Mládež v akcii (24.4. - 30.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 17. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 28.4.

U11: This is my sen 2023 (Trenčín)

  • DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 4:1
  • MŠK Žilina - SK Slavia Praha 1:4

sobota 29.4.

U19: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1) Góly MŠK: Hranica, Weber | 22. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Úvod zápasu patril jednoznačne nám. Mali sme dominanciu, ujali sme sa vedenia a prakticky do 20. minúty sme súperovi nič nedovolili. Od spomínanej minúty sme upustili od systémových vecí a našimi stratami sme súperovi dovolili dostať sa do zápasu. Dnes nám nefungovali štandardky v defenzéve, pri ktorých súper prakticky z každej hrozil a aj vyrovnal. Druhý polčas sme už nemali toľko strát, ale aj tak sme sa nejakým nevyhli. Celkovo to bol dnes dobrý zápas, k čomu prispel súper aktívnou hrou a aj kvalitou. Chalanom patrí gratulácia, že sme zápas doviedli do víťazného konca."


Ženy: MŠK Žilina - GFC Topoľčany 0:2 (0:0) | 4. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V prvom polčase sme jasne dominovali na lopte a mali hru pod kontrolou. Dostávali sme sa aj do šancí, no žiaľ, nedokázali sme ich premeniť. V druhom polčase sa hra v prvých 20 minútach vyrovnala a bohužiaľ, urobili sme dve chyby, po ktorých sme inkasovali. Napriek tomu sme sa stále snažili hrať kombinačný futbal, ale v poslednej tretine ihriska sme sa nedokázali presadiť. Určite sme ale dnes podali najlepší výkon v sezóne, som na hrdý na hráčky."


U17: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:2 (0:2) Góly MŠK: Chlepko 2 | 22. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase sme boli lepším, futbalovejším tímom a zaslúžene sa tešili z víťazstva. Chalani plnili stanovené úlohy, z čoho sme ťažili najmä v prvom polčase. Kontrolovali sme tempo hry, následne dokázali byť nebezpeční smerom dopredu, ale aj eliminovať snahu súpera o rýchle kontry. Po pekných akciách sme sa dvakrát presadili aj gólovo, pričom v ďalších nebezpečných situáciách nám chýbal len posledný pokojnejší krok. Po prestávke už naša kontrola nebola taká dominantná, no súpera sme si držali na dištanc. Chlapci vďaka dobrému nastaveniu vyriešili aj nebezpečné štandardné situácie, z ktorých domáci hrozili po našich zlých riešeniach a vyhodnoteniach ojedinelých situácií. Chalani si zaslúžia pochvalu, nastavenie tímu bolo výborné."

U16: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:3 (0:1) Góly MŠK: Tichý, Roháč, Smák | 22. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Prvý polčas sme boli herne výrazne lepší, ale z dominancie a šancí sme vyťažili iba jeden gól. V druhom polčase sme si to skomplikovali inkasovaným gólom po ojedinelej akcii domácich. Herne sme mali navrch a odpovedali presným zásahom. Zápas sme definitívne uzavreli nádherným tretím gólom. Prístup a výkon chalanov bol v poriadku, s čím prišiel aj zaslúžený výsledok."


U15: Turnaj 4 zemí (Ostrava)

Skupina A

  • MŠK Žilina - Manchester United FC 2:0 Góly MŠK: Rajnoha 2
    • Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V kvalitnom zápase s kvalitným súperom chlapci zo seba vydali maximum po všetkých stránkach. Za predvedený výkon boli odmenení víťazstvom proti zvučnému súperovi."
  • MŠK Žilina - FC Augsburg 4:0 Góly MŠK: Rajnoha 2, Rýs, Lábo
    • Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V tomto zápase sme boli lepším tímom. Dôležité bolo, že sme dobre riešili predfinálnu a finálnu fázu. V obrane sme boli pozorní a súpera sme nepustili do vyloženej šance."
  • MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 3:1 Góly MŠK: Michalík, Lábo, Rýs 
    • Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Vo fyzicky náročnom zápase sme prvý polčas boli lepším družstvom. Mali sme hernú prevahu a zaslúžene sme šli do vedenia. Druhý polčas sa hra vyrovnala, my sme svoje šance využili a súper, naopak, nie."

U13: MŠK Žilina - Fomat Martin 7:1 (3:0) Góly MŠK: Králik 2, Ryšavy 2, Sagan, Kapusta, Vallo | 19. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme si vytvorili veľa šancí po pekných kombináciách a výborných nábehoch do voľných priestorov. Gólov mohlo padnúť určite viac, avšak napriek tomu nie som úplne spokojný a viem, že dokážeme hrať lepšie. Som však za chlapcov rád, že zápas zvládli a dali pekné góly."

U12: MŠK Žilina - Fomat Martin 38:4 (16:2) Góly MŠK: Húževka 5, Juhaniak 4, Dumitriu 3, Smida 3, Blaščík 3, Maník 3, Sedliaček 3, Caltík 3, Stenchlák 2, Boháč 2, Herkeľ 2, Prostinák, Labant, Zábojník, Pšenica, Pinčík | 19. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu sme hrali aktívne, hráči si zápas užívali a snažili si meniť pozície počas zápasu. Výborne sme sa presadzovali v hre 1 na 1 a viacerí hráči až 1 na 3, čím sme si vytvárali množstvo prečíslení v útočnej fáze. Hráči ukázali množstvo technických prvkov a kreatívnych riešení v herných situáciách. V obrannej fáze je dôležité rýchlejšie prepínať po strate lopty a viac dostupovať hráčov súpera. Viacerí hráči zvládali často konštruktívne odoberať loptu v osobnom súboji. Je dôležité vnímať pri zakladaní útokov celé ihrisko - svojich spoluhráčov, ich postavenie/aktivitu a na základe toho sa rozhodovať. Priestor na zlepšenie je v rozhodovaní sa niektorých hráčov (kedy, kam, ako pri vedení lopty, prihrávkach). Počas zápasu sme si vypracovali často po jednoduchých a rýchlych herných kombináciách množstvo gólových príležitostí. Vyzdvihol by som časté menenie ťažiska hry a zakončenie aj spoza pokutového územia. V zakončení je dôležité vnímať postavenie brankára, prípadne postavenie spoluhráčov v pokutovom území. Hráči veľmi dobre po zakončení dobiehali pred bránku súpera a snažili sa získať odrazené lopty."


U11: This is my sen 2023 (Trenčín)

  • WKS Slask Wroclaw - MŠK Žilina 2:2
  • HNK Hajduk Split - MŠK Žilina 1:1
  • MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:3
  • AS Trenčín - MŠK Žilina 2:2
  • MŠK Žilina - Club Brugge KV 1:3
  • ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:1
  • MŠK Žilina - Liverpool FC 3:0
  • Górnik Zabrze - MŠK Žilina 0:0

nedeľa 30.4.

"B": FC Petržalka - MŠK Žilina 2:3 (2:2) Góly MŠK: Essomba 2, Galčík | 27. kolo II. futbalovej ligy


U15: Turnaj 4 zemí (Ostrava)

semifinále: MŠK Žilina - DAC 1904 Dunajská Streda 2:4 (2:2) Góly MŠK: Rajnoha, Targoš

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Vypracovali sme si šance, ktoré musíme premieňať, ak chceme byť úspešní. Paradoxne sme prehrávali 0:2, keď sme nezachytili rýchle protiútoky súpera. V druhom polčase to už z našej strane nebol až taký kvalitný výkon, dostali sme rýchle dva góly a súper si to umnou hrou postrážil."

zápas o 3. miesto: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 1:3 (1:2) Gól MŠK: Lábo

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme šli rýchlo do vedenia, chlapci sa veľmi snažili, veľmi chceli, no žiaľ, zápas predtým nám zobral množstvo síl. Urobili sme individuálne chyby a už sme nemali energiu otočiť nepriaznivý stav."

Konečné umiestnenie: 4. miesto

Najlepší strelec: Adam Rajnoha (MŠK Žilina)


U11: This is my sen 2023 (Trenčín)

  • MŠK Žilina - AC Sparta Praha 0:5
    • "Výsledok vypadá síce jednoznačne, ale priebeh tomu vôbec nenasvedčoval. Súper dal gól po každej strele na našu bránu a nám sa aj po viacerých dobrých príležitostiach streliť gól nepodarilo."
  • MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:3 Góly MŠK: Elmusrati 2, Dubovec
    • "V zápase sme boli jednoznačne lepším mužstvom a zaslúžene sme zvíťazili."
  • MŠK Žilina - MTK Budapešť 0:1
    • "Náš najlepší výkon dnešného dňa. Podali sme veľmi dobrý výkon. Útoky sa prelínali z jednej strany na druhú. V obrane sme dobre pracovali, dobre sme odoberali loptu, boli sme nebezpeční a rýchli v prechode do útoku." 
  • FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 3:1 Gól MŠK: Chylík
    • V dobrom mládežníckom zápase, v ktorom obe družstvá ukázali útočný a otvorený futbal si vypracoval súper viac čistých šancí. Chlapci však bojovali až dokonca a za stavu 2:1 sme mohli vyrovnať, čo sme si určite zaslúžili."
  • MŠK Žilina - Futbalová akadémia Trenčianskeho kraja 4:1 Góly MŠK: Michalovič 2, Elmusrati, Fíflik
    • "V poslednom zápase sme už zo seba dali posledné zvyšky energie, pričom sme to zvládli najmä v hlavách. Chlapci však ťažký zápas zvládli a dali pekné 4 góly."

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Turnaj bol veľmi náročný, ako po fyzickej stránke, ale pre 11 ročných chlapcov najmä po mentálnej stránke. Na našich hráčoch bolo vidieť, že až na pár okamihov tú mentálnu stránku zvládli veľmi dobre. Aj po nevydarených zápasoch prišiel výkon na veľmi dobrej úrovni a musím povedať, že každý z nich do zápasov dal úplne všetko. Samozrejme každý hráč podal taký výkon, aký mu dovolili jeho pohybové a herné zručnosti. Na čom musíme určite zapracovať a čo bola pre nás spätná väzba, je ovládanie technických zručností pod tlakom súpera (rýchlosť prevedenia) a práca v osobných súbojoch (krytie lopty, predskakovanie súpera a "tvrdosť" v osobných súbojoch), v čom sme mali asi najväčšie nedostatky. Pozitívom bolo, že sme sa snažili hrať futbal, či už po individuálnej stránke, ale aj po tej kombinačnej. Väčšina hráčov zvládala so súpermi aj pohybovo a najmä, ako som už spomínal, sme sa posunuli mentálne. Chlapcov za turnaj chválim, keďže to bolo veľmi náročné a určite to hráčom, ale aj trénerom ukázalo vysvedčenie."

Konečné umiestnenie: 12. miesto


U10: Memoriál Antona Mühelyiho (Štadión MŠK Žilina) - LINK NA VÝSLEDKY TURNAJA


Facebook