Mládež v akcii (8.4. - 14.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 15. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 13.4.

U19: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:1 (0:1) Gól MŠK: Pališčák | 19. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V dnešnom zápase sme nepodali optimálny výkon, chýbala nám šťava. Tak ako sme minulý týždeň boli v súbojoch a neutrálnych loptách o krok vpred, tak dnes sme boli pozadu. Remízu teda dnes musíme brať. Chalanom patrí pochvala. Aj keď sa necítili optimálne, pracovali až do konca."


U17: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:4 (0:3) | 19. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Len veľmi ťažko hľadám slová na hodnotenie zápasu. Po celkom solídnom vstupe sme inkasovali prakticky z prvej strely a dorážky. Do polčasu sme ešte dvakrát inkasovali po nedôslednom bránení, raz po centri na zadnú žrď a raz sme nechali otočiť útočníka po autovom vhadzovaní. Prvý polčas sme boli rovnako vpredu málo nebezpeční. Do druhého polčasu sme išli odhodlaní skorigovať výsledok. Mali sme územnú prevahu, vypracovali si niekoľko príležitostí a po rohu trafili brvno. Avšak prepadli sme v súboji v strede poľa a z kontry sme inkasovali gól. Dlhodobo sa trápime v koncovke a prepadávame v defenzíve, najmä v osobnom súboji."

U16: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:1 (0:1) | 19. kolo I. LMD


U15: MŠK Format Martin - MŠK Žilina 0:5 (0:3) Góly MŠK: Poliaček 2, Solovic, Waczlav, vlastný | 7. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Hral sa kombinačný futbal, slušne nám fungoval pressing a chlapci volili smerom do ofenzívy dobré riešenia. Keď nás aj súper kombináciou vypojil, dostávali sme sa rýchlo pod loptu. V šanciach sme boli efektívni, čo teší, ale nesmieme sa uspokojiť. Dobre naskočili aj striedajúci hráči, čo bolo taktiež veľmi dôležité, lebo doniesli energiu do hry a patričnú kvalitu do ofenzívy. Teší ma, že chalani dnes podali takýto výkon. Družstvo ma charakter, ktorý si veľmi vážim."

U14: MŠK Format Martin - MŠK Žilina 0:5 (0:1) Góly MŠK: Dikoš 2, Charamza 2, Vallo | 7. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V dobrom mládežníckom zápase sa hral dobrý futbal, ku ktorému prispeli oba tímy. V prvom polčase sme sa ťažšie presadzovali a chýbal nám pokoj v zakončení. V druhom polčase sme sa zlepšili a zaslúžene vyhrali. Chlapci si zaslúžia pochvalu."


U13: Turnaj (Rzeszów)

Resovia Rzeszów - MŠK Žilina 0:4 (0:1) Góly MŠK: Blaščík 3, Hutira

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sme sa v zápase presadzovali po hernej stránke. Po pohybovej stránke je potrebné mať väčší pohyb bez lopty. Hráči veľmi dobre pracovali s loptou, predviedli viacero technických prvkov a kreatívnych riešení v herných situáciách. Je dôležité byť v niektorých úsekoch hry trpezlivejší. Presadzovali sa v hre 1 na 1 až 1 na 3, dokázali využívať jednoduché, rýchle herné kombinácie a kolmé prihrávky. Vypracovali sme si dostatok gólových príležitostí. Pri zakladaní útokov je potrebná rýchlejšia cirkulácia lopty a najmä presnosť prihrávok. Je dôležité v poslednej tretine ihriska udržať hernú kvalitu u niektorých jednotlivcov. Hráči dobre prepínali po strate lopty a dokázali získavať konštruktívne loptu v osobných súbojoch. V druhom polčase sme zvýšili hernú kvalitu a ukázali radosť z hry."

Puszcza Niepołomice - MŠK Žilina 0:23 (0:5) Góly MŠK: Šimun 6, Boháč 6, Blaščík 5, Hutira 3, Pinčík, Pšenica, Labant

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu zápasu sme jednoznačne v zápase dominovali po pohybovej aj hernej stránke. V polčasovej prestávke sme využili tento fakt na príležitosť postaviť hráčov mimo komfortnú zónu. Druhý polčas sme začínali so skóre zápasu 0:14 v prospech súpera. Hráči dostali úlohu sa s tým vysporiadať z pohľadu psychologického (nastavenie, prístup, hra pod tlakom výsledku, času), herného (ako pod tlakom výsledkovým a časovým udržíme hernú kvalitu, dokážeme hrať dynamicky a presne, koľko gólových príležitostí si vypracujeme a ako sa v zakončení budeme chovať), pohybového (ako udržíme tempo hry a ako budeme ochotní behať a vytvárať príležitosti na spoluprácu) a technicko-taktického (ako sa ukážu silné stránky jednotlivcov, tímu, ako sa hráči mimo komfortnú zónu budú rozhodovať, ako udržíme hernú odvahu, kreativitu a inteligenciu v hre). Hráči to všetko zvládli na výbornú. Podobným situáciám vystavujeme hráčov pravidelne v tréningovom procese a dnes sme im vytvorili príležitosť si to vyskúšať v ostrom zápase. V zakončení hráči ukázali hlad po góloch, správny výber riešenia a realizáciu zakončenia. Obaja hrotoví útočníci využívali svoje gólové príležitosti a stelili po 6 gólov. Hráči ukázali charakter, prístup, nasadenie, vzájomnú komunikáciu, hernú kvalitu, veľké úsilie a energiu."


U12: MŠK Žilina - FK Pohronie U13 10:1 (5:1) Góly MŠK: Fiflík 2, Elmusrati 2, Valkovič, Neslušan, Kostka, Macura, Gabriš, Michalovič | 19. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme si vypracovali dostatok príležitostí a dali aj pekné góly. Chlapci si zaslúžia za výkon pochvalu."

U11: MŠK Žilina - FK Pohronie U12 36:3 (13:2) | 19. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Počas celého zápasu sme boli lepším tímom na ihrisku. Vytvorili sme si veľa šancí a dali sme pekné góly. Chlapcom gratulujem k víťazstvu."


nedeľa 14.4

"B": ŠK Slovan Bratislava "B" - MŠK Žilina 5:2 (3:1) Góly MŠK: Hranica, Vaľko | 24. kolo II. futbalovej ligy

U10: Liga prípraviek (Dolný Kubín, 10:00)

U9: Memoriál Antona Mühelyiho (Štadión MŠK Žilina, 9:00)


Facebook