Mládež v akcii (31.10. - 6.11.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 44. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 2.11.

"B": FC ŠTK 1914 Šamorín - MŠK Žilina 0:0 | 11. kolo II. futbalovej ligy


U12: Mini Champions Liga

Základná skupina:

  • MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 3:6 Góly MŠK: Blaščík 2, Sedliaček 
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Vo vyrovnanom zápase, v ktorom sa útoky striedali na oboch stranách, rozhodlo prepnutie po strate lopty (do obrannej fázy), hra pred bránkou, kde bol súper dôraznejší aj dôslednejší a hra brankárov. V útočnej fáze sme v zakončení pri viacerých gólových príležitostiach nemali správne riešenia a chýbal rýchlejší prechod na súperovu polovicu či vytvorenie prečíslenia. Pozitívom bolo množstvo vytvorených gólových príležitostí."
  • MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda 11:4 Góly MŠK: Blaščík 3, Smida 2, Sedliaček 2, Čurgai 2, Labant, Dumitriu
    • "Od úvodu sme hrali aktívne, presadili sa technickými prvkami, hrou 1 na 1 a jednoduchými hernými kombináciami. Vytvorili sme si množstvo gólových príležitostí a zvládli aj samotný výber riešenia. Na vlastnej polovici sme po strate lopty boli dôrazní a dokázali konštruktívne odoberať loptu súperovi."
  • MŠK Žilina - Partizán Bardejov 7:3 Góly MŠK: Blaščík 2, Dumitriu 2, Juhaniak, Čurgai, Šimun
    • "Zápas rozhodla individuálna kvalita niektorých hráčov. Viacerí hráči ukázali množstvo technických prvkov, presadili sa hrou 1 na 1 a dokázali využiť často kolmé prihrávky. Často sme sa dostávali do zakončenia. Je potrebné mať viac pohybu, meniť si pozície, hľadať si stále voľný priestor a včas realizovať herné činnosti (obchádzanie súpera, prihrávka, zakončenie). Je dôležité byť v hre uvoľnený - užívať si ju a dať si pozor na svoje reakcie."

Postupujeme do finálovej skupiny medzi najlepšie 4 tímy. Zajtra nás v nej čakajú tri zápasy o konečné umiestnenie.


štvrtok 3.11.

U12: Mini Champions Liga

Finálová skupina:

  • MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 4:4 Góly MŠK: Juhaniak, Pinčík, Smida, Blaščík
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sa útoky a gólové príležitosti striedali na oboch stranách. Súper bol agresívnejší v osobných súbojoch a donútil nás v rozohrávke k individuálnym chybám, ktoré dokázal využiť. Je dôležité byť aktívnejší v pohybe bez lopty, dôraznejší pri napadání súpera, viac využívať dynamickú techniku a častejšie zakončovať. Pozitívom bola reakcia hráčov, aj napriek nepriaznivému stavu hrali do konca zápasu a snažili sa presadiť technikou."
  • MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 13:4 Góly MŠK: Blaščík 5, Pinčík 3, Smida 2, Labant 2, Caltík
    • "V zápase sme boli aktívny, hráči využívali technické prvky, hru 1 na 1 a vytvárali si množstvo prečíslení. Dôležité bolo správne rozhodovanie v útočnej fáze a časté zakončenie. Je potrebné si viac pripraviť šírku a hĺbku ihriska pri otváraní hry."
  • MŠK Žilina - AS Trenčín 5:2 Góly MŠK: Blaščík 2, Pinčík, Juhaniak, Caltík 
    • "Úvod zápasu mal lepší súper a strelil 2 rýchle góly. Hráči však opäť ukázali, že dokážu zvládať aj kritické situácie, čo dokázali nielen v tomto zápase, ale počas celého turnaja. Zvýšili sme aktivitu, začali viac využívať technické prvky, hru 1 na 1, vytvárať si prečíslenia a často zakončovať. Je dôležité naučiť sa počas celého zápasu hrať aktívne, dynamicky pracovať s loptou a vnímať voľné priestory na ihrisku."

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Najlepší strelec: Damián Blaščík - MŠK Žilina (14 gólov)

Šošoni, gratulujeme ku zisku pohára a ku skvelej reprezentácii nášho klubu!


WU13: Mini Champions Liga

  • skupina: MŠK Žilina - FK Inter Bratislava 7:5 Góly MŠK: Becíková 5, Brozová, Poliaková
  • skupina: MŠK Žilina - FK Humenné 12:2 Góly MŠK: Kontšeková Sára 4, Becíková 3, Nováková 2, Poliaková, Kontšeková Sofia, Kerešová Viktória
  • semifinále: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 10:1 Góly MŠK: Becíková 4, Kontšeková Sára 3, Nováková 2, Poliaková
  • finále: MŠK Žilina - 1.FC Tatran Prešov 5:2 Góly MŠK: Becíková 4, Kontšeková Sofia

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU13: "Perfektný a dominantný výkon našich dievčat na turnaji. Na dievčatách som videl hneď od úvodného zápasu, že boli správne naladené a išli si za svojim cieľom. Svojimi výkonmi oslovili množstvo trénerov, aj reprezentačných. Hrali jednoznačne najkrajší futbal, založený na kolektívnej spolupráci, kombinácii a vynikali aj technickými dokonalosťami. Ako kolektív zahrali všetky baby veľmi dobre. Individuálne nás potiahli najmä - v bráne Sára Jakubíková a v poli Klaudia Becíková, ktoré boli aj vyhlásené za najlepšiu brankárku a za najlepšiu strelkyňu turnaja (úctyhodných 15 gólov). Tento turnaj hodnotím z našej strany za veľmi vydarený, a to nie len z pohľadu umiestnenia, ale predovšetkým kvôli predvedenej hre našich dievčat. V zápasoch nebolo žiadne zakopávanie či odkopávanie lopty, nespoliehali sa na náhodu či bojovnosť, ale situácie chceli riešiť v pokoji, rozumom a futbalovo. Patrí im odo mňa veľká pochvala a gratulácia.

Dievčatá, tento rok ste najlepšie, tento rok ste MAJSTRI!"

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Najlepšia strelkyňa: Klaudia Becíková - MŠK Žilina (16 gólov)

Najlepšia brankárka: Sára Jakubíková - MŠK Žilina

Šošonky, veľká gratulácia k zlatým medailám a výbornej reprezentácii MŠK Žilina!


sobota 5.11.

"B": MŠK Žilina - MŠK Púchov 2:2 (1:1) Góly MŠK: Krstić, Essomba | 16. kolo II. futbalovej ligy

U19: FC Petržalka - MŠK Žilina 2:2 (2:0) Góly MŠK: L. Bortoli, Vaľko | 11. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas bol o dvoch rozdielnych polčasoch a najmä o našom výkone. V prvom polčase nám chýbala súbojovosť, boli sme nepresní, a čo bolo najhoršie, súperovi sme pripravovali príležitosti individuálnymi chybami. Po zmene strán sme aj po pohovore cez prestávku pôsobili úplne iným dojmom. Zlepšili sme aspekty, ktoré nám nefungovali v prvom dejstve a najmä sme boli presnejší pri vedení útoku. Podarilo sa nám vyrovnať a škoda, že sme nestrelili aj tretí, víťazný gól. Celkovo sme si ale dnes nezaslúžili vyhrať. Chalanom sme mohli poďakovať iba za druhý polčas. Z dnešku si musíme zobrať veľké ponaučenie."


U17: MŠK Žilina - FC Petržalka 3:0 (1:0) Góly MŠK: Klaučo 2, Kóša | 11. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "S prvým polčasom nie som spokojný, pretože sme sa veľmi nedostávali k veciam, ku ktorým sme chceli. Napriek tomu sme si vytvorili niekoľko šancí, z ktorých sme ale premenili len jednu. Po zmene strán to už bolo lepšie, hoci v niektorých našich činnostiach bola stále badateľná nervozita. Tá sa prejavovala aj vo finálnej fáze, čo je škoda, pretože naše víťazstvo mohlo byť presvedčivejšie. Tím chválim, aj keď náš výkon mohol byť lepší."


U16: MŠK Žilina - FC Petržalka 4:2 (2:2) Góly MŠK: Blaško 3, Tichý | 11. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V dnešnom zápase ma potešil charakter tímu a víťazstvo. S predvedenou hrou najmä v prvom polčase spokojný nie som. Mali sme problém s pohybom, presnosťou a smerom dozadu sme zle reagovali. V druhom polčase sme sa zlepšili, strelili dva góly a dovolím si tvrdiť, že sme zaslúžene zvíťazili. K úrovni zápasu prispel aj veľmi nepríjemný super."


U15: MFK Zvolen - MŠK Žilina (Zvolen, 10:00) | 11. kolo I. LSŽ - ODLOŽENÉ KVÔLI NEPRIAZNIVÉMU POČASIU

U14: MFK Zvolen - MŠK Žilina (Zvolen, 12:00) | 11. kolo I. LSŽODLOŽENÉ KVÔLI NEPRIAZNIVÉMU POČASIU


U12: MŠK Žilina - MFK Zvolen U13 8:0 (4:0) Góly MŠK: Blaščík 4, Pinčík, Sedliaček, Smida, Čurgai | 11. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu hrali hráči s veľkou chuťou, boli aktívni v pohybe bez lopty, predviedli množstvo technických prvkov, presadzovali sa v hre 1 na 1 až 1 na 2, využívali často kolmé prienikové prihrávky a vypracovali si množstvo gólových príležitostí. Strelili sme dnes krásne góly po jednoduchých herných kombináciách stredom ihriska (najmä po narazení lopty), prípadne po prihrávke z krídelného priestoru. V obrannej fáze sme dokázali konštruktívne odoberať súperovi loptu. Je dôležité pri gólových príležitostiach zachovať pokoj a hľadať správne riešenie - umiestňovať zakončenie. V niektorých situáciách je potrebné sa ešte viac vnímať - sledovať postavenie spoluhráča aj protihráča a zvoliť lepšie riešenie."

U11: MŠK Žilina - MFK Zvolen U12 14:5 (5:2) Góly MŠK: Kučera 3, Stenchlák 3, Halás 2, Boháč 2, Kontšeková Sára, Dumitriu, Buček, Zajac | 11. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sa stretol mix hráčov U10, U11 a U12. Loptu sme v ňom držali prevažne na svojich kopačkách. Dovolili sme si situácie 1 na 1 až 1 na 3 a súpera sme herne predčili. Trochu nám zlyhávala koncovka, v ktorej sme nedotiahli niektoré dobre pripravené situácie. Pohybovo a herne sa dokázala presadiť väčšina hráčov."


Ženy: MŠK Žilina - Spartak Myjava 0:14 (0:4) | 12. kolo I. ligy Žien


nedeľa 6.11.

WU19: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 1:0 (1:0) Gól MŠK: Skvortsova | 8. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Prvý polčas bol z našej strany dobrý, boli sme aktívni, mali sme dobrý pohyb, využívali sme kolmé prienikové prihrávky a vytvárali sme si gólové príležitosti. Druhý polčas sme boli netrpezliví a mali sme málo pokoja na lopte. Súper viac nakopával, s týmito loptami sme si však poradili a prakticky sme súpera nepustili do ničoho nebezpečného. Potrebujeme zlepšiť častejšie zmeny ťažiska hry a správne riešenie v zakončení."

WU15: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 11:0 (7:0) Góly MŠK: Becíková 4, Plchová 3, Štefanatná, Ďatková, Bieliková, Lagová | 8. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Zápas sme zvládli výborne. Po celý čas sme dominovali, súpera sme počas zápasu držali na ich polovici, hrali sme kombinačne a našou aktivitou sme súpera prinútili robiť chyby, ktoré sme aj gólovo potrestali. Príležitosť zahrať si dostalo dnes viacero mladých hráčok. Za dnešný výkon musím dievčatá pochváliť."


U11: Miniturnaj (Trenčín)

  • MŠK Žilina - 1.FC Slovácko 1:2 Gól MŠK: Fiflík
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Vo veľmi dobrom mládežníckom zápase sme nezačali dobre. Prihrávkou od brankára sme súperovi ponúkli gól na 0:1. Zareagovali sme dobre a okamžite sme vyrovnali. Potom sa šance striedali na jednej aj druhej strane, zápas bol veľmi vyrovnaný. Gól sme dostali po peknej individuálnej akcii súpera. V zápase sa dokázali presadiť všetci hráči, ukázali sme aktivitu bez lopty a vyhrávanie osobných súbojov. Chýbal nám väčší pokoj v zakončení, keď sme išli dvakrát samostatný nájazd na brankára."
  • MŠK Žilina - MŠK Senec 5:0 Góly MŠK: Michalovič 2, Fiflík, Helbich, Neslušan
    • "V zápase sme súpera herne predčili. Držali sme ho polovici, a hrozil tak len z rýchlych protiútokov, ku ktorým sme ho pustili iba sporadicky. Hráči sa dokázali presadiť pohybovo aj individuálne."
  • MŠK Žilina - AS Trenčín 2:3 Góly MŠK: Helbich, Fiflík
    • "Ťažko sa hodnotí tento zápas. My sme hrali, tlačili počas celého zápasu súpera na ich polovici, snažili sme sa často zakončovať, avšak z veľkého počtu striel sme dali len dva góly. Súper bol dvakrát na našej polovici ihriska a dostali sme 3 góly. Opäť sme sa nevyhli chybe pri rozohrávke od brankára. Chýbal nám väčší pokoj v zakončení a rýchlosť prevedenia herných činností pri súperovej bránke."
  • MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:4 Góly MŠK: Kučera, Chylík
    • "Rovnaký zápas ako s Trenčínom. Držali sme súpera na ich polovici, často sme zakončovali, ale boli sme málo efektívni. Súper mal dve útočné šikovné individuality, ktoré počas celého zápasu čakali pred našim brankárom na dlhú loptu. Naši hráči z obrany stláčali ihrisko pri útočení a pri zlom riešení pred súperovou bránkou išli často dlhé lopty na týchto hráčov."

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V štyroch zápasoch sme odohrali najlepší zápas so Slováckom, v ktorom naša hra spĺňala parametre, čo od hráčov chceme. Bohužiaľ, proti slabším súperom sme boli herne lepší, no nedokázali sme sa presadiť pred súperovou bránou, chýbala nám rýchlosť prevedenia a pokoj v zakončení. Po našich stratách súper išiel do rýchlych protiútokov. V defenzíve musíme určite zlepšiť bránenie/prepínanie po strate lopty na súperovej polovici. Herne sme dnes s predvedenou hrou spokojní, i keď výsledkovo to tak nevyzerá. Hráči však dnes boli aktívni s loptou ale aj bez lopty, vytvárali častú ponuku spoluhráčom a počas celého dňa pressovali súpera pri ich rozohrávke, pri čom sme veľmi často získavali loptu."


Facebook