Mládež v akcii (31.7. - 6.8.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 31. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 3.8.

WU17: MŠK Žilina - FA United N-KL-G U15 3:4 (0:1) Góly MŠK: Kerešová 2, Plchová | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU17: "Zápas bol dobrý, hralo sa hore-dole a útoky sa striedali na oboch stranách. Súper sa snažil situácie riešiť futbalovo, čo nám vyhovovalo. Naša rozohrávka bola dobrá, vedenie útoku taktiež, lepšia mohla byť finalizácia útoku. V zápase sa v našej hre objavovala medzihra aj dobre zvládnuté brejkové situácie v obrannej či v útočnej fáze. Často sme využívali hru 1 na 1, kolmé prienikové prihrávky a taktiež menenie ťažiska. Zlepšiť treba prvý dotyk a riešenie herných situácií v útočnej zóne ihriska."


piatok 4.8.

U13: Memoriál Josefa Šurala - O pohár starosty města Modřice

Skupina C

  • SK Slavia Praha - MŠK Žilina 2:4 (2:1) Góly MŠK: Blaščík 2, vlastný 2

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Do zápasu sme nevstúpili dobre. Je potrebné mať väčšiu aktivitu - pohyb bez lopty, komunikáciu v obrannej fáze a vytvárať príležitosť pre spoluprácu. Dôležité je zachytiť pohyb hráča a zvládať osobný súboj telo na telo. V druhom polčase sme zvýšili aktivitu a donútili súpera aj k individuálnym chybám. Dokázali sme sa často dostať za chrbát obrany súpera a často zakončovať. V zakončení sme boli efektívni."

  • MTK Budapešť - MŠK Žilina 2:1 (2:0) Gól MŠK: Caltík

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Na krátkom a úzkom ihrisku s umelou trávou to bol zápas o osobných súbojoch, kvalitnej práci s loptou a rýchlom rozhodovaní. Prvý polčas sme produkovali veľa individuálnych chýb v rozohrávke, pričom dôrazne hrajúci súper dokázal premeniť svoje šance. V druhom polčase sme boli aktívnejší a dokázali aj podržať loptu. V útočnej fáze je dôležité správne rozhodovanie a výber riešenia. V obrannej fáze je potrebná ochota a dôraz v osobnom súboji. Oceňujeme úsilie hráčov hrať do konca zápasu, snažiť sa dostať do medzihry a streliť nejaké góly."

  • FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 0:7 (0:4) Góly MŠK: Boháč 2, Herkeľ 2, Pšenica, Juhaniak, Smida

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sme hrali aktívne, s chuťou a mali sme hernú prevahu. Hráči ukázali viacero technických prvkov, kreatívnych riešení a po jednoduchých i rýchlych herných kombináciách si vytvorili množstvo gólových príležitostí. Je dôležité viaceré z nich správne riešiť, zachovať pokoj, rozvahu a viac strelu umiestniť. Po strate lopty sa nám darilo získať konštruktívne loptu a hrať kolmo vpred."


sobota 5.8.

U19: MŠK Žilina - RKS Raków Częstochowa 3:2 (2:1) Góly MŠK: Šimun 2, Beňadik | prípravný zápas

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Prvý polčas bol z našej strany optimálny, fungovalo nám zakladanie či vedenie útoku a aj v poslednej tretine ihriska sme si vytvárali príležitosti. Takisto sme dobre riešili pressingové situácie a súpera sme nepúšťali do šancí. Ten hrozil zo štandardných situácií a po jednej sme aj inkasovali. V prvom polčase sme si mali vytvoriť väčší náskok, lebo šance sme na to mali. Druhý polčas už nebol tak kvalitný, čo bolo zapríčinené aj hromadným striedaním v jeho priebehu. Pozitívom je, že sme dokázali zápas doviesť do víťazného konca. Chalanom patrí pochvala za výkon, naďalej ale máme, na čom pracovať."


U17: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 2:3 (1:1) Góly MŠK: Meško, Pavlík | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Výborný mládežnícky zápas, ktorý sa hral vo vysokom tempe. My sme si v prvom polčase vypracovali okrem gólov ešte niekoľko šancí, ktoré sme nepremenili. V druhom polčase sme inkasovali krásnym gólom z priameho kopu a nepokryli sme hráča v šestnástke. Mali sme niekoľko sľubných akcií, ktoré sme nedotiahli do gólov. Dnes sme boli aj pod tlakom a mali sme si možnosť vyskúšať defenzívne parametre hry, rovnako ako aj agresivitu v súbojoch proti fyzicky zdatnejšiemu súperovi. Bola to pre nás veľmi dobrá previerka a skúsenosť."

U16: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 3:3 (0:2) Góly MŠK: Rajnoha, Michalík, Okál | prípravný zápas

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V dobrom zápase o výsledku rozhodli naše nepremenené šance a tri zle vyriešené defenzívne situácie. Počas celého priebehu sme boli lepším tímom, žiaľ, dnes sme nepremieňali aj tie najvyloženejšie šance. Naopak, súper efektívne využil každé naše zaváhanie. Chlapci však ukázali veľa pozitívneho, zápas poctivo odmakali a ukázali aj potrebný charakter, keď dvakrát dokázali odpovedať na dvojgólové manko. Určite popracujeme na defenzíve, ako aj finalizácii. Chalanov chcem pochváliť."


U15: Triangel (Bytčica, 2x25 minút)

  • MŠK Žilina - FC Petržalka 1:0 (0:0) Gól MŠK: Palieska | prípravný zápas
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sa striedali dobré momenty hráčov so zlými, musíme začať pracovať na zmene tempa hry, keďže v tomto stretnutí nám to chýbalo. Duel to bol vyrovnaný, pričom v určitých časových úsekoch sme mali súpera pod kontrolou, ale nesprávnym riešením sme sa dokázali dostať tlak, a tým sme lacno strácali zóny na ihrisku."
  • MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 0:0 | prípravný zápas
    • Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme boli opticky herne lepší ako súper, ale futbal sa hrá na góly a ti v tomto stretnutí absentovali. I keď sme si dokázali vytvoriť pološance, nedokázali sme loptu poslať za chrbát brankára. Strašne veľa chybujeme v predfinálnej zóne súpera. Bol to veľmi upracovaný kolektívny výkon."

U14: Triangel (Horný Hričov, 2x25 minút)

  • MŠK Žilina - FC Petržalka 2:1 (0:0) Góly MŠK: Dikoš, Turian | prípravný zápas
    • Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom zápase sa chlapci veľmi snažili, ale boli pomalí v práci s loptou, nesprávne sme riešili situácie v pokutovom území. Duel rozhodla individuálna kvalita našich hráčov."
  • MŠK Žilina - FC Topoľčany U15 9:1 (4:1) Góly MŠK: Kapusta 2, Turian 2, Charamza 2, Ryšavy, Hynek, Králik | prípravný zápas
    • Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V druhom zápase sme sa zlepšili, zlepšili sme riešenie HS pred a v pokutovom území, zaslúžene sme vyhrali."

U13: Memoriál Josefa Šurala - O pohár starosty města Modřice

Štvrťfinálová skupina F

  • MŠK Žilina - Illés Football Akadémia 5:0 (4:0) Góly MŠK: Blaščík 3 (1 z PK), Herkeľ, Janočko
    • Viktor Miko, tréner, MŠK Žilina U13: "Na krátkom a úzkom ihrisku s umelou trávou proti kvalitnému a dôrazne hrajúcemu súperovi bolo dôležité, že sme hrali od úvodu aktívne. Dokázali sme si vypracovať a aj donútiť súpera ku chybám v rozohrávke a boli sme v zakončení efektívni - premieňali sme gólové príležitosti. V druhom polčase sme pokračovali v aktivite, snažili sa po strate lopty hneď prepínať a získať loptu konštruktívne späť. V medzihre je dôležité na malom ihrisku viac vytvárať príležitosti na spoluprácu, rýchlejšie sa rozhodovať a včas vykonať herné činnosti. V obrannej fáze je potrebné zlepšiť dôraz pri odvrátení lôpt z vlastného pokutového územia. Hráčov chválime za úsilie riešiť aj náročné herné situácie futbalovo."
  • MŠK Žilina - FŠ Třebíč 11:0 (6:0) Góly MŠK: Blaščík 3, Herkeľ 2, Húževka 2, Pinčík, Juhaniak, Boháč, Dumitriu
    • Viktor Miko, tréner, MŠK Žilina U13: "Od úvodu zápasu sme si vytvorili hernú prevahu. Snažili sme sa vytvárať podmienky na spoluprácu a časté menenie ťažiska hry. Po jednoduchých, rýchlych herných kombináciách, prípadne individuálnych prienikoch sme si vytvorili množstvo gólových príležitostí. Podarilo sa nám streliť góly po útokoch z krídelného priestoru aj stredom ihriska. V medzihre je dôležité mať väčší pokoj na lopte a zlepšiť rozhodovanie - výber riešenia."
  • 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 2:3 (2:2) Góly MŠK: Boháč, Juhaniak, Čurgai
    • Viktor Miko, tréner, MŠK Žilina U13: "Posledný zápas v dnešnej skupine opäť na krátkom a úzkom ihrisku s umelou trávou proti kvalitnému súperovi sa hral vo výbornom tempe, kde sa útoky a gólové príležitosti striedali na oboch stranách. Po výbornom a aktívnom úvode sme po zisku lopty predviedli rýchlu a jednoduchú hernú kombináciu stredom ihriska s gólovým zakončením. Následne sme však v rozohrávke začali robiť individuálne chyby, ktoré súper dokázal využiť na strelenie gólov. Naďalej sme hrali aktívne, snažil sa dostať za chrbát súperovej obrany. Je dôležité v útočnej fáze viac vytvárať od niektorých hráčov podmienky na spoluprácu a zlepšiť výber riešenia v pokutovom území - finálna prihrávka. V obrannej fáze je potrebné ešte viac dostupovať hráčov súpera, vypočítať let lopty pri dlhej prihrávke súpera vpred a získavať viac odrazených lôpt. Chválime hráčov za technické prvky, snahu hrať aj v náročných herných situáciách futbalovo, úsiile a nasadenie až do konca zápasu za akéhokoľvek stavu v skóre."

U12: MŠK Žilina - AS Trenčín 11:2 Góly MŠK: Elmusrati 3, Kostka 2, Helbich 2,Macho, Zajac, Kučera, Šimko | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme boli herne lepším družstvom. Vypracovali sme si veľa príležitostí a dali sme pekné góly. Boli sme aktívni, chceli sme získavať lopty a súperovi sme nedovolili byť nebezpečný. Chlapci si dnes za výkon zaslúžia pochvalu."

U11: Superliga (Petržalka, 1x20 minút)

  • MŠK Žilina - FC Petržalka 1 2:0 Góly MŠK: Minárik, Výboch
    • Mário Ferjanec, asistent tréner U11: "V zápase sme boli lepším tímom, dali sme pekné góly po našich individuálnych prienikoch. Súpera sme nepúšťali do vyložených šancí, zaslúžene sme vyhrali."
  • MŠK Žilina - FC Petržalka 2 4:2 Góly MŠK: Maslík, Buček, Hulín, Výboch
    • "V tomto zápase súper hral veľmi dobre, strelil nám dva góly po zbytočných chybách. Vytvorili sme si viacero šancí postupnými útokmi, strelili sme štyri góly po pekných akciách."
  • MŠK Žilina - AS Trenčín 1:2 Gól MŠK: Majer
    • "V zápase sme si vytvorili obrovské množstvo šancí, ktoré sme nedokázali využiť. Niektoré situácie sme riešili veľmi pomaly. Zle sme riešili situácie, kedy sme sa dostali do prečíslenia 4 na 2, 4 na 3. Súper hrozil s protiútokov, z ktorých nám strelil dva góly."
  • MŠK Žilina - FC Petržalka 1 1:1 Gól MŠK: Maslík
    • "Aj v tomto zápase sme si vytvorili veľké množstvo príležitostí, no dokázali sme z nich streliť iba jeden gól. Súper hral veľmi dobre, je potrebné, aby sme súperových hráčov skôr dostupovali, nenechávali sme im veľa priestoru."
  • MŠK Žilina - FC Petržalka 2 3:1 Góly MŠK: Oravec, Maslík, Buček
    • "Zápas sme dokázali zvládnuť, herný prejav nášho družstva bol dobrý. Využili sme aj šance, ktoré sme si dokázali vytvoriť. Súpera sme dokázali v určitej fáze zápasu zatlačiť pred ich bránou, v tejto fáze sme strelili dva góly."
  • MŠK Žilina - AS Trenčín 4:0 Góly MŠK: Jaroš 2, Lutišan, Výboch
    • "V zápase sme boli lepším mužstvom, podarilo sa nám využiť viacero šancí, ktoré sme si vytvorili po pekných postupných akciách. V zápase sa často vyskytovali aj súboje 1 na 1, ktoré sme dokázali úspešne zvládnuť."

Mário Ferjanec, asistent tréner U11: Za turnaj by som chcel chlapcov pochváliť. Každý dal do toho maximum, no turnaj nám však ukázal aj veci, na ktorých musíme pracovať v tréningovom procese."

Konečné umiestnenie: 1. miesto


nedeľa 6.8.

"B": MŠK Žilina - FK Humenné 5:3 (2:0) Góly MŠK: Kopásek 2, Vaľko, Mynář, L. Bortoli | 2. kolo II. futbalovej ligy


U13: Memoriál Josefa Šurala - O pohár starosty města Modřice

Zápasy o umiestnenie

  • štvrťfinále: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1, 4:3 PK) Gól MŠK: Juhaniak
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Na krátkom a úzkom ihrisku s umelou trávou proti kvalitnému a dôrazne hrajúcemu súperovi bolo dôležité, že sme hrali od úvodu veľmi aktívne. Snažili sme sa hrať vpred, rýchlo meniť ťažisko hry, presadzovať sa v hre 1 na 1 a vytvárať prečíslenia. Po strate lopty sme veľmi dobre prepínali a snažili sa loptu získať späť. Podarilo sa nám kolmými prihrávkami dostávať za chrbát obrany súpera a vytvoriť si šesť gólových príležitostí. Podarilo sa nám premeniť len jednu - hneď prvú. Je potrebné v nájazdoch a zakončení z vnútra pokutového územia zachovať väčší pokoj, zakončenie viac umiestniť, prípadne zlepšiť výber riešenia. Dôležité bolo, že sme až na pár výnimiek dokázali získavať odrazené lopty. V obrannej fáze potrebuje zlepšiť postavenie stredných obrancov, nakoľko súper dokázal našu chybu potrestať. Hráčov chválim za obrovské úsilie, predvedené výkony a hru tímu. Napriek prvému nepremenenému pokutového kopu sme rozstrel zvládli, nakoľko brankár Michal Muráň dvakrát zvládol hru nervov, ostal stáť a dve strely do stredu brány chytil."
  • semifinále: MŠK Žilina - MTK Budapešť 2:0 (1:0) Góly MŠK: Blaščík 2 (1 z PK)
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Na podmočenom a náročnom teréne sa hralo od úvodu obojstranne útočne. Z našej úvodnej aktivity po priamom kope a ruke sme kopali pokutový kop, ktorý sme premenili. Je dôležité v zápase viac podržať loptu a byť kvalitnejší v medzihre. V obrannej fáze sme veľmi dobre získavali odrazené lopty a snažili sa o kolmé prihrávky za chrbát obrany. Je potrebné viacero rýchlych útokov dotiahnuť minimálne do zakončenia. V obrannej fáze sme dovolili súperovi jednu kolmú prihrávku, ktorú sme nezachytili, ale brankár Michal Muráň svojím zákrokom zabránil streleniu gólu. Miestami sa nám darilo aj v strede ihriska kombinovať a pripravovať si finálne prihrávky. Chválime hráčov za zakončenie aj spoza pokutového územia. Je dôležité sa snažiť strelu viac umiestniť. Hráči ukázali veľké úsilie, nasadenie a viacerí jednotlivci aj hernú kvalitu."
  • finále: MŠK Žilina - AC Sparta Praha 0:0 (5:6 PK)
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Na veľmi ťažkom podmočenom trávniku sa hralo výborné finále. Od úvodu sme hrali aktívne. V prvom polčase sme dokázali kombinovať a snažili sme sa dostať za chrbát súperovej obrany. Pri finálnych prihrávkach je potrebné mať väčšiu trpezlivosť. V obrannej fáze sme dokázali získavať odrazené lopty. V druhom polčase sa nám nedarilo v úvode dostať do medzihry. V snahe o rozohrávku sme mali úsek hry, počas ktorého sme rýchlo prichádzali o loptu. Je dôležité sa v zápase, v ktorom sa útoky striedajú, snažiť meniť tempo a vytvárať podmienky na spoluprácu. Dokázali sme si vytvoriť viacero rýchlych útokov, je však dôležité načasovanie finálnej prihrávky. Počas rozstrelu pokutových kopov sme mali dvakrát možnosť rozhodnúť, žiaľ, nepremenili sme a súper v závere naše zaváhanie využil."

Konečné umiestnenie: 2. miesto

Najlepší strelec turnaja: Damián Blaščík (10 gólov)

Šošoni, gratulujeme k parádnej reprezentácii klubu a striebru na turnaji!


U9: Turnaj (Petržalka, 9:00)


Facebook