Mladší z Javorčekovcov s prvou zmluvou

Stále stabilnejší člen "A"-tímu, ktorý ešte čaká na ligovú premiéru, no už sa dočkal prvej profesionálnej zmluvy. Reč je o mladšom z bratskej dvojice Javorčekovcov. 

Vedenie MŠK Žilina sa dohodlo na premiérovom kontrakte s 20-ročným stredopoliarom Samuelom Javorčekom s platnosťou do 30. júna 2027.


odmena aj motivácia

K Šošonom prišiel do kategórie U14 a so žltozelenými si zahral mládežnícku Ligu majstrov, zápasy II. ligy aj s kapitánskou páskou a dokonca už aj Slovenský pohár vo svojej premiére za "A"-tím. Súčasť kabíny Michala Ščasného si postupnými krokmi a progresom vyslúžila prvý profi kontrakt. Samuel Javorček spečatil svoju budúcnosť s MŠK novou zmluvou, ktorá má platnosť do 30. júna 2027.

"Som veľmi rád, že som mohol práve tu v Žiline podpísať prvú profi zmluvu. Tým, že som si prešiel od U14 všetkými mládežníckymi kategóriami, to beriem ako takú odmenu. Zároveň však aj motivácia do ďalšej práce. Chcel by som si čo najskôr pripísať nejaké štarty v prvej lige a snažiť sa to klubu športovo vrátiť," hovorí po podpise mladší z bratskej dvojice Javorčekovcov.

Samo je v "A"-tíme od jari, spolu s bratom sedeli vedľa seba v kabíne, nateraz sa to však zmenilo.

"V "Áčku" sme super partia, cítim sa tu skvelo. Brat mi vždy pomáhal. Či už na akadémii pri mojich začiatkoch mi všetko poukazoval, povedal, ako to funguje, alebo keď som niečo potreboval, vždy bol ochotný mi pomôcť. Preto som to mal vždy o čosi ľahšie ako možno ostatní chalani, ktorí prišli do úplne nového prostredia. Osobne sa na bratov posun pozerám len pozitívne, Bundesliga sa jednoducho neodmieta. Dúfam, že sa ešte minimálne raz stretneme, najlepšie niekde vo veľkom futbale a zahráme si spolu, alebo možno aj proti sebe," dodal s úsmevom rodák z Liešťan neďaleko Prievidze.


Facebook