Nedeľa o všetko, o prvú šestku

Základná časť Fortuna ligy finišuje a pred Šošonmi sú posledné dva, "liptovské" súboje. V poslednom domácom stretnutí pred nadstavbou privítajú futbalisti MŠK Žilina celok z Dolného Liptova - Ružomberok. V nedeľnej televíznej dohrávke pôjde vzhľadom na blížiace sa rozdelenie súťaže a situáciu v tabuľke prakticky o všetko. A to nielen nám, ale o veľa ide aj súperovi. Ako sa to podpíše na samotnom stretnutí? Aj to prezrádza v preview tréner Šošonov Jaroslav Hynek.

Nedeľný televízny súboj s výkopom o 17:30 hod. pred kamerami TV Dajto rozhoduje ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Vstupenky sú v predaji.


novinky u súpera

Remízový kráľ. Tak by sa dal nazvať celok trénera Petra Struhára, ktorý mal po jeseni jednoznačne najviac nerozhodných výsledkov. Teraz na jar sa k nim však pridali Zlaté Moravce, a to preto, lebo Liptáci zaznamenali v predošlých dvoch kolách dve dôležité a cenné výhry. Najskôr jediným gólom rozhodli domáci duel s Michalovcami a pred týždňom vyrabovali trnavskú City Arenu. Aj preto si pred nami vytvorili pohodlný, päťbodový vankúš, ktorý im však pred poslednými dvomi kolami základnej časti ešte nič nezaručuje.

Počas zimy zarezonoval na Liptove odchod slovenského reprezentanta Martina Regáliho, ktorý zamieril do belgického Kortrijku. Hosťovanie zas skončilo záložníkovi Filipovi Lichému, ktorý sa vrátil späť do materského Slovanu. K ligovému konkurentovi zo Skalice prešiel obranca Adam Morong. Viac si o súperovi prezradíme aj v predzápasovom Bulletine MŠK.


všetci chceme byť v prvej šestke

Šošoni sú pred poslednými dvomi kolami základnej časti v náročnej, no stále riešiteľnej situácii. Súboj v Podbrezovej nám nevyšiel ideálne.

„Chalani naberajú veci a niečo robia menej, niečo viac. Viacerí splnili v Podbrezovej do defenzívy takmer všetko a, naopak, do ofenzívy sme nepredviedli takmer vôbec nič. Nepresnosť, neuváženosť či slabá ponuka nás obrala o viac šancí, lepšiu hru v útoku," hovorí kormidelník MŠK, ktorý prináša obšírnejší pohľad na tento duel v Bulletine MŠK.

Súboj na Horehroní bol na podmočenom teréne prakticky bez šancí. Aj napriek tomu padli z toho minima až štyri góly.

„V lige sú aj silnejšie kádre a aj papierovo slabší súperi si proti nim vytvoria príležitosti. Prechádzame obrovskými systémovými zmenami. Polrok nie je dlhá doba na to, aby to bolo pri takomto tíme, ktorý naberá skúsenosti, zreteľne vidieť a aby sme valcovali súperov bez akejkoľvek šance a boli sme s tým "hotoví". Tréningovým procesom k tomu ale smerujeme. Je mi jasné, že týmito argumentami nepresvedčíme hneď fanúšikov a verejnosť. Oni nepoznajú detaily a chcú vidieť výhry, čo je pochopiteľné a ja to rešpektujem. Som však rád, že sú tak nároční. Ani my nepoľavujeme z našej náročnosti na tréningoch.“

Teraz už ide do úzadia bezchybný výkon a pekné akcie. Teraz už potrebujeme hlavne bodovať naplno a vyhrať.

"Prvá šestka je pre všetkých podstatná, prvoradá. Rozumiem tomu. Trochu to však nabúrava vývoj a napredovanie tímu. Ak chceme konštantne rozvíjať hráčov, nemôžeme teraz strečkovať, meniť zásadne systémy a úlohy. Chcem hrať s družstvom prvú šestku. Určite všetci chceme a urobíme pre to v nedeľu maximum. Pokiaľ by nám ale celá táto situácia mala zväzovať nohy, tak je už vopred výsledok stratený. My potrebujeme ísť do stretnutia uvoľnení a s tým, že podáme náš najlepší výkon. Vedieme hráčov tak, aby mali možnosť uspieť. Verím, že nám to potom futbal vráti a dá nám to, čo si zaslúžime. Beriem zo svojej pozície plnú zodpovednosť, ale je to o tom, komu bude dopriate, keď tomu dáš na trávniku všetko. Verím, že chalani tomu v nedeľu obetujú všetko. Veľmi to chceme zvládnuť a aj pred posledným kolom proti Mikulášu mať všetko vo svojich rukách. Snáď to rovnako vnímajú aj fanúšikovia a spoločne to potiahneme v týchto možno zlomových okamihoch sezóny jedným smerom.“


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Predaj vstupeniek na nedeľný zápas proti Ružomberku bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal (až do polčasu - to znamená do 18:15 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (rovnako do polčasu - do 18:15 hod.).
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 7 €.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v nedeľu otvorený od 15:30 - 18:15 hod.


polčas plný súťaží

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. A tak tomu bude aj v jarnej časti, hoci v nedeľu v skrátenom režime. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.

Kvíz bude skrátený kvôli ďalšej súťaži, pod Dubeň totiž zavíta 30-tisícovka. Zaregistrujte sa a vykopte si slušný balík peňazí.


bulletin pred zápasom

Aj proti Ružomberku sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Dočítate sa v ňom o:

  • (ne)experimentovaní očami Jaroslava Hynka.
  • O detailnom rozbore súpera.

rozhodcovia

Nedeľný duel 21. kola, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach asistujú Erik Weiss a Milan Štrbo.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo na TV Dajto a na portáli VOYO.


Facebook