Nájsť medzery v bystrickom stroji

Stredoslovenské derby s poradovým číslom štyri v rámci aktuálneho ročníka. To je na programe v rámci 7. nadstavbového kola na bystrických Štiavničkách. Prvýkrát v sezóne je pritom Dukla pred naším vzájomným stretnutím v tabuľke pred nami. Môžu za to ich posledné duely, v ktorých obrali Bystričania o body Trnavu i Podbrezovú. Prekaziť im túto sériu budú chcieť v sobotu práve Šošoni. Podarí sa im to? To priblíži tréner Jaroslav Hynek.

Sobotný duel s výkopom na Štiavničkách o 18:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Marián Ruc. Stretnutie môžete sledovať iba na Voyo.


novinky u súpera

S Duklou sme v 2. kole nadstavby odohrali jeden z pamätných duelov nielen tejto sezóny, ale aj celkovo v rámci vzájomných meraní síl. Dokopy desať gólov, galakoncert šancí a presných zásahov. To bol marcový stret, pričom v sobotu nás čaká okrúhly 70. vzájomný zápas histórie. Stále nováčik ligy sa medzi elitou etabloval vcelku slušne a jeho výkonnosť s blížiacim sa finále sezóny rastie. Spolu s Podbrezovou sme tak už takmer istí účastníci play-off o Európsku konferenčnú ligu. Je tak možné, že sobota nemusí byť naším posledným vzájomným stretnutím sezóny. Nepredbiehajme však, žltozelení sa potrebujú po troch prehrách a jednej remíze znova víťazne chytiť. Však naposledy sme si zakričali víťazný pokrik ešte práve v marci proti Bystrici.

Bystričania v nadstavbe okrem dvoch spomínaných výhier a porážky pod Dubňom prehrali so Slovanom kruto 4:0, keď najmä za nerozhodného stavu mali viaceré šance, ktorými si mohli nakloniť misky váj na svoju stranu. Súbojom s priamym tabuľkovým susedom ukončíme aprílový program, ukončiť budeme chcieť aj mesačné čakanie na víťazstvo.

vzájomné zápasy

69z - 34v - 15r - 20p | 112:79


aj napriek aktuálnym výsledkom herne napredujeme

Zverenci trénera Jaroslava Hynka nezvládli do tretice súboj so Slovanom a nepotešili návštevu sezóny pod Dubňom. Bolo treba po Slovane zvýšiť hlas a dôraznejšie sa s niektorými porozprávať, alebo skôr pokojne vyriešiť (ne)zodpovednosť?

"Nech k tomu Slovan pristúpil akokoľvek, v nedeľu sme mali veľkú prevahu. Belasí to však vyriešili pragmaticky v brejkoch s individuálnou kvalitou. Pri tých samostatných nájazdoch sme vyzerali veľmi zvláštne. Tam sme to nezvládli, no zvyšok sme vyriešili tak, ako sme mali. Zvláštny individuálny výpadok niektorých... Nejde o to teraz vyčistiť si žalúdok a kričať po niekom. Dlhodobo by to nemalo efekt do ďalšej motivácie hráča. Sadli sme si k tomu tímovo aj individuálne. Analyticky sme si to rozobrali a vyriešili. Vidíme, že ideme správnym smerom. Odohrali sme proti Trnave a Slovanu dobré stretnutia, no o výsledok sme prišli. Hra sa zlepšuje, no niekomu sa môže zdať, že sa nič nemení, keďže výsledkami sme to nepotvrdili. Že nás vždy niekto vybrejkuje a potrestá. Ale áno, ideme stále smerom nahor. Treba tam priniesť ešte väčšiu zodpovednosť a správne rozhodovanie."

Zostava sa mení a vplyvom blížiacich sa majstrovstiev sveta do 20 rokov sa aj naďalej bude nútene meniť. 

"Stále je na nás spraviť z tejto sezóny úspešný ročník. Chceme vidieť aj ďalších hráčov, pretože nám zhruba až pätica chalanov môže odísť na MS do 20 rokov (pozn. red.: od 20. mája do 11. júla v Argentíne). Aj preto tam potrebujeme mať nielen tréningovo nachystaných, ale aj zápasovo vyťažených hráčov, ktorí budú pripravení, keďže na vrchol sezóny nebudeme môcť so všetkými počítať."

Bystrica poskočila v tabuľke už pred nás na 4. miesto. Prečo?

"Vyzdravili sa im hráči, majú tam individuality, na ktorých to stojí a padá. Vyhrali sa natoľko, že sú nepríjemní. Aj preto si nadstavbu môžu užívať, hrajú uvoľnene a robia zápasy atraktívnymi. V Bystrici to bude náročné, ale sú tam medzery, škáry, ktoré môžeme a musíme využiť, ak chceme byť úspešní," dodáva český kormidelník, ktorému už do konca sezóny bude chýbať obranca Patrik Leitner, ktorý sa vážnejšie zranil v dueli proti Trnave. Ostatní hráči už by mali byť pripravení proti Dukle zasiahnuť do hry.


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno do sektoru hostí bude prebiehať na zápas 7. nadstavbového kola MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina (výkop v sobotu o 18:00 hod.) iba vo Fanshope MŠK (západná tribúna) vo štvrtok 27. apríla (14-18 hod.).

Cena vstupenky je 6 €.

Pre viac informácií kontaktujte telefonicky vopred nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Sobotný duel 7. nadstavbového kola Fortuna ligy, ktorý má v Banskej Bystrici výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Marián Ruc. Na čiarach mu asistujú Patrik Kmec a Erik Weiss.


priamy prenos

Stretnutie proti Dukle budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook