách. Potrebujeme byť pozorní, no chceme byť úspešní a cestujeme tam, hoci na horúcu pôdu, s jasným úmyslom bodovať naplno. Výkon a nastavenie bude najpodstatnejšie. O motivácii nemám pochýb, štadión i súper vás k tomu vybičujú. Nechcem pozerať na tabuľku, každé víťazstvo je rovnako dôležité. Osobne sa veľmi teším. Stretnú sa kvalitatívne podobné družstvá a vzájomný súboj nám ukáže, kde aktuálne sme.”


sektor hostí

Vstupenky na zápas v Dunajskej Strede sa budú predávať:


rozhodcovia

Nedeľný duel 10. kola, ktorý štartuje v Dunajskej Strede o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Marhefka. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Peter Bednár, za VAR-om bude sedieť Ivan Kružliak.


priamy prenos

Stretnutie proti DAC budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook