Mládež v akcii (15.5. - 21.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 20. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


utorok 16.5.

U17: MŠK Žilina - Česká republika U16 1:1 (1:0) Gól MŠK: Šlosár | prípravný zápas

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Škoda, že zápas výrazne ovplyvnilo počasie a postupne aj terén. Za lepších podmienok by výkony oboch tímov boli rozhodne kvalitnejšie. Na druhej strane, chlapci preukázali aj morálne a vôľové vlastnosti, čo sa cení rovnako. Škoda inkasovaného gólu v závere, ale český tím mal viacero nebezpečných príležitostí, takže remíza je zrejme spravodlivá. Chlapcom sa chcem poďakovať za prístup a nasadenie, odmakali to."


piatok 19.5.

"B": FK Dubnica nad Váhom - MŠK Žilina 4:8 (2:5) Góly MŠK: Šimun 2, Gidi 2, Beňadik (pok. kop), Bari, Capko, Trubačík | 30. kolo II. futbalovej ligy

U13: FC Zbrojovka Brno - MŠK Žilina 3:4 (1:1) Góly MŠK: Dikoš 2, Charamza, Michalovič | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme odohrali veľmi ťažký zápas s fyzickým súperom. Od začiatku sme hrali veľmi dobre, súpera sme vysoko napádali a získavali lopty na súperovej polovici. Do 15. minúty sme si vytvorili viac šancí na gól, bohužiaľ, premenili sme len jednu a potom sa hra trochu vyrovnala. Hralo sa viac v strede ihriska. V druhom polčase sme herne dominovali. Súper hrozil z protiútokov a zo štandardných situácií. My sme mali zápas rozhodnúť oveľa skôr, pretože sme mali veľké množstvo čistých šancí. Chlapci si dnes za výkon zaslúžia pochvalu."


sobota 20.5.

U19: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 1:1 (0:1) Gól MŠK: Weber | 25. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas bol vyrovnanejší ako ten, ktorý sme odohrali u nás doma s týmto súperom. Domáci sa snažili vykrývať vlastnú polovicu a nepúšťali sa do vysokého pressingu. Nám sa ťažšie presadzovalo do zhustenej obrany, ale aj napriek tomu sme sa gólovo presadili. V druhom polčase nám dochádzali sily, pričom určitú rolu zohrala aj psychika. V závere zápasu sme inkasovali po štandardnej situácii. Remíza bol ale dnes zaslúžená a zároveň nám postačila k spečateniu titulu. Sme na chalanov pyšní, že zvládli náročnú sezónu. Patrí im za to veľká pochvala a gratulácia k titulu."


Ženy: MŠK Žilina - AS Trenčín 2:7 (1:2) Góly MŠK: Časnochová, Bučková | 7. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Po vyrovnanom prvom polčase sme v druhom zlyhali po mentálnej aj fyzickej stránke. Musíme sa poučiť a pripraviť na ďalšie kolo."


U17: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 4:4 (1:2) Góly MŠK: Klaučo, Bukovčan, Dovičák, Pekelský | 25. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Dnešný zápas sme neodohrali podľa svojich predstáv. Najmä v prvom polčase sme hrali pomaly s loptou a chýbal nám aj lepší pohyb. Navyše sme sa nevyvarovali chýb, ktoré súper pohotovo trestal. V druhom polčase to bolo z našej strany lepšie, ale stále aj kŕčovité. Chlapci si ale zaslúžia pochvalu, že napriek stále nepriaznivému stavu bojovali a nakoniec zápas dotiahli aspoň do remízového konca. Verím, že zo zápasu sa poučíme, ideme ďalej."


U16: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 6:0 (4:0) Góly MŠK: Kováčik 2, Pališčák, Koščálik, Minárik, vlastný | 25. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V dnešnom zápase sme boli výrazne herne lepší, za čo sme boli odmenení vysokým víťazstvom. Spokojnejší som s prvým polčasom, v ktorom naša hra mala vysoké parametre. V druhom polčase mi chýbala v našej hre väčšia presnosť a výber správnych riešení v predfinálnej fáze. Za výkon a prístup si chalani zaslúžia pochvalu."


U15: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:1 (0:0) Gól MŠK: Michalík | 11. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas sa hral vo vysokom tempe. Prvý polčas bol veľmi bojovný a súper nám dobre zatváral stred ihriska. Snažili sme sa hrať cez krídelne priestory, čo sa nám čiastočne darilo a vytvorili sme si z toho štandardky, po ktorých sme mali dve gólové šance. V druhom polčase sa nám darilo byť silnejší na lopte a dali sme krásny gól. Súper bol nebezpečný najmä z protiútokov ako počas celého zápasu. Záver bol kto z koho, mohli sme zápas zavrieť, ale aj remizovať. Chlapci si dnes siahli na dno svojich síl, za čo boli odmenení."

U14: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 1:3 (0:1) Góly MŠK: Vrábel, Žatko, Pobijak | 11. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom polčase nás súper preveril takticky, pričom hráči museli riešiť dobre najmä defenzívne rozhodnutia. V útočnej fáze sme sa dokázali presadiť z dobrej šance. Druhý polčas už bol otvorený, hráči riešili náročné situácie v ofenzíve aj defenzíve."


U12: MFK Zvolen U13 - MŠK Žilina 1:5 (0:4) Góly MŠK: Blaščík 2, Boháč 2, Juhaniak | 22. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme sa herne aj pohybovo presadili. Domáci hrozili po rýchlych protiútokoch, prípadne našej nepresnej rozohrávke. Väčšina hráčov mala dobrý pohyb bez lopty - aktivitu. Je však dôležité v zápase, v ktorom herne dominujeme a máme loptu väčšiu časť zápasu pod kontrolou, aby všetci hráči boli v pohybe, menili si pozície a hľadali voľný priestor. Presadzovali sme sa v hre 1 na 1 až 1 na 2, ukázali viacero technických prvkov. Pred pokutovým územím súpera je potrebné, aby sa všetci naši útočníci dokázali presadiť v hre 1 na 1, a prispeli tak ku prečísleniu. Počas zápasu hráči ukázali viacero jednoduchých a rýchlych herných kombinácií či už v krajnej vertikále, ale aj stredom ihriska. Potešilo viacero kreatívnych riešení herných situácií. V medzihre je dôležité byť niekedy trpezlivejší - meniť tempo hry, meniť častejšie ťažisko hry. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Je potrebné ich vo väčšom počte premeniť, zachovať pokoj, rozvahu a ukázať väčšiu prajnosť - rozhodovanie. V obrannej fáze je dôležité pri dlhých prihrávkach súpera zvládať prvé lopty - odhad a rýchlejšie niektorí hráči prepínať po strate lopty. Je dôležité sa snažiť udržať kvalitu hry a prístup počas celého zápasu. Chválim hráčov za časté konštruktívne odoberanie lopty."

U11: MFK Zvolen U12 - MŠK Žilina 4:20 (0:9) Góly MŠK: Pinčík 3, Pšenica 2, Maník 2, Dumitriu 2, Sušienka 2, Kučera 2, Pavlovič, Húževka, Macura, Prostinák, Guľa, Sedliaček, Halás  | 22. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Hráči sa dokázali v zápase presadiť herne aj pohybovo. Viacero hráčov malo dobrú aktivitu - pohyb bez lopty. Je však dôležité, aby všetci hráči boli najmä v útočnej fáze stále v pohybe, hľadali si voľný priestor a menili si miesta. Ukázali sme viacero technických prvkov a častú hru 1 na 1, a niektorí hráči 1 na 2 až 1 na 3. Je potrebné v medzihre mať väčšiu trpezlivosť a najmä presnosť prihrávok. Vyzdvihol by som časté zakončenie a odvahu zakončovať aj spoza pokutového územia, čo dnes hráčom prinieslo aj krásne góly. Pri jednej skupine je potrebné výrazne viac sa zapájať do obrannej fázy, byť ochotnejší pri návratoch a prepínaní po strate lopty. Druhá skupina vďaka ochote, prepínaniu po strate lopty a riešení obranných herných situácií udržala čisté konto."


U11: Šafranko Cup (Stropkov)

Skupinová fáza

  • MŠK Žilina - Barca Academy Budapešť 2:2 Góly MŠK: Elmusrati, Macho
  • MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 2:1 Góly MŠK: Macho, Tišnovský
  • MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda 2:2 Góly MŠK: Macho, Elmusrati
  • MŠK Žilina - MŠK Tesla Stropkov 3:1 Góly MŠK: Fiflík, Macho, Dubovec
  • MŠK Žilina - Partizán Bardejov 12:3 Góly MŠK: Elmusrati 3, Macho 2, Dubovec 2, Fiflík, Tišnovský 2, Chylík, Valkovič

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes sme odohrali päť zápasov, z ktorých sme tri vyhrali a dva remizovali. Najlepší duel sme odohrali proti DAC, vypracovali sme si viac gólových príležitostí ako súper, ale ostali nevyužité. Prvý zápas s Barca Academy Budapešť sme boli herne lepší, ale trápili sme sa v koncovke. Herne chlapcom stretnutia vychádzali, trápili sme sa ale v koncovke, pri ktorej sme si dokázali vypracovať dobré príležitosti, ale zle sme ich riešili. Chlapci si však za predvedené výkony zaslúžia pochvalu. Do zajtrajšieho dňa určite musíme zlepšiť koncovku, aby sme dokázali byť úspešnejší. Postúpili sme do finálovej skupiny, v ktorej nás čaká päť zápasov o konečné umiestnenie."

U10: Turnaj (Budapešť/Maďarsko)


nedeľa 21.5. 

WU19: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 5:0 (0:0) | 3. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Opäť zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme hrali dobre, dobre sme napádali, vyvíjali sme na súpera tlak a vytvárali sme si nebezpečné situácie v poslednej tretine ihriska pred bránou súpera. Rozohrávka bola výborná, mali sme zápas pod kontrolou. V úvode druhého polčasu sme nastúpili so slabšou koncentráciou a po našich chybách v rozohrávke sme súpera posadili na koňa, keď nás v prvej desaťminútovke potrestal tromi gólmi. Tu sa zápas zlomil. Naša aktivita smerom dopredu bola celkom dobrá, no vzadu sme hru veľmi otvárali, čo súper dokázal trestať. Je dôležité udržať pozornosť, koncentráciu a disciplinovanosť počas celého zápasu a so súperom s touto kvalitou si takéto výpadky jednoducho nemôžeme dovoliť."

WU15: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 3:0 (2:0) | 3. kolo nadstavby I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "V prvom polčase sme vôbec nehrali dobre. Chýbal nám pohyb, presnosť a drzosť pobiť sa o loptu. Prehrávali sme súboje a po našej nedôraznosti v obrane sme dostali dva góly. Druhý polčas už bol o niečo lepší, upokojili sme sa na lopte a spresnili kombinácie. Dokázali sme súpera dostať aj pod tlak a keď sa zdalo, že by sme mohli zápas zdramatizovať, dostali sme gól z pokutového kopu."


U11: Turnaj (Stropkov)

Zápasy o umiestnenie

  • MŠK Žilina - Resovia Rzeszów 2:2 Góly MŠK: Dubovec, Macho
  • MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda 3:0 Góly MŠK: Kostka, Elmusrati, Macho
  • MŠK Žilina - FC Košice 3:0 Góly MŠK: Macho, Zajac, Elmusrati
  • MŠK Žilina - Barca Academy Budapešť 1:3 Gól MŠK: Kostka
  • MŠK Žilina - CFT Academy 5:0 Góly MŠK: Macho 2, Kostka, Dubovec, Fiflík

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Druhý deň bol náročný. V teplom počasí odohrali chlapci 125 minút hracieho času. V zápasoch ukázali veľa pekných futbalových individuálnych, ale aj tímových akcií. Oproti prvému dňu sme zlepšili koncovku a rovnako ako v prvý deň sme veľmi dobre bránili. Za oba dni si chlapci zaslúžia veľkú pochvalu a zaslúžene sme turnaj vyhrali."

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Najlepší hráč turnaja: Štefan Macho (MŠK Žilina)

Šošoni, gratulujeme!


U10: Turnaj (Budapešť/Maďarsko)


Facebook