Najlepší liek na utorok? Piatkový duel proti Podbrezovej
Leto skončilo, no naše piatkové domáce zápasy pokračujú. V prvý septembrový víkend zavíta v celkom pikantnom súboji pod Dubeň nováčik a aktuálne jediný nezdolaný tím súťaže - celok Podbrezovej.

Šošoni chcú dať zabudnúť na utorok úplne odlišným výkonom, ktorý, snáď, prinesie aj odlišný výsledok. Ako na to, prezradí hlavný tréner Jaroslav Hynek.

Piatkovú predohrávku 9. kola Fortuna ligy s výkopom o 16:30 hod. povedie ako hlavný arbiter Martin Dohál.


novinky u súpera

To, čo sa pred sezónou šepkalo, sa aj potvrdzuje. Víťaz II. ligy a nováčik z Podbrezovej bol pasovaný za čierneho koňa súťaže a pred víkendovým 9. kolom ostal doposiaľ ako jediný tím ročníka nezdolaný. Zohratý tím vedený českým kormidelníkom Romanom Skuhravým získava ovocie hneď po opätovnom návrate medzi elitu po troch sezónach. Odvážny štýl železiarov prekvapivo obral o všetky body majstra zo Slovana, po bode si Podbrezová dokázala vziať napríklad z trávnika Trnavy či Ružomberka.

Dnešný duel má viacero špecifík – tréneri oboch tímov sú bývalí kolegovia z Dukly Praha, viacero hráčov prestupovalo na trase Horehronie – Žilina. Jedným z nich je aj žltozelený krídelník Roland Galčík, ktorý sa pred sezónou natrvalo presunul do MŠK Žilina práve z bordových farieb. Častí súperi v príprave či II. lige, no prvoligový súboj to bude po viac ako troch rokoch.

Viac o Horehrončanoch prezradí Bulletin MŠK.


sami sebe dokázať...

Kabína trénera Jaroslava Hynka si v utorok strelila vlastný gól i pomyselnú facku svojím vlastným výkonom. Všetci žltozelení veria, že v piatok bude platiť citát - všetko zlé je na niečo dobré...

„V Skalici sme nehrali vyslovene najhoršie, nerozpadla sa nám hra. No jednoducho tam bolo príliš veľa nepresností a v zásadných okamihoch sme sa rozhodli najhoršie, ako sme mohli. V porovnaní napríklad so Slovanom sme rovnako aj v Skalici zvádzali súboje, ale dobre sme nezbierali druhé lopty. Problém nevidím v prístupe, že by sme niečo flákali alebo zabalili... Žiaľ, neboli sme presní. Verím, že hráči na utorkovú nepresnosť zabudli a vrátia sa v piatok do starých koľají. A navyše budeme musieť všetko robiť ďaleko rýchlejšie a možno pod väčším tlakom. Podbrezová je totiž spolu už dlho, majú zažité mechanizmy. Potrebujeme tomu dať energiu a presnosť, aby sme ich dokázali prekvapiť a potešiť nášho fanúšika," zhrnul český kouč, pričom obšírnejšie a detailnejšie sa k utorkovému stretnutiu vrátime v piatkovom Bulletine MŠK.

Podbrezová - jediná nezdolaná... Prečo, z pohľadu hlavného trénera MŠK?

"Podbrezovú rovnako ako nás podržal viackrát brankár. Aktívnym štýlom prídu aj chyby, a preto potrebujete kvalitného brankára, ktorým disponujeme obaja. Majú nováčikovský elán, energiu a držia si neporaziteľnosť, čo si doteraz svojou hrou zaslúžili. Predvádzajú dobrý futbal so sériou bez prehry, no my si doma veríme a sami sebe pôjdeme dokázať, že utorok bol iba jednorazový omyl a spolu s fanúšikmi potiahneme za jeden povraz, za jeho víťaznú stranu.“

Ako sme vonku ešte nevyhrali, doma zas máme pozitívnu bilanciu. 

"Hráme na vlastnom trávniku pred našimi fanúšikmi. Po utorku sa s tým musia chalani popasovať a revanšovať sa všetkým, i sami sebe. Dva dni nám pomohli, oddýchli sme si. Piatok bude určite viac o futbalovosti, kombináciách ako o súbojoch," dodáva 46-ročný rodák z Olomouca, ktorý naďalej nemôže počítať s trojicou Anang, Javorček, Minárik.


pokladňa otvorená

Pred piatkovým duelom bude:

  • otvorená Pokladňa 1 (búdka pri Holiday Inn - dve okienka) od 14:30 - 17:15. (viď mapka).

Upozorňujeme, že ceny priamo na pokladni pred zápasom sú zvýšené, preto odporúčame výhodnejší a pohodlnejší predpredaj cez Ticketportal.sk.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufet v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Východná tribúna je aj naďalej uzatvorená, čo nás mrzí, ale deje sa tak z dôvodu odporúčania Policajného zboru. Rovnako tak z dôvodu bezpečnosti fanúšikov kvôli výstavbe na Ľavobrežnej, Uhoľnej ulici a priľahlých plochách.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 14:30 - 17:15 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


súťaž v polčasovom kvíze

Stáva sa pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Jasné, tak si naštuduj pikošky, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.


bulletin pred zápasom už tradične v tlačenej verzii

Aj proti Podbrezovej sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete prelistovať priamo na tribúne. Rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • líderstve očami Jaroslava Hynka. Bola v kabíne počas týždňa búrka a krik?
  • opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • štatistikách Rolanda Galčíka proti Skalici.

rozhodcovia

Piatkový duel 9. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 16:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál, na čiarach asistujú Adam Jekkel a Andrej Hrmo.


priamy prenos

Stretnutie proti Podbrezovej budete môcť sledovať naživo na Nova Sport 1 alebo portáli VOYO.

Facebook