Mládež v akcii (9.8. - 15.8.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 32. kalendárnom týždni.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 11.8.

U13: MŠK Žilina - TJ Sokol Liesek U15 16:0 (7:0) | prípravný zápas

U12: FC Baník Prievidza U13 - MŠK Žilina 3:4 (0:1, 1:3, 2:0) Góly MŠK: Turian 2, Kapusta, Ryšavý | prípravný zápas 

U10: MŠK Žilina - TJ Sokol Liesek U13 3:4 Góly MŠK: Macho, Sárinec, Macura | prípravný zápas


piatok 13.8.

U14: Turnaj Škriniar Cup (Štadión MŠK Žilina)

Tímy: Wisla Krakow, Lech Poznaň, FC Baník Ostrava, Slavia Praha, MŠK Žilina

MŠK Žilina - Wisla Krakov 3:1 (2:1) Góly MŠK: Surán, Michalík, vlastný gól

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase s kvalitným súperom sme boli lepším mužstvom. Predfinálne a finálne činnosti sme však mohli riešiť aj lepšie. Chlapcov chválime za kvalitné zakladanie útoku a ponukovú činnosť."


sobota 14.8.

"B": Slavoj Trebišov - MŠK Žilina 0:3 (0:3) | 4. kolo II. slovenskej ligy

U19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:4 (0:1) | 3. kolo LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, je to pre nás mimoriadne krutý výsledok. Dnes rozhodli mikrosituácie, v ktorých sme neboli dostatočne koncentrovaní. Od úvodu sme sa dostali do 4-5 sľubných šancí, no nedokázali sme ich využiť. Žiaľ, následne prišla naša chyba a súperovi sme umožnili ísť do vedenia, čo ich ešte viac povzbudilo k bojovnému výkonu. Vypracovali sme viacero príležitostí na vyrovnanie, ale dnes nám nebolo dopriate streliť gól. Stále sme sa tlačili do vyrovnania, z toho však plynuli individuálne chyby vzadu, za ktoré sme pykali. Slovan nás potrestal prakticky zo všetkého. Samozrejme, veľmi nás mrzí prehra, ale ešte viac nás mrzí vypustený záver v obrane a zbytočne inkasované góly. Na konci sme tak už nemali šancu zabojovať o lepší výsledok. Z tohto zápasu si do ďalšej práce musíme zobrať ponaučenie, duel sa mohol vyvíjať v náš prospech, no miesto toho sme utržili vysokú prehru. Je to pre nás veľká facka a dúfam, že aj dobre mierená."


U17: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:3 (0:2) Góly MŠK: L. Sauer 2, Trubačík

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas proti fyzicky silnému a dobre organizovanému súperovi. V úvode sme boli pod tlakom a súper hrozil zo štandardných situácii. My sme boli nebezpeční z protiútokov, ktoré sme dokázali efektívne premeniť aj na góly. Postupne sa hra vyrovnala, my sme začali lepšie kombinovať, následne strelili aj tretí gól a napokon aj zvíťazili. Hráčov chcem pochváliť za prístup, charakter a víťaznú mentalitu."

U16: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (0:1) Góly MŠK: Dovičák

Vladimír Labant, tréner MŠK Žilina U16: "Dnes sme už v prvom polčase mohli zápas rozhodnúť, čo sa nám však nepodarilo. Po góle zo štandardnej situácie sme nepremenili ďalšie vyložené šance. Aj v druhom polčase sme boli lepším družstvom, išli sme za víťazstvom a vytvorili si 2 veľké príležitosti skórovať. Paradoxne však po zbytočnej strate na našej polovici ihriska zahrával Slovan po našom faule pred 16-kou priamy kop. Po teči jedného z našich hráčov súper so šťastím vyrovnal. Chlapcom však musím poďakovať za predvedený výkon, v ktorom si siahli na dno svojich síl a išli za víťazstvom, aj keď to nakoniec nevyšlo."


U14: Turnaj Škriniar Cup (Štadión MŠK Žilina)

Tímy: Wisla Krakow, Lech Poznaň, FC Baník Ostrava, Slavia Praha, MŠK Žilina

Lech Poznaň - MŠK Žilina 6:4 (2:2) Góly MŠK: Okál 2, Koštiaľ 2, Michalík

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "Vo výbornom mládežníckom zápase chlapci ukázali kvalitu v útočnej fáze. Nedostatky som však videl v prepínaní do obrany po strate lopty. Pozitívom stretnutia bola futbalovosť oboch mužstiev."

Slavia Praha - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Michalík, Hoferica

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "Chlapcov chválime za prístup k zápasu. Prvý polčas bol vyrovnaný, v druhom sme sa lepšie pohybovali, kombinovali a riešili herné situácie 1:1."


U13: MŠK Žilina - TJ Tatran Krásno nad Kysucou U15 2:11 (0:5) Góly MŠK: Maňo, Taliga | 3. kolo II.ligy SŽ U15 skupina SEVER

U12: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 25:14 Góly MŠK: Turian 4, Ryšavý 3, Vallo 3, Dikoš 3, Králik 3, Zuziak J. 2, Zuziak M. 2, Urbanek 2, Hrobarik, Jeťko, Kvasnica | prípravný zápas

U11: Triangel | prípravný turnaj

MŠK Žilina - MFK Dubnica nad Váhom 54:0 (26:0) Góly MŠK: Zábojník 6, Blaščík 5, Stenchlák 5, Juhaniak 5, Hutira 4, Dumitriu 4, Švach 4, Húževka 3, Pinčík 3, Šimun 2, Prostinák 2, Riško 2, Becíková 2, Caltík 2, súper vlastný 2, Korista, Pšenica, Smida

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 19:16 (8:8) Góly MŠK: Stenchlák 4, Pinčík 4, Blaščík 3, Juhaniak 2, Pšenica 2, Korista, Caltík, Švach, Smida

U10: MŠK Žilina - TJ Tatran Krásno nad Kysucou U13 0:6 (0:3) | 3. kolo II.ligy MŽ U13 skupina SEVER


nedeľa 15.8.

Ženy: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 3:0 (2:0) Góly MŠK: Randová, Valová, vlastný gól | 3. kolo I. ligy Žien

Marián Dlobík, tréner MŠK Žilina Ženy: "Úvod zápasu bol v znamení našej aktivity, z čoho pramenil rýchly gól. Hru sme mali pod kontrolou a vsietili aj druhý gól, ktorý nás však uspal a zápas sa v druhom polčase vo veľkom teple už len dohrával. Dievčatám ďakujem za výkon a treba vyzdvihnúť defenzívu s ďalším čistým kontom."

WU19: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 5:1 Gól MŠK: Bučková | prípravný zápas

WU15: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:12 (0:4) Góly MŠK: D. Michalcová 4, I. Bazgerová 3, S. Kantoríková 2, L. Štefanatná, V. Várošová, V. Satinová  | prípravný zápas


U14: Turnaj Škriniar Cup (Štadión MŠK Žilina)

Tímy: Wisla Krakow, Lech Poznaň, FC Baník Ostrava, Slavia Praha, MŠK Žilina

MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 2:0 (1:0) Góly MŠK: Belák, vlastný gól

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V kvalitnom zápase sme boli efektívnejší ako súper. Chlapcov chválime za veľmi dobru reprezentáciu klubu. Nakoniec sme skončili na 2. mieste a Marek Okál bol vyhodnotený za najlepšieho hráča turnaja."

U9: Triangel (Závodie, 9:30) | prípravný turnaj


Facebook