Mládež v akcii (25.3. - 31.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 13. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 27.3.

U17: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 3:0 (0:0) | 18. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase proti súperovi, ktorý hral z bloku a čakal na protiútoky, sme boli v prvom polčase lepší, ale nedokázali sme z veľkých šancí streliť gól. V druhom polčase sme mali vyloženú šancu, ale prakticky z protiútoku sme inkasovali gól z veľkej diaľky. Potom sme sa už nedostali do žiadnej dobrej príležitosti a z dvoch protiútokov inkasovali. Je to celé o zodpovednosti, dôslednosti a ochote. Ťažké chvíle ukazujú charakter a ja verím, že my ho v tíme máme."

U16: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:0 (1:0) | 18. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Naše posledné zápasy si sú veľmi podobné. V stretnutiach v podstate opticky herne vyzeráme ako lepší tím, no v priestoroch a úsekoch, v ktorých to súpera nebolí. Aj dnešný duel rozhodli chyby, ktoré by sme robiť už rozhodne nemali, pričom oba góly boli z kategórie veľmi lacných. Rovnako však mrzí fakt, že v poslednej tretine sme boli len veľmi málo nebezpeční. V útočnej zóne musíme byť agresívnejší, dôslednejší, ale aj presnejší a sebavedomejší v individuálnych činnostiach. Momentálne práve sebavedomie potrebujeme najviac."


U15: MŠK Žilina - FC Košice 3:0 (2:0) Góly MŠK: Solovic, Poliaček, Lábaj | 5. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas mal výbornú úroveň, prispeli tomu obe družstvá. V úvode sa nám hneď podarilo streliť gól, čo nás dostalo do zápasu. V prvom polčase sme boli aktívni smerom do ofenzívy aj defenzívy. Hrali sme dynamicky a dostatočne agresívne, vychádzala nám celkom slušne kombinácia. V druhom polčase mal prvých dvadsať minút viac z hry súper, pričom sme museli hrať aj bez lopty, čo nám nechutí, ale chlapci sa s tým vysporiadali. Potom sa hra vyrovnala a zase sme hrali futbal, ktorý chceme. Tešíme sa výkonu, ktorý chalani predviedli a dnes ich musím pochváliť."

U14: MŠK Žilina - FC Košice 3:0 (2:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Charamza | 5. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Mládežnícky zápas výbornej úrovne, ku ktorému prispel aj súper. Prvý polčas bol vyrovnanejší, súper bol nebezpečný po našich stratách a slabom dôraze. V druhom polčase sme sa zlepšili a zápas sme mali pod kontrolou. Zápas rozhodla individuálna kvalita gólových hráčov, všetci chlapci si zaslúžia pochvalu."


štvrtok 28.3.

WU19: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:3 (0:3) Góly MŠK: Plchová, Ďatková 2 (1 z PK) | 13. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Stretnutie sme odohrali dosť upracovane. Aj napriek tomu sme ale pôsobili futbalovejším dojmom. Opakovali sa však častejšie kľučky a dribling do hráčok súpera, na čom je potrebné neustále pracovať. Práca s priestorom a prepínanie medzi fázami hry boli dobré, často sa objavovala hra 1 na 1 či 1 na 2 a útočiace hráčky robili dobré nábehy. Finalizácia však mohla byť lepšia."

WU15: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:8 (0:4) Góly MŠK: Satinová 2, Peclerová 2, Dolníková, Poliaková, Nováková, Lísiková | 13. kolo I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Dominovali sme v celom zápase, no najväčší problém nám spôsobovalo hrať do hlbokého obranného bloku súpera. Góly väčšinou vyplynuli po individuálnom presadení sa hráčok."


U13: Triangel (Strážov, 10:00)

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 12:0 (7:0) Góly MŠK: Boháč 3, Čurgai 2, Hutira, Pinčík, Zábojník, Sedliaček, Húževka, Šimun, Blaščík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu zápasu hrali hráči s veľkou chuťou a energiou. Mali veľmi dobrý pohyb bez lopty. Hráči predviedli viacero technických prvkov v práci s loptou a kreatívne riešenia herných situácií v útočnej fáze. Je dôležité v niektorých úsekoch hry udržať presnosť prihrávok a výber riešenia - rozhodovanie, byť viac trpezlivý. Pri zakladaní útokov a prechode do útoku sme boli variabilní. Hráči dokázali pomocou kolmých prihrávok, prípadne menením ťažiska hry zrýchliť našu hru, ale dokázali byť aj trpezliví a počkať si na svoju príležitosť. Hráči po strate lopty veľmi dobre prepínali a získavali konštruktívne lopty. Je potrebné v obrannej fáze ísť vždy do prvej lopty a byť dôraznejší a dôslednejší v niektorých súbojoch alebo pri odvrátení lôpt. Strelili sme krásne góly po hre 1 na 1, kolmých prihrávkach, prihrávkach za chrbát obrany a prihrávkach z krajných priestorov. Hráčov chválime za časté zakončenie aj spoza pokutového územia."

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 7:0 (3:0) Góly MŠK: Boháč 2, Dumitriu 2, Juhaniak, Šimun, vlastný | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Je dôležité do každého zápasu nastúpiť aktívne a s veľkou energiou. V úvode nám chýbala väčšia aktivita. Postupom času sme zvýšili pohyb bez lopty a začali si vytvárať gólové príležitosti. Pokiaľ sa súper v niektorých úsekoch hry stiahne, je dôležité dynamickejšie pracovať s loptou, rotovať svoje pozície, mať väčší pohyb bez lopty a byť trpezlivý a presný v prihrávkach. Pomocou jednoduchých herných kombinácií, najmä narazenia lopty, krátkych či kolmých prihrávok a menenia ťažiska hry sa hráči dokázali dostávať do častého zakončenia. V zakončení vyzdvihujem variabilitu, šikovnosť a kreativitu hráčov. Strelili sme krásne góly a zvládali aj rýchly prechod do útoku či riešenie mikrosituácií. V obrannej fáze sme vďaka dôrazu a konštruktívnemu odoberaniu získavali veľa lôpt. Je potrebné ešte viac v strede ihriska predvídať a získavať odrazené lopty. Hráči ukázali veľké úsilie a hernú kvalitu. Prajeme im krásne veľkonočné prázdniny v kruhu rodiny, kamarátov a najbližších."


U10: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina (Liptovský Mikuláš, 10:00) | prípravný zápas

U9: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina (Liptovský Mikuláš, 10:00) | prípravný zápas

U8: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina (Liptovský Mikuláš, 10:00) | prípravný zápas


sobota 30.3.

Ženy: GFC regionálna akadémia - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Gól MŠK: Ďurišová | 15. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: “Dnes nám zápas vôbec nevyšiel. Boli sme málo aktívni, nepýtali sme si loptu a dôležitosť zápasu nám zväzovala nohy. V druhom polčase sme sa trocha zdvihli, ale stále to malo ďaleko od nášho optimálneho výkonu.”


nedeľa 31.3.

"B": MŠK Žilina - OFK Malženice 4:3 (2:1) Góly MŠK: Šnajder, Prokop (PK), Hranica, S. Javorček | 22. kolo II. futbalovej ligy


Facebook