Mládež v akcii (29.7. - 4.8.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 31. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 30.7.

WU19: MŠK Žilina - FA United N-KL-G U15 4:3 (0:1) Góly MŠK: Ďatková 3 (1 z PK), D. Bieliková | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Otváranie hry a rozohrávka bola dobrá. V hre sme využívali kolmé prienikové aj šírkové prihrávky či jednoduché kombinácie. Boli sme kreatívni v riešení herných situácií. Dnes sme boli efektívni, dobre sme umiestnili streľbu v gólových príležitostiach. Zlepšiť treba organizáciu obrannej štvorice, rýchlejšie prevedenie prechodových fáz a rozhodovanie."


štvrtok 1.8.

Ženy: MŠK Žilina - TJ Jednota Bánová U15 3:3 (3:2) | prípravný zápas

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Zápas bol dobrou prípravou na sezónu, chalani nás preverili najmä po fyzickej stránke. V našej hre smerom dopredu sa najmä v prvom polčase objavovali prvky, ktoré trénujeme – kreatívne prihrávky či nábehy. V druhom polčase sme síce držali viac loptu, ale len po pokutové územie. Chýbala nám finalizácia útoku. Mrzia ma najmä ľahké straty lôpt, pri ktorých sme boli nepresní."


piatok 2.8.

U14: Škriniar Cup (Žilina)

FK Austria Wien - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Blaščík, Krempaský

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sme boli herne lepším družstvom. Dobre sme získavali lopty z pressingu, ale v útočnej fáze sme sa zdĺhavým riešením dostávali do málo nebezpečných situácií. V druhom polčase sme šli za víťazstvom, vytvorili sme si viac zaujímavých situácií a súpera sme do ničoho nebezpečného nepustili. Chlapcov chcem pochváliť za prístup k zápasu."


U13: Memoriál Josefa Šurala – o Pohár starosty mesta Modřice (Modřice)

Skupina A

MŠK Žilina - MTK Budapest 0:6 (0:3)

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu bol súper kvalitnejší vo všetkých smeroch (pohyb, technika, technicko-taktické schopnosti) a výrazne nás prevýšil. Je dôležité viac komunikovať, zachytávať pohyb súpera a byť dôslednejší v dostupovaní hráčov. Je potrebné zvýšiť aktivitu - pohyb bez lopty, zlepšiť vnímanie a rozhodovanie sa v herných situáciách. Hráči aj napriek skóre dokázali ostať pozitívni, chceli hrať a dostať sa do zápasu. Miestami sme dokázali udržať loptu a meniť ťažisko hry."

FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 6:1 (5:0) Gól MŠK: Macho

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Na hráčoch bolo vidieť výraznú zmenu oproti poslednému zápasu. Hrali sme aktívne, snažili sa pracovať s loptou, zakladať útoky a využívať aj hru 1 na 1. V rozohrávke na vlastnej polovici je potrebné zlepšiť vnímanie - kedy, kam a ako môžem realizovať vedenie lopty, riešiť hru 1 na 1, prípadne prihrávku a spoluprácu. Prvý polčas sa nám, žiaľ, kopili individuálne chyby, ktoré efektívny súper okamžite všetky trestal. Aj napriek tomu boli hráči pozitívni, dokázali sa povzbudiť a snažili sa dostať do stretnutia. V útočnej fáze je však dôležité zvýšiť kvalitu, dokázať sa presadiť individuálne, prípadne pomocou spolupráce a častejšie zakončovať. Vyzdvihujeme u hráčov nasadenie, úsilie a chuť urobiť zmenu."

FC Zlín - MŠK Žilina 0:2 (0:2) Góly MŠK: Kučera, Fiflík

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu duelu sme hrali aktívne a vytvorili si hernú prevahu. Dokázali sme si vďaka pohybu bez lopty vytvárať príležitosti na spoluprácu, prípadne sa presadiť aj hrou 1 na 1. V obrannej fáze je dôležitá väčšia komunikácia a dôslednejšie dostupovanie hráčov súpera. V tomto zápase nám pomohol brankár dvomi úspešnými zákrokmi, keď sa nám súper dostal za chrbát našej obrany. V medzihre je potrebné udržať presnosť prihrávok najmä na súperovej polovici a lepšie vnímanie hernej situácie s následným správnym výberom riešenia (kedy, kam, ako). Hráči dokázali realizovať jednoduché herné kombinácie a dostávať sa do zakončenia. Pred pokutovým územím súpera je dôležitá väčšia aktivita hráčov bez lopty - hľadať si voľný priestor. Hráči dokázali vhodne meniť tempo a ťažisko hry."


sobota 3.8.

U19: MŠK Žilina - TS Podbeskidzie Bielsko-Biała 3:0 (2:0) Góly MŠK: Kmeť, Klaučo, Gúčik | prípravný zápas

  • Základná zostava: Hanuliak - Bortoli, Meško, Staník - Koščálik, Filo, Roháč, Smák - Kmeť, Tichý, Klaučo
  • Striedajúci: Jokl, Fiflík, Dovičák, Okál, Chlepko, Ziblim, Rajnoha, Marko, Baleja, Gúčik, Pekelský

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V ďalšom zápase sme dali priestor niektorým hráčom odohrať vyššiu porciu v minút. V prvom polčase nám chýbala väčšia odvaha, presnosť u viacerých hráčov a aj nastavenie na ihrisku nebolo optimálne. Veľakrát sme si útok prerušili sami postavením mimo hry. V druhom polčase sme zas mali vyťažiť ďaleko viac vo finálnej fáze z prevahy, ktorú sme si vytvorili. Z tohto stretnutia máme informácie, s ktorými budeme pracovať, a to najmä hra a presadenie sa v poslednej tretine ihriska. Chalanom gratulujeme k víťazstvu, aj keď výkony si u viacerých hráčov predstavujeme lepšie."


U17: MŠK Žilina - MTK Budapest 1:2 (0:1) Gól MŠK: Barčík | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas proti nepríjemnému súperovi vo vysokom tempe plnom osobných súbojov, ale aj futbalovej kvality. Do stretnutia sme vstúpili dobre. Vysokým pressingom sme dokázali získavať lopty, avšak málo sme z toho vyťažili. Inkasovali sme po hrubej individuálnej chybe, ale do polčasu sme si vypracovali tri vyložené šance, ktoré sme nedokázali premeniť. Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, vypracovali sme si ďalšie šance, avšak v úplnom závere sme inkasovali z pokutového kopu. Za prístup, ochotu, nasadenie a túžbu zvíťaziť chcem chalanov pochváliť. Musíme ale byť vpredu efektívnejší, aby sme boli v budúcnosti úspešní."

U16: MŠK Žilina - MTK Budapest 2:2 (2:1) Góly MŠK: Kopecký, Koščo | prípravný zápas

Viktor Pečovský, tréner MŠK Žilina U16: "V prvom polčase bol náš výkon lepší ako v tom druhom, pretože nám vychádzal vysoký pressing na súperovu rozohrávku. Z toho sme si vytvárali šance a dve sme dokázali využiť. V druhom polčase nám už súper dokázal vychádzať z pressingu a bol nebezpečnejší aj smerom v ofenzíve. Na konci zápasu sme mali ešte dve veľké šance, ktoré sme však nevyužili. Zápas nám ukázal naše nedostatky, a to najmä v osobných súbojoch. Chalanov chcem pochváliť za bojovnosť a nasadenie."


U15: Bican Cup (Praha)

Skupina B

AC Sparta Praha - MŠK Žilina 0:0

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Úvod patril domácim, snažili sa hrať aktívne. Nám vychádzal pressing, po zisku lopty sme však volili nesprávne riešenia. Druhý polčas patril nám, mali sme viac z hry a vytvorili sme si šance, žiaľ, gól sa nám streliť nepodarilo."

MŠK Žilina - GNK Dinamo Zagreb 1:2 (0:1) Gól MŠK: Charamza

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas sa nám hodnotí ťažko. V úvode si necháme streliť gól z rohového kopu, potom hráme vyrovnaný duel, vyrovnáme v poslednej minúte a v nadstavenom čase zápas prehráme. Napriek prehre si chlapci zaslúžia pochvalu."

KKS Lech Poznań - MŠK Žilina 0:1 (0:0) Gól MŠK: Michalovič

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Vyrovnaný súboj, v ktorom rozhodla jedna štandardná situácia. Chlapci stretnutie odmakali. Za zápas a celý dnešok si zaslúžia pochvalu."


U14: Škriniar Cup (Žilina)

SK Slavia Praha - MŠK Žilina 0:3 (0:3) Góly MŠK: Krempaský, Juhaniak, Herkeľ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom polčase sme hrali výborne. Boli sme aktívni, súpera sme nepúšťali z vlastnej polovice, vytvárali sme si šance a zaslúžene sme vyhrávali. Po polčase sa hra vyrovnala, z oboch strán prišlo veľa nepresností. Súper sa snažil niečo s výsledkom urobiť, ale v defenzíve sme to ustáli."

MŠK Žilina - MTK Budapest 0:2 (0:1)

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Zápas proti fyzicky vyspelému a veľmi dôraznému súperovi sme nezvládli najmä v hlavách. Od začiatku duelu sme prehrávali osobne súboje a po zisku lopty sme neskoro odovzdávali loptu. Z toho vznikali straty a súper si vytváral tlak. Súper zaslúžene vyhral a je veľa podnetov, ktoré si z tohto stretnutia musíme vziať."


U13: Memoriál Josefa Šurala – o Pohár starosty mesta Modřice (Modřice)

Skupina A

MFK Modřice - MŠK Žilina 1:4 (1:3) Góly MŠK: Elmusrati, Fiflík, Macho, Helbich

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Do druhého hracieho dňa a ďalšieho zápasu v rámci skupiny hráči vstúpili s veľkou aktivitou, radosťou a energiou. Od úvodu sme si dokázali vytvoriť hernú prevahu, z čoho pramenili vypracované gólové príležitosti. Hráči veľmi dobre riešili v útočnej fáze predfinálnu fázu a samotné zakončenie. Odmenou im bol strelené góly. Je dôležité, aby sme dokázali udržať pozornosť a hernú kvalitu počas celého zápasu, nakoľko sa potom hra viac vyrovnala. Útoky sa striedali na oboch stranách. V náš prospech rozhodla väčšia individuálna kvalita jednotlivcov. V obrannej fáze vyzdvihujeme nasadenie, dôraz a odhodlanie hráčov proti fyzicky vyspelejšiemu súperovi. Aj naši najnižší hráči ukázali veľkú odvahu v osobných súbojoch. Hráči predviedli viacero technických prvkov v práci s loptou a kreatívne riešenia v herných situáciách."

MŠK Žilina - FC Košice 1:3 (0:1) Gól MŠK: Plačko

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase, ktorý sa hrá na krátkej a úzkej umelej tráve, je dôležité byť stále v pohybe, ochotný absolvovať osobné súboje, s loptou sa v rýchlosti rozhodovať a zvládať po technickej stránke herné činnosti jednotlivca. V úvode duelu sme boli aktívni, vypracovali sme si aj gólové príležitosti, ktoré však ostali nevyužité. Následne sme sa začali dopúšťať individuálnych chýb v rozohrávke na vlastnej polovici ihriska, ktoré efektívny súper dokázal využiť. V útočnej fáze potrebujeme väčšiu hernú kvalitu, pokoj, rozvahu, správne rozhodnutia a najmä častejšie zakončovať. Je dôležité častejšie získavať odrazené lopty v strede ihriska. Hráči ukázali úsilie, túžbu hrať do konca duelu, čo je dôležité, nakoľko v turnaji pokračujeme ďalšími zápasmi. Je potrebné sa poučiť, správne uchopiť chyby a využiť ich vo svoj prospech. Vrátiť sa lepšie pripravení a viac využívať silné stránky jednotlivcov či tímu."

FC Zbrojovka Brno - MŠK Žilina 0:3 (0:1) Góly MŠK: Helbich 2, Elmusrati

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Do zápasu sme vstúpili aktívne. Hráči mali veľké odhodlanie vydať všetky sily v poslednom stretnutí skupiny. V úvode sa nám po krásnej hernej kombinácii podarilo streliť úvodný gól. Následne sa útoky striedali na oboch stranách. Darilo sa nám dostať za chrbát súperovej obrany do gólových príležitostí, ktoré však ostali nevyužité. Je potrebné v zakončení zvnútra pokutového územia zachovať väčší pokoj a rozvahu. Dôležité je aj v medzihre loptu viac podržať, mať väčší pohyb bez lopty a udržať presnosť prihrávok. V obrannej fáze je potrebné viac komunikovať, posúvať sa do ťažiska hry a dostupovať hráčov súpera. Vďaka kolmej prihrávke sa nám podarilo dostať do nájazdu na brankára, ktorý sme premenili. V závere sa nám ešte podarilo vďaka krásnej umiestnenej strele prekonať brankára hostí. Hráči popri individuálnej kvalite niektorých jednotlivcov ukázali nasadenie, usílie a bojovnosť. Snažili sme sa o zakladanie útokov aj pod tlakom súpera a hráčom sa podarilo predviesť viacero technických prvkov."


U12: 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 2:4 Góly MŠK: Bučák 2, Oravec, Jaroš | prípravný zápas

Mário Ferjanec, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme boli lepším družstvom. Výborne sme pretáčali hru, mali sme dobré prvé dotyky smerom do ofenzívy, čím sme súperovi robili problémy. Pri otváraní hry sme boli trpezliví, vďaka čomu sme sa jednoduchšie dostávali na súperovu polovicu. V zápase sme si vytvorili veľa šancí. Je výborné, že sa do nich vieme dostať, musíme však zlepšiť koncovku. Chlapcov však chválim za dobrý výkon, rovnako aj za tempo počas celého stretnutia."

U11: 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 6:6 Góly MŠK: Kľúčik 4, Bielik, Palko | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V obojstranne vyrovnanom zápase sa útoky striedali z jednej strany na druhú. Vytvorili sme si veľa pekných individuálnych akcií zakončených gólom, ale aj veľké množstvo individuálnych akcií, ktoré sme nedotiahli do gólu. Zlepšiť musíme hru v obrane, byť dôraznejší v osobných súbojoch a lepšie pracovať s priestorom. Chlapci však odohrali dobrý zápas a zaslúžia si pochvalu."


WU15: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina U13 2:3 (1:1) Góly MŠK: So. Kontšeková, Hornišová | prípravný zápas

Michal Petrík, tréner MŠK Žilina WU15: "Náš druhý prípravný zápas začal veľmi dobre. Hračky si plnili pokyny, nebáli sa hrať, dobre fungoval aj pressing. Práve po výbornom pressingu Sofie Kontšekovej sme sa dočkali prvého gólu. Počas prvého polčasu sme si vypracovali ešte viacero šancí, veľmi ma potešili finálne nahrávky, z ktorých sme však mohli vyťažiť viac. V závere prvého dejstva súper vyrovnal. Druhý polčas začal opäť v tempe, keď po krásnej strele zvýšila skóre Hornišová. Súper mal svoju kvalitu a dokázal vyrovnať. Na konci však prišiel ešte jeden gól, žiaľ, do našej brány. Cieľom zápasu bolo zapojiť všetky hračky, aj viaceré z WU11, ktoré ma potešili svojím výkonom."


nedeľa 4.8.

"B": MŠK Žilina - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (1:0) Góly MŠK: Bari, Badjie, Prokop | 2. kolo MONACObet ligy


U15: Bican Cup (Praha)

Zápasy o umiestnenie

semifinále: Royal Antwerp FC - MŠK Žilina 3:4 (1:1) Góly MŠK: Charamza, Kvasnica, Sagan, Dikoš (PK)

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Vo výbornom mládežníckom zápase to bolo, kto z koho. Úvod patril nám, dali sme gól a boli sme nebezpeční. Na chvíľu sme stratili koncentráciu a súper nás hneď potrestal. Úvod druhého polčasu patril hosťom a naopak, v druhej polovici sme súpera zatlačili. V závere sa nám podarilo duel zlomiť na našu stranu, nakoľko sme prehrávali o dva góly. Chlapci si zaslúžia pochvalu."

finále: MŠK Žilina - GNK Dinamo Zahreb 0:1 (0:1)

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V úvode sme si nepostrážili jednu situáciu v pokutovom území a šikovný súper to využil. Hra sa vyrovnala, mali sme aj náznaky šancí, no nedotiahli sme to do konca. Druhý polčas Dinamo umne rozkúskovalo, v závere sme veľmi chceli, no nepodarilo sa nám vyrovnať. Chlapci za tieto dva dni ukázali veľkú futbalovú kvalitu a zaslúžia si pochvalu."

Konečné umiestnenie: 2. miesto | Šošoni, gratulujeme a ďakujeme!

Najlepší hráč turnaja: Mário Charamza (MŠK Žilina)


U14: Škriniar Cup (Žilina)

KKS Lech Poznań - MŠK Žilina 3:4 (3:2) Góly MŠK: Blaščík 3, Hutira

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Vo výbornom mládežníckom zápase sa hralo vo vysokom tempe. Nezachytili sme úvod a dostali sme dva góly z protiútokov. Potom sme mali herne navrch, dostávali sme súpera pod tlak a boli sme nebezpeční pred jeho bránou. Do druhého polčasu sme išli s gólovým mankom a museli sme otáčať. Hneď v úvodnej minúte sme vyrovnali. Potom sa hralo skôr medzi šestnástkami, súper čakal na našu chybu, ktorá našťastie neprišla a päť minút pred koncom sme dokázali zápas otočiť. V emočne vypätom závere sme udržali víťazstvo a tešíme sa z prvenstva. Chlapcov chcem pochváliť za nasadenie a víťaznú emóciu, ktorú vytvorili dnes v družstve. Gratulujem im k prvenstvu."

Konečné umiestnenie: 1. miesto | Šošoni, gratulujeme a ďakujeme! 

Najlepší hráč turnaja: Bruno Labant (MŠK Žilina)


U13: Memoriál Josefa Šurala – o Pohár starosty mesta Modřice (Modřice)

Zápasy o umiestnenie

štvrťfinále: MŠK Žilina - SK Slavia Praha 0:0 (3:2 po PK) Góly z PK: Fiflík, Guľa, Macho

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Je dôležité do zápasu nastúpiť s oveľa väčšou hernou odvahou. Je potrebné mať aktivitu - pohyb bez lopty a lepšie vnímať herné situácie a na základe toho, čo vidím hľadať riešenie. Súper bol lepší v držaní lopty a v práci s loptou. Vďaka pozornosti v obrannej fáze sme ich však nepúšťali do gólových príležitostí. Hráči boli ochotní napádať - realizovať pressing, čo nám pomohlo si vypracovať viacero vyložených gólových príležitostí. Je dôležité v nich zachovať väčší pokoj a niekedy byť dôslednejší, dôraznejší v pokutovom území. V obrannej fáze je potrebné viac komunikovať a včas dostupovať hráčom súpera. Hre tímu pomohli viaceré individuálne výkony a tímovosť. Penaltový rozstrel sme zvládli po psychickej stránke, keď hráči ukázali pokoj, rozvahu a predviedli výbornú techniku kopu."

semifinále: MŠK Žilina - Illés Akadémia 1:0 (1:0) Gól MŠK: Elmusrati

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu sa útoky striedali na oboch stranách. Hráči boli aktívni, mali dobrý pohyb bez lopty. Snažili sme sa o medzihru a následné kolmé prihrávky, prípadne individuálne prieniky z krajných priestorov. V útočnej fáze je potrebné mať väčšiu trpezlivosť a miestami udržať loptu v hre chrbtom k bránke. Je dôležité ešte viac získavať odrazené lopty v strede ihriska. V obrannej fáze hráči veľmi dobre dostupovali a snažili sa predskakovať hráčov súpera. Vďaka výbornej kolmej prihrávke, individuálnemu prieniku z kraja, spätnej prihrávke a zakončení z prvej na prvú tyč sa nám podarilo streliť víťazný gól. Hráči nabrali ešte väčšiu energiu a ukázali víťaznú mentalitu. Je dôležité v zakončení ešte viac strelu umiestniť a byť dôraznejší v pokutovom území. Hráči veľmi dobre komunikovali, povzbudzovali sa, predviedli viacero technických prvkov a ukázali hernú odvahu."

finále: MŠK Žilina - FC Košice 0:1 (0:1)

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Do finálového zápasu je potrebné nastúpiť s väčšou aktivitou - pohybom bez lopty. Súper bol pohyblivejší. Snažili sme sa o zakladanie útokov a následne o kolmé prihrávky, prípadne individuálne prieniky z krajných priestorov. Vypracovali sme si po týchto herných situáciách viacero pološancí, v ktorých nám chýbalo doplnenie z druhej vlny, prípadne správne rozhodnutie - zobrať na seba zodpovednosť. Útoky sa striedali na oboch stranách. V závere polčasu sme sa dopustili série individuálnych chýb, ktoré súper dokázal využiť. Je dôležité, aby v takto náročnom zápase mali všetci hráči plné nasadenie, úsilie a najmä hernú kvalitu. Tu sme mali priestor na zlepšenie. Hráči si za celé tri dni zaslúžia pochvalu, dokázali realizovať viacero zmien, čo je pozitívny signál. Je dôležité si z turnaja a finálového zápasu čo najviac zobrať, otočiť to vo svoj prospech (čo nás to naučilo, v čom mi to pomôže v mojom rozvoji), vrátiť sa ešte silnejší a lepšie pripravený."

Konečné umiestnenie: 2. miesto | Šošoni, gratulujeme a ďakujeme!

Najlepší brankár turnaja: Tomáš Gabriš (MŠK Žilina)


Facebook