”Na ihrisku odovzdáme všetko,” burcuje pred zápasom tréner Pavol Staňo
Už len pár hodín delí futbalistov MŠK Žilina od zápasu prvého predkola Európskej ligy na pôde waleského tímu The New Saints. Zverenci Pavla Staňa sa oboznámili s prostredím ako aj ihriskom, kde už absolvovali predzápasový tréning. O pocitoch, naladení a aj súperovi sme sa porozprávali so samotným trénerom Pavlom Staňom.

o súperovi

The New Saints of Oswestry Town & Llansantffraid Football Club, skráteným názvom The New Saints FC je naším súperom v 1. predkole Európskej ligy. Waleský tím sa môže pochváliť trinástimi domácimi titulmi, siedmimi triumfami v domácom pohári a deviatimi víťazstvami v ligovom pohári. Tento malý klub má dokonca skúsenosť so slovenským ligovým futbalom. V sezóne 2014/2015 čelil The New Saints bratislavskému Slovanu, s ktorým po výsledkoch 0:1 a 0:2 vypadol v druhom predkole. Walesania sa v Európskej lige dostali najďalej do play-off pred desiatimi rokmi, stroskotali však na CSKA Sofia po prehre 0:3 a remíze 2:2. V domácej súťaži skončili The New Saints na druhom mieste, hoci pred nadstavbovými bojmi o titul boli na čele waleskej ligy.

Šošoni tak majú pred sebou konfrontáciu s ostrovným futbalom, ktorý pocítili naposledy pred piatimi rokmi. Vtedy nám žreb prisúdil v rovnakej fáze (1. predkolo) Glentoran FC. Tím zo Severného Írska sme vyradili po dvoch víťazstvách, 4:1 vonku a 3:0 v domácej odvete.


rýchlo sa adaptovať a zvládnuť zápas

Po troch rokoch odohrajú šošoni zápas s európskym cvengom. Ako tento fakt vplýva na mysle hráčov pred duelom s The New Saints? Čím môže prekvapiť súper či naopak my jeho?


Rozhodcovia 

Štvrtkový súboj v Park Hall Stadium, ktorý má výkop o 19:30 hod. nášho času, bude rozhodovať litovská trojica arbitrov na čele s Manfredasom Lukjančukasom, na čiarach asistujú Vytis Snarskis a Vladimir Gerasimov.

Facebook