Mládež v akcii (22.7. - 28.7.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 30. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 26.7.

"B": FK Pohronie - MŠK Žilina 3:2 (2:1) Góly MŠK: Prokop 2 | 1. kolo MONACObet ligy


U17: KKS Lech Poznań - MŠK Žilina 3:1 (0:0) Gól MŠK: Pecsuk | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas výbornej úrovne, najmä v prvom polčase. My sme v ňom boli nebezpečnejší, trafili sme brvno a výborný brankár chytil naše dve vyložené šance. Do vedenia sme išli po peknom protiútoku. Avšak posledných 30 minút sme robili chyby, ktoré na tejto úrovni súper potrestá. Šancu dostali všetci hráči a zápas nám ukázal aj veci, ktoré zistíte len na tejto úrovni."

U16: KKS Lech Poznań U15 - MŠK Žilina 0:5 (0:0) Góly MŠK: Kopecký 2, Čaniga, Charamza, Barčiak | prípravný zápas


WU19: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 4:8 (0:3) Góly MŠK: Becíková 3, Šinálová, Vavrová, Mikytová, Káčerová, Peclerová | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Hrali sme dominantne, kolmo, odvážne. V hre sme využívali kolmé prienikové prihrávky, jednoduché kombinácie, hru 1 na 1 až 1 na 3 s využitím dobrého tempa driblingu. Taktiež sme boli kreatívni, s rôznymi spôsobmi zakončenia a riešením herných situácií. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí, z ktorých sme však ešte viacero nepremenili. Zlepšiť treba organizáciu obrannej fázy, komunikáciu, trpezlivosť v súboji 1 na 1 v defenzíve (nevyletieť). Súper bol efektívny, gólovo potrestal chybnú rozohrávku a naše individuálne chyby. Taktiež musíme pracovať na rýchlejšom riešení herných situácií, prepínaní z ofenzívy do defenzívy a naopak, a na koncentrácii."

WU15: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 4:2 (3:2) Góly MŠK: Hornišová, Poliaková | prípravný zápas

Michal Petrík, tréner MŠK Žilina WU15: "Prvý prípravný zápas po letnej prestávke sme začali dobre, súpera sme k ničomu nepúšťali. Snažili sme sa hrať aktívne, z čoho pramenili aj dva góly po výborných akciách. Následne sme však po striedaniach stratili koncentráciu a v priebehu piatich minút inkasovali až tri góly. V druhom polčase sme sa snažili dohnať manko, ale neúspešne. Zápas ukázal, ktoré veci musíme v tréningu zlepšiť a verím, že nabudúce budeme úspešní. Herne ma potešili výkony niektorých hráčok."


sobota 27.7.

U19: MŠK Fomat Martin (muži) - MŠK Žilina 0:5 (0:2) Góly MŠK: Koščalík 2, Chlepko, Smák, Tichý | prípravný zápas

Zostava MŠK:

  • 1. polčas: Hanuliak - Fiflík, Pavlík, Okál - Koščalík, Ziblim, Rajnoha, Marko - Baleja, Gučik, Kmeť
  • 2. polčas: Fuka - Bortoli, Meško, Staník - Smák, Marko, Filo, Chlepko - Klaučo, Tichý, Yapo

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Aj v druhom zápase sme rozdelili zaťaženie hráčov na dva polčasy. Sme radi, že sa môžeme konfrontovať s dospelým futbalom už v mladom veku. Súpera sme futbalovo prevýšili, čo sa ukázalo aj v konečnom výsledku. Ten, samozrejme, nepreceňujeme, lebo domácim chýbali viacerí hráči. V zápase bolo dobré, že sme sa vyrovnali v osobných súbojoch a určite to bolo z tohto pohľadu prospešné pre hráčov. Chalanom patrí pochvala za predvedený výkon a pracujeme ďalej na odstraňovaní chýb, ktoré sa určite vyskytli v zápase."


U15: MŠK Žilina - AS Trenčín 2:2 (1:1) Góly MŠK: Králik, Vallo | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes s výkonom nie sme spokojní. Začiatok sme mali zlý, chýbal nám pohyb bez lopty, hrali sme bez pohybu, emócie a ustráchane. V druhom polčase sme sa zlepšili, ale celkovo máme väčšie očakávania."

U14: MŠK Žilina - AS Trenčín 7:1 (1:1) Góly MŠK: Hutira 2, Herkel, Blaščík, Korista, Boháč, Pinčík | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sme boli od začiatku zápasu lepším družstvom a dobre sme kombinovali. V prvom polčase sme ale vo finálnej pred šestnástkou volili nesprávne riešenia a nevedeli sme sa presadiť proti dobre brániacemu súperovi. V druhom polčase sme to dokázali zlepšiť a vytvorili sme si šance, ktoré sme aj premenili."


U13: AS Trenčín - MŠK Žilina 0:9 (0:4) Góly MŠK: Macho 2, Helbich 2, Fiflík, Kostka, Dubovec, Guľa, Elmusrati | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu sme hrali aktívne a veľkou ochotou získať loptu pri pressingu. Hráči veľmi dobre medzi sebou komunikovali a dokázali si meniť aj pozície. Predviedli sme viacero technických prvkov a kreatívnych riešení herných situácií. Hráči sa dokázali presadiť v hre 1 na 1. Ukázali hernú odvahu a ťah na bránku. Je dôležité v obrannej fáze byť trpezlivejší a pripraviť sa na osobný súboj - správne postavenie. V medzihre sme využívali najmä krátke prihrávky, narazenie lopty a kolmé prihrávky. Niektorí hráči zvládali výborne menenie ťažiska hry dlhou prihrávkou. Je potrebné byť v medzihre trpezlivejší a viac loptu v niektorých úsekoch hry podržať. Hráči boli aktívni v zakončení nielen zvnútra, ale aj spoza pokutového územia. Vyzdvihujem výber riešenia v zakončení, kde sme boli variabilní a zvládli aj kreatívne riešenie."

U12: AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 Góly MŠK: Sedliaček, Bučák | prípravný zápas

Mário Ferjanec, MŠK Žilina U12: "V dobrom mládežníckom zápase sme hrali pekný kombinačný futbal. Snažili sme sa hru otvárať od brankára, postupnými útokmi sa dostať na súperovu polovicu, čo nám pomerne dobre vychádzalo. V zápase sme si vytvorili veľa vyložených šancí po výborných kombináciách. Mali sme pomerne slabšiu koncovku, na ktorej musíme v tréningu zapracovať. Chlapci si ale za predvedenú hru a tempo počas celého stretnutia zaslúžia veľkú pochvalu."

U11: AS Trenčín - MŠK Žilina 12:25 Góly MŠK: Š. Hubočan 4, Ďurica 3, Brand 3, Ďuriník 2, Olejkár 2, A. Hubočan 2, Hrobárik 2, Myškár 2, Kľúčik, Bielik, Magoč, Červený, Daníšek | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme okrem prvej tretiny hrali aktívne, často sme sa snažili o obchádzanie 1 na 1, čo nám vychádzalo. Výborne zachytali obaja brankári. Dali sme pekne góly po individuálnych akciách, alebo aj po hre 2 na 1. Chlapcov za výkon chválime."


nedeľa 28.7.

Ženy: FK Nitra - MŠK Žilina 0:8 (0:2) Góly MŠK: Čelková 4, Bazgerová, Ďurišová, Šinalová, Časnochová | prípravný zápas

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V zápase sme jednoznačne dominovali, najmä v druhom polčase sme si vytvárali veľa šancí, ktoré sme aj premieňali. Mrzí sa však že sme sa tempom prispôsobili domácim hráčkam musíme pridať v nasadení."


U17: Warta Poznań - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Pecsuk | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas proti nepríjemnému agresívnemu súperovi, v ktorom sme boli v prvom polčase kombinačnejší a súper sa zameral na rýchle protiútoky. Išli sme do vedenia po individuálnej akcii, avšak do polčasu sme inkasovali po priamom kope. Jediný úsek, s ktorým nemôžeme byť spokojní, bol úvod druhého polčasu, keď sme mali problém s agresivitou a priestorovým tlakom, z čoho pramenili ľahké straty lôpt. Inkasovali sme po centrovanej lopte a nedôslednosti pri bránení. Od toho momentu sme boli lepší a nebezpečnejší, ale opäť sme nedokázali byť efektívni. Trafili sme brvno a zo série štandardiek sme tiež nedokázali nič vyťažiť. Som rád za takýto zápas, ktorý nám dáva dôležité informácie o parametroch hry, či už na úrovni individuálnej alebo tímovej."

U16: Warta Poznań - MŠK Žilina 1:3 (1:2) Góly MŠK: Hrobárik 2, Poliaček | prípravný zápas


Facebook