Mládež v akcii (19.2. - 25.2.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 8. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


pondelok 19.2.

U13: FC Tempo Praha - MŠK Žilina 1:3 (0:1, 1:1) Góly MŠK: Boháč, Dumitriu, Húževka | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Aj vďaka súperovi sme odohrali ďalší kvalitný zápas, v ktorom sa útoky striedali na oboch stranách. Domáci popri hernej kvalite pridali aj dôraz v osobných súbojoch, čo bola skvelá príležitosť pre hráčov riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. Hráči predviedli viacero technických prvkov v hre a snažili sa o kreatívne riešenie herných situácií. V medzihre boli dostatočne trpezliví a ochotní si hľadať voľný priestor. U niektorých hráčov je dôležité lepšie vnímanie, rozhodovanie sa, prípadne kvalitnejšie technické prevedenie herných činností jednotlivca pod tlakom súpera. Hráči veľmi dobe prepínali aj po strate lopty a často dokázali konštruktívne odoberať loptu. V obrannej fáze je dôležité u niektorých hráčov včas zachytávať pohyb súpera. Vďaka individuálnym prienikom, jednoduchým herným kombináciám a častom menení ťažiska hry sme si dokázali vytvárať gólové príležitosti. Je dôležité mať presnosť a kvalitnejšie rozhodovanie pri finálnych prihrávkach. V zakončení bolo dnes potrebné si viac dopriať v niektorých situáciách, prípadne viac strelu umiestniť. Vyzdvihujeme časté zakončenie nielen z vnútra, ale aj spoza pokutového územia. Hráčov chválime za energiu, ktorú mali v zápase, hernú odvahu, radosť z hry a herný prejav. Dnes hráči zvládli samostatne bez prítomnosti trénera celý zápas, od prípravy v kabíne, cez rozcvičku až po vedenie tímu a striedania v zápase. Tréner mal rolu pozorovateľa na tribúne."

U12: FC Tempo Praha - MŠK Žilina 6:9 Góly MŠK: Macho 3, Helbich, Guľa, Macura, Greňo, Dubovec, Kostka | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnešný zápas sme zvládli vďaka individuálnej kvalite hráčov. Výkon oproti včerajšku nemal takú šťavu. Hráči však podali dobrý výkon, vytvorili sme si dobré gólové príležitosti a dali pekné góly. Hráčov chválime za neustálu aktivitu a chuť pracovať v zápase."


U11: FK Dukla Praha - MŠK Žilina 1:15 (0:8) | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Počas celého zápasu sme boli lepším družstvom. Vytvorili sme si veľa šancí a zaslúžene sme vyhrali."


utorok 20.2

U13: Bohemians Praha 1905 - MŠK Žilina 2:4 (2:0) Góly MŠK: Šimun 3, Caltík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme odohrali posledný - piaty zápas v rámci päťdňového sústredenia v Prahe. Domáci svojím nasadením, ochotou nás napádať a dôrazom v osobných súbojoch vytvorili pre našich hráčov výbornú príležitosť riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. Je veľmi dôležité od úvodu zápasu mať aktivitu - správny výber miesta, vnímanie na základe ktorého sa hráč môže správne rozhodovať. Proti takto hrajúcemu súperovi je potrebné pracovať so šírkou a hĺbkou ihriska, ale najmä načasovanie a presnosť prihrávok pri zakladaní a vedení útokov. Predovšetkým v prvom polčase našu spoluprácu medzi hráčmi limitovala technická a technicko-taktická stránka herných činností jednotlivca niektorých hráčov. Do obrannej fázy hráči dokázali po strate lopty veľmi dobre prepínať a často získavať konštruktívne lopty. U niektorých hráčov je dôležité pridať v ochote, dôraze v osobných súbojoch, včas dostupovať a zachytávať pohyb súpera. Aj napriek tomu, že to dnes po hernej stránke nebolo podľa predstáv hráčov, vyzdvihujem ich túžbu, emóciu a individuálnu kvalitu niektorých hráčov, vďaka čomu sme sa dokázali presadiť v zakončení. Hráči hrali do konca zápasu v plnom nasadení aj napriek nepriaznivému skóre, povzbudzovali sa, čo vyzdvihujem, nakoľko ukázali správny charakter a nastavenie."

U12: Bohemians Praha 1905 - MŠK Žilina 2:6 Góly MŠK: Macho 3, Dubovec, Elmusrati, Guľa | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnešný zápas chlapcom chutil. Boli sme aktívni, dobre sme prepínali a mali sme výborný pohyb bez lopty. K tomu sa pridala dominantná hra na lopte a bol z toho ďalší dobrý výkon. Dali sme pekné góly a vypracovali sme si ďalšie gólové príležitosti. Chlapcov chceme za prístup, správanie a hru za celé štyri dni pochváliť."


U11: FC Tempo Praha - MŠK Žilina 7:12 (3:4) Góly MŠK: Jaroš 2, Maťko 2, Buček 2, Capanda, Minárik, Lutišan, Harvánek, Klus, Majer | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli herne lepším družstvom. Naši stredoví hráči mali dobrý pohyb a vďaka tomu sme dobre vychádzali z pressingu súpera. Vytvorili sme si dosť šancí na to, aby sme dali viac gólov. Dnes sme ale neboli dobrí v defenzíve, robili sme veľké individuálne chyby, ale pripisujeme to aj únave, ktorá je prirodzená po štyroch ťažkých dňoch.


piatok 23.2.

"B+U19": MŠK Žilina - FK Třinec 1:4 (0:2) Gól MŠK: Jakubík | prípravný zápas

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme odohrali zápas s kvalitným súperom, ktorý bol organizovaný v obrannej fáze a futbalový v útočnej. Problém sme mali najmä v prvom polčase, že nám hostia vychádzali z pressingových situácií rotáciou hráčov v strede poľa. Cez polčas sme na to reagovali a v druhom sa to zlepšilo. Nie je ale dobrou vizitkou, že sme inkasovali tri góly po rohových kopoch a našom slabom dôraze. Zápas si vyhodnotíme a ideme ďalej."


U19: MŠK Žilina - FK Pardubice 2:1 (2:1) Góly MŠK: Šimun, Chlepko | prípravný zápas

Vladimír Labant, asistent trénera MŠK Žilina U19: "V zápase s fyzicky zdatným súperom to veľakrát bolo o bojovnosti. Chalani sa s tým celkom slušne vysporiadali, avšak chceli sme viac kombinovať a kontrolovať duel cez medzihru, čo sa nám až tak nedarilo. Vzhľadom na priebeh hry si myslím, že výsledok je spravodlivý. O ten gól sme boli lepším družstvom a vyhrali sme zaslúžene."

U17: MŠK Žilina - FK Pardubice 5:2 (2:0) Góly MŠK: Tichý 3, Smák, Kmeť | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Typicky mládežnícky zápas s množstvom šancí, ale aj chybami v defenzíve. V prvom polčase sme boli lepším tímom okrem dvoch gólov sme zahodili este niekolko šancí. V druhom polčase sme spravili chyby, ktoré súper potrestal a vyrovnal. My sme potom zareagovali a z viacerých šancí sme strelili ešte tri góly a zaslúžene zvíťazili."


sobota 24.2.

Ženy: MŠK Žilina - AS Trenčín 3:1 (2:1) Góly MŠK: Čelková 2, Michalcová | 14. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Vo vyrovnanom zápase rozhodla naša efektivita v zakončení. Súper hrozil najmä z brejkových situácií, my sme sa snažili hrať kombinačne, no nie vždy nám to vyšlo. Stretnutie sme mohli rozhodnúť aj skôr, bohužiaľ, spravili sme zlé rozhodnutia v poslednej tretine ihriska. Som rád, že sme v prvom jarnom kole získali dôležité tri body."


U16: 1.FC Slovácko - MŠK Žilina 4:0 (2:0) | prípravný zápas

Zostava MŠK: Boldizsár (71. Molko) - Žilinčík, Palieska, Šemoda (46. Targoš) - Mikunda, Václavek (46. Vrábel), Belák (61. Kúdelka), Hoferica (46. Marček) - Skaličan (46. Igaz), Rýs (46. Michalík), Barčík

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu. Pôsobili sme zaspato a urobili veľké množstvo individuálnych technických chýb, za čo nás súper potrestal dvomi gólmi. Následne sme nevyužili až neuveriteľne veľa stopercentných gólových príležitostí, čo nám, samozrejme, nepomohlo. Naopak, opäť sme vyprodukovali zbytočné nevynútené chyby, ktoré efektívny súper dokázal využiť. Rovnako ako s výsledkom, nemôžeme byť spokojní ani s výkonom. Sklamaný som najmä z množstva individuálnych nedostatkov viacerých hráčov."


nedeľa 25.2. 

WU19: MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica 9:3 (5:0) Góly MŠK: Ďatková 4, S. Bieliková, D. Bieliková, Bazgerová, Šinalová, Kantoríková | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "V stretnutí sme sa stretli s viacerými deformačnými faktormi. Jeden z nich bol, že sme v priebehu zápasu prispôsobili počet hráčok súperovi z 11:11 na 10:10. Zmenilo sa tým rozostavenie na tri obrankyne, čo bola výborná príležitosť si tento systém vyskúšať. V hre sa vyskytovali jednoduché kombinácie. prevažne narážačky, hra 1 na 1 aj 1 na 2, dobré nábehy útočiacich hráčok a viacero kolmých prienikových prihrávok. Jedným z ďalších deformačných faktorov bol vzhľadom na priebeh stretnutia prístup hráčok a sklon k ležérnosti, ktorý sa prejavil najmä v zakončení vyložených gólových príležitostí. Veľa musíme pracovať s nastavením hráčok aj vzhľadom na tieto iné podmienky, na aké sme zvyknutí."

WU15: MŠK Žilina - MFK Bytča U13 4:10 (1:5) | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Nezachytili sme úvod zápasu a hrubými chybami sme dostali súpera do "laufu". Ten na nás valil jeden útok za druhým. Boli sme nedôrazní v osobných súbojoch a ponuková činnosť bola mizerná. Polčasové slová zrejme padli na úrodnú pôdu, pretože zlepšenie bolo viditeľné. Prebrali sme iniciatívu, vypracovali sme si nejaké šance a vstrelili zopár gólov. Bohužiaľ, pre niektoré hráčky bol tento zápas už priveľkým sústom."


Facebook