Na piatkovom e-Fortuna challenge hájil naše farby s ovládačom v ruke Ľubo Belko

Zranenie ho pripravilo o možnosť reprezentovať Slovensko v aktuálnom asociačnom termíne. Preto si brankár Ľubomír Belko zoberie v piatok 24. marca namiesto rukavíc do rúk ovládač od hernej konzoly a spolu s ďalšími hráčmi Fortuna ligy si zahrá v poradí už štvrtý turnaj e-Fortuna challenge.

Belo tak bude chcieť napodobniť dobré výsledky Ján Bernáta, Vahana Bichakhchyana a Adriána Kaprálika, ktorí nás reprezentovali na predošlých turnajoch. Naša brankárska jednotka sa predstaví v rámci skupiny A proti zástupcovi zo Zlatých Moraviec a DAC-u v piatok od 15:00 hod. Víťaz turnaja si odnesie prémiu vo výške 1000 eur, ktorú venuje na dobrú vec.


hlavne sa zabaviť a pomôcť

Znova štyri skupiny po troch, z ktorých víťazi postupujú do semifinále. Hneď v skupine A je náš zástupca Ľubo Belko, ktorý si od 15:00 hod. zmeria sily so zástupcom Zlatých Moraviec - Adamom Brenkusom a hráčom Dunajskej Stredy - Regőm Szánthóm. 

"FIFU hrávam celkom pravidelne, keďže ma zamestnáva mladší brat. Teraz mám navyše pri zranení viac voľného času aj na takéto aktivity, preto som rád, že si s ostatnými chalanmi z ligy môžeme zahrať počas repre pauzy proti sebe aspoň takto."

A čo Belove ambície? "Veľké výhliadky nemám, v šatni máme aj šikovnejších hráčov FIFY. Hlavne sa zabaviť, ukázať sa fanúšikom aj takto a nech je víťaz hocikto, peniaze poputujú na dobrú vec," priznáva naš gólmanska jednotka, ktorá by v prípade výhry darovala peniaze OZ Náruč, s ktorým Šošoni spolupracovali už viackrát.

Belo sa na turnaji predstaví vo farbách Realu Madrid.

PROGRAM SKUPINY A (15:00 – 16:00):

15:00 - Regő Szánthó (DAC) - Adam Brenkus (ViON) 3:2

15:20 – Ľubomír Belko (MŠK) - Regő Szánthó (DAC) 2:6

15:40 - Adam Brenkus (ViON) – Ľubomír Belko (MŠK) 3:1

Belo tak napostúpil zo skupiny do vyraďovacích bojov.


Celý turnaj bude moderovaný a streamovaný na kanáli Twitch či na Youtube Fortuna ligy. Turnaj sa uskutoční už v piatok 24.3.2023 od 15.00 hod., pričom finále je na programe krátko po 20.00 hod.  

Viac informácií na oficiálnom portáli fortunaliga.sk.

Facebook