Mládež v akcii (8.5. - 14.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 19. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 11.5.

U9: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina (Závodie, 16:30) | prípravný zápas

U8: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina (Závodie, 17:45) | prípravný zápas


piatok 12.5.

"B": MŠK Žilina - Slavoj Trebišov 4:3 (0:1) Góly MŠK: Essomba, Šnajder, Addo, Kopásek | 29. kolo II. futbalovej ligy


sobota 13.5.

U19: MŠK Žilina - FC Petržalka 3:1 (3:1) Góly MŠK: Weber 3 | 24. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Úvod zápasu nám vyšiel veľmi dobre, hneď sme sa ujali vedenia a do 35. minúty bolo už 3:0. Súpera sme až na štandardné situácie do ničoho nebezpečného nepúšťali. Gól sme dostali po chybe, ktorá sa môže stať pri našom štýle hry. Od tohto momentu bol zápas napätý, či sa nám podarí streliť gól na 4:1 a uzavrieť zápas alebo, naopak, ak by súper znížil, tak by bol záver duelu dramatický. Výsledok sa však už nezmenil a zaslúžene sme vyhrali, keďže sme mali veľa gólových príležitostí a viackrát sme nastrelili konštrukciu brány. Na chalanoch bolo vidieť emóciu a nasadenie až do samého záveru, za čo im patrí pochvala a gratulácia za predvedený výkon s víťazným koncom."


Ženy: FC Petržalka - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Valová | 6. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Vyhral šťastnejší. V druhom polčase boli domáce hráčky raz na našej polovici, no aj tak dokázali streliť gól a rozhodnúť. Bohužiaľ, nevieme premieňať šance, naše riešenia v poslednej tretine ihriska nie sú dobré. Musíme sa na to zamerať v tréningovom procese."


U15: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina (Liptovský Mikuláš, 10:00) | 10. kolo nadstavby I. LSŽ - PRELOŽENÉ NA 23.5. 2023

U14: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina (Liptovský Mikuláš, 12:00) | 10. kolo nadstavby I. LSŽ - PRELOŽENÉ NA 23.5. 2023


U12: MŠK Žilina - MŠK Námestovo U13 6:0 (2:0) Góly MŠK: Boháč 2, Juhaniak, Pinčík, Herkeľ, Blaščík | 21. kolo I. LMŽ

Peter Krištín, asistent trénera U12: "Hra bola z našej strany dobrá, darilo sa nám zakladanie útokov a herné situácie sme riešili konštruktívne. V zápase sa vyskytli kolmé prihrávky aj hra 1 na 1 či 1 na 2. Hráči zrealizovali jednoduché herné kombinácie, ktorými si pripravili dobré príležitosti na strelenie gólu. V hre sa mohla viac využívať šírka ihriska, pretože priestory v okolí pokutového územia boli prehustené a ťažko sa vytvárali strelecké pozície. Zlepšiť treba aj reakcie na dlhé nakopnuté lopty a umiestnenie streľby."

U11: MŠK Žilina - MŠK Námestovo U12 25:6 Góly MŠK: Dubovec 3, Pavlovič 3, Fiflík 2, Macho 2, Elmusrati 2, Guľa 2, Stenchlák 2, Muráň, Zajac, Michalovič, Chylík, Helbich, Húževka, Prostinák, Sušienka, vlastný gól | 21. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme herne a pohybovo dominovali. Súper sa snažil nakopávanými loptami prekonávať našu obranu. Niektorí naši hráči majú s takýmto štýlom hry problém. Nie sú ochotní ísť do takýchto súbojov. Súpera sme prevýšili v súbojoch 1 na 1 a jednoduchými kombináciami sme sa dostávali do zakončenia. Dali sme pekné góly, ale objavili sa aj zbrklé a nepripravené zakončenia, pri ktorých nám chýbal pokoj v zakončení. Chlapci si za predvedený výkon zaslúžia pochvalu."


nedeľa 14.5.

WU19: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:1 (0:1) Gól MŠK: Skvortsova | 2. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "V prvom polčase sme nevyzerali dobre, pôsobili sme unaveným dojmom a všade sme boli o pol kroku neskôr. Snažili sme sa však riešiť situácie futbalovo aj napriek tomu, že sme boli často pod tlakom. Gól sme inkasovali z rohového kopu na konci polčasu, pri ktorom sme zle reagovali. Do druhého polčasu veľmi dobre naskočili striedajúce hráčky, obraz hry sa zmenil, hra v poli sa vyrovnala a aj v poslednej tretine ihriska sme boli nebezpeční. Pre prečerpané striedania sme posledných 15 minút dohrávali desiati, pretože sa nám zranila krídelníčka. Takže proti kvalitnému súperovi si ceníme, že sme neinkasovali a z brejkov sme dokázali aj hroziť. Vyzdvihol by som preto bojovnosť, prácu pod psychologickým tlakom a morálku celého tímu."

WU15: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:5 (0:3) | 2. kolo nadstavby I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Začiatok zápasu bol z našej strany dobrý. Snažili sme sa hrať kolektívne, mať loptu pod svojou kontrolou, ale proti tak kvalitnému súperovi, akým je momentálne Trnava, to jednoducho nešlo. Rozhodli ich vyspelé individuality. Lepšie zvládli najmä súboje 1 na 1, či už v útočnej, ale aj obrannej fáze. Trápili sme sa v zakončení, nedokázali sme sa presadiť cez ich defenzívu. Zápas nám ukázal, kde a čo by sme mali zlepšiť. Aj napriek prehre chcem dievčatá za dnešný prístup k zápasu pochváliť."


U13: 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 0:7 (0:0, 0:3) Góly MŠK: Charamza 2, Dikoš 2, Ryšavý, Kapusta, Vallo | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom mládežníckom zápase sa hralo od úvodu až do konca vo vysokom tempe. V úvode sa hralo po šestnástku z oboch strán. Postupne sme začali mať na ihrisku hernú prevahu. Výborne sme riešili herné situácie, vyhrávali sme osobné súboje a stále sme držali vysoké tempo. Súper nás dnes donútil hrať rýchlo a som veľmi rád, že chalani aj pod tlakom dokázali vyriešiť herné situácie správne. Dobre sme kombinovali, mali sme dobrý pohyb bez lopty a dali sme pekné góly. Chlapci si za dnešný výkon zaslúžia pochvalu."


Facebook