Mládež v akcii (6.3. - 12.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 10. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 8.3.

WU19: AS Trenčín - MŠK Žilina 5:4 (3:4) Góly MŠK: Ďurišová, Bučková, Skvortsova, Kantoríková | 12. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas, no najmä prvý polčas sme odohrali veľmi dobre. Hra mala tempo, nasadenie, hralo sa "hore - dole". Dovolím si tvrdiť, že sme boli lepším družstvom, ale nedotiahli sme duel do víťazného konca. Súper tiež ukázal svoje kvality a pri našej útočnej snahe rozhodnúť stretnutie sme ich pustili do brejku, z ktorého sme tesne pred koncom inkasovali. Za výkon, ochotu a obrovskú emóciu vo výbornom zápase si zaslúžia všetky hráčky veľkú pochvalu."

WU15: AS Trenčín - MŠK Žilina 1:6 (0:4) Góly MŠK: Becíková 2, Satinová, Plchová, Poliaková, Bieliková | 12. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Veľmi dobrý výkon našich dievčat v tomto zápase. Hru sme mali počas celého stretnutia v réžii. Hrali sme aktívne, najmä v útočnej fáze a okrem gólov sme si vypracovali ešte veľké množstvo sľubných šancí. Dnes sme zahrali ako kolektív, pomáhali sme si navzájom a zaslúžene sa tešíme z víťazstva. Veľká pochvala ide všetkým dievčatám."


piatok 10.3.

U11: MŠK Žilina - FC Košice 21:2 Góly MŠK: Todák 2, Guľa 2, Fiflík 2, Elmusrati 2, Kostka 2, Kontšeková Sára 2, Dubovec 2, Zajac, Macho, Neslušan, Kontšeková Sofia, Chylík, Kučera, Macura | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli herne lepšie pripravení ako súper. Dokázali sme hrať súboje 1 na 1 až 1 na 3, vyhrávať osobné súboje v obrane a dostávať sa často do zakončenia. Mne osobne tam chýbala rýchlosť prevedenia herných činností jednotlivca z našej strany a slabšie sme riešili situácie pred súperovou bránou. Ďakujeme chlapcom z Košíc za dobrý zápas a ďakujeme aj našim hráčom za predvedený výkon. Už v sobotu nás čaká súper z Poľska."


sobota 11.3.

U19: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 0:0 | 17. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas veľkou mierou ovplyvňovali poveternostné podmienky. Navyše, počas celého duelu sme museli prekonávať hlboký blok súpera. Vytvárať si príležitosti do bloku prakticky všetkých hráčov pred vlastným pokutovým územím je naozaj obtiažne. My sme si vytvorili 4-5, ale neboli sme efektívni. Chalanom patrí pochvala za výkon a že išli za víťazstvom až do samého záveru. V poslednej akcii sa k nám nepriklonilo šťastie a nepremenili sme vyloženú šancu."

Ženy: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:6 (0:4) | 17. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Po odovzdanom prvom polčase a hrubých chybách sme sa v druhom polčase zdvihli. Hra sa opticky vyrovnala, dostávali sme sa do zakončení, bohužiaľ, ukázala sa vyššia kvalita a skúsenosti hráčok hostí. Napriek prehre som s druhým polčasom spokojný!"


U17: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:1 (1:0) Gól MŠK: Šinko | 17. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Hnevá nás strata bodov, zvlášť v závere zápasu, ale aj predvedený výkon. Za očakávaniami zaostali niektoré individuálne, ale aj tímové parametre. Vyprodukovali sme množstvo chýb, chýbal nám pokoj a robili sme unáhlené rozhodnutia. Napriek tomu sme mohli zápas uzavrieť, dobre sme však neriešili ani gólové príležitosti. Zlepšiť sa vo všetkých činnostiach musíme už v najbližšom zápase, pretože naše schopnosti a možnosti sú podstatne väčšie."


U16: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 2:1 (0:0) Góly MŠK: Smák, Kubala | 17. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Do dnešného zápasu sme vstúpili herne veľmi dobre, ale v prvom polčase sme z množstva šancí nedokázali streliť gól. V druhom polčase sme mali hernú prevahu a súper hrozil z protiútokov. My sme dokázali streliť dva pekné góly, no záver duelu sme po nedôslednosti v defenzíve zbytočne zdramatizovali. Vzhľadom na priebeh sme zvíťazili zaslúžene a pri lepšej efektivite sme mohli aj vyšším rozdielom. Chalani si zaslúžia pochvalu."


U15: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 6:0 (3:0) Góly MŠK: Michalík 2, Rýs 2, Rajnoha, Linhart | 3. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes chlapci hrali dobre a s chuťou. Za predvedený výkon si zaslúžia pochvalu."

U14: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (1:0) Góly MŠK: Hrobárik 2, Vrábel, Pavlus | 3. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sme hrali dobrý mládežnícky zápas, v ktorom sme celý zápas útočili do hlbokého bloku súpera, a museli sme tak byť veľmi trpezliví a kreatívni. Chlapci si zaslúžia pochvalu"


U13: MŠK Žilina - Resovia Rzeszów 19:0 | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme celý zápas dominovali. Vytvorili sme si veľa šancí a dali sme pekné góly."

U12: MŠK Žilina - Resovia Rzeszów 7:8 (3:4, 0:3) Góly MŠK: Blaščík 3, Herkeľ, Juhaniak, Zábojník, Boháč | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V dnešnom zápase sme výrazne súperovi uľahčili - pripravili herné situácie na strelenie gólu. Počas celého zápasu sme sa snažili otvárať hru a zakladať útoky. Súper dokázal šikovne takmer každú našu individuálnu chybu v rozohrávke (nepresná prihrávka, strata lopty v hre 1 na 1, autové vhadzovanie) trestať gólom. Je veľmi dôležité pri zakladaní útokov, aby všetci hráči boli aktívni, hľadali si voľný priestor, hráč s loptou vnímal hernú situáciu (postavenie hráčov) a zvolil správne riešenie. Niektorí hráči ukázali veľmi dobrú hru 1 na 1, technické prvky a prienikové prihrávky. Vypracovali sme si množstvo gólových situácií. Je potrebné v zakončení zachovať pokoj, rozvahu a strelu umiestniť. V medzinárodných zápasoch rozhoduje aj individuálna kvalita jednotlivcov. Je dôležité, aby viacerí hráči pridali v nasadení, aktivite a zvládali riešenie herných situácií pod tlakom súpera aj technicky. Hráčov chválim za emóciu a ochotu aj za nepriaznivého stavu v poslednej tretine. Je potrebné byť od úvodu zápasu pripravený, dôrazný v osobných súbojoch, ochotný nabiehať - byť aktívny, zvládať hru 1 na 1, vnímať a správne riešiť herné situácie spoluprácou. V zakončení ukázať prehľad, rozvahu a techniku kopu. Pozitívom je pochvala trénera súpera za kvalitu našich jednotlivcov."

U11: MŠK Žilina - Resovia Rzeszów 12:0 Góly MŠK: Dubovec 2, Fiflík 2, Chylík 2, Kučera 2, Neslušan, Zajac, Macura, Gabriš | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli lepším tímom. Dnes sme za 90 minút súpera do ničoho vážneho nepustili. Výborne sme ako celé družstvo hrali v defenzíve. Mali sme dobrý pohyb bez lopty, boli sme aktívni, vypracovali sme si veľa príležitostí a dali sme pekné góly. V ofenzíve sme niekedy boli zbrklí v riešení situácií pred súperovou bránou, čo musíme zlepšiť. Chlapci si však za dnešný výkon zaslúžia pochvalu."


nedeľa 12.3.

"B": MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica 3:1 (1:1) Góly MŠK: Addo, Trabalík, Šnajder | 20. kolo II. futbalovej ligy


WU19: MŠK Žilina - FC Baník Prievidza 4:0 (1:0) Góly MŠK: Kerešová 2, Čičáková, Šinálová | 13. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas sme hrali veľmi dobre, hru sme mali pod kontrolou, súpera sme veľmi nepúšťali pred naše nebezpečné priestory, často sme si vytvárali strelecké pozície a často sme sa dostávali do zakončenia. V hre sa vyskytli jednoduché kombinácie a hra 1 na 1 až 1 na 2. Dobre sme pracovali s ihriskom, no častejšie sme mohli meniť ťažisko hry. V hre sa vyskytovali sa aj kolmé prienikové prihrávky. Zlepšiť treba streľbu spoza pokutového územia a snažiť sa loptu nepretláčať cez hráčky súpera."

WU15: MŠK Žilina - FC Baník Prievidza 11:0 (6:0) Góly MŠK: Becíková 6, Bieliková 3, Satinová, Hornišová | 13. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Zápas sme zvládli bez nejakých väčších problémov. Súper sa snažil najmä v strede poľa dostupovať naše hráčky. Mohli sme viac využívať krídelné priestory, z ktorých by sme si vypracovali určite viac príležitostí. Strelecky sa presadila naša najlepšia strelkyňa súťaže Klaudia Becíková. Za prístup k zápasu a bojovnosť musím dievčatá pochváliť."


Facebook