Najbližšie dve kolá Fortuna ligy odložené
Na základe nariadenia Ústredného výboru krízového štábu SR je kvôli koronavírusu zakázané usporadúvať všetky športové podujatia v krajine, predbežne na najbližších štrnásť dní.

Riadiaci orgán Fortuna ligy - Únia ligových klubov - túto informáciu prijal a rozhodol sa pochopiteľne zrušiť najbližšie dve ligové kolá. V praxi to znamená, že liga sa bude hrať až po reprezentačnej prestávke, a to začiatkom apríla.


neplánované voľno

Futbalisti MŠK Žilina mali už počas tohto víkendu vstúpiť do nadstavbovej časti šlágrom kola - doma proti Trnave. Na nariadenie Ústredného výboru krízového štábu SR sa však zápas nemôže konať ani bez divákov, a tak sa budú musieť prvé dve kolá nadstavby odložiť (šošoni mali hrať doma s Trnavou a v Michalovciach). 

Rozširujúci sa koronavírus SARS-CoV-2, ktorého prvého nakazeného potvrdili v pondelok už aj v žilinskom kraji, tak urobil neplánované voľno všetkým družstvám MŠK Žilina minimálne na najbližšie dva víkendy.

"Akceptujeme toto rozhodnutie. Zdravie ľudí je na prvom mieste. Zároveň však musíme zanalyzovať všetky možnosti a riešenia vzniknutej situácie. O ďalšom programe Fortuna ligy vás budeme informovať," hovorí pre oficiálny portál ligy fortunaliga.sk prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Zákaz sa samozrejme týka aj II. ligy a ostatných mládežníckych súťaží.


Na vrchol sezóny si všetci pod Dubňom budeme musieť minimálne dva týždne počkať.

Tak ako hráči, tak aj fanúšikovia – všetci máme čas sa na to prichystať a spoločne smerovať za jasným cieľom, ktorým je futbalová Európa.

Buď naším dvanástym hráčom.

Facebook