Mládež v akcii (12.7. - 18.7.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 28. kalendárnom týždni.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 17.7.

"B": MŠK Považská Bystrica - MŠK Žilina 0:2 (0:2) | prípravný zápas

U19: TJ Tatran Krásno nad Kysucou - MŠK Žilina 0:1 (0:0) Gól MŠK: Kopásek | prípravný zápas

Zostava MŠK: Kúdelčík (46. Bobok) - Kopásek, Mynář (46. Gajdoš), Jaššo (70. Mynář), Mlynár (46. Pečarka) - S. Javorček, M. Sauer, Šnajder (46. Chyla) - Kaňuch, Hroza (46. Bortoli), Jakubík (70. Šnajder)

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Opäť sme sa stretli s družstvom z tretej ligy mužov. Tieto zápasy dávajú chalanom skúsenosti predovšetkým v osobných súbojoch, kde si niekedy musia poradiť s fyzickou hrou protihráčov. V poli sme mali dnes hru pod kontrolou, ale v prvom polčase sme sa ťažšie dostávali k bráne súpera. Domáci boli nebezpeční po štandardných situáciách a dlhých kolmých loptách. Druhý polčas sme nezačali ideálne, keď sme zbytočne vyrobili pokutový kop. Brankár nás ale podržal a súpera sme už potom nepúšťali do šancí. Gól sme strelili po peknej individuálnej akcii z krídla. K záveru zápasu súperovi dochádzali sily, čo sme mali potrestať ďalším gólom z vytvorených príležitostí, no nepodarilo sa. Chalanom patrí pochvala za predvedený výkon. Sme radi, že sme splnili cieľ tohto zápasu, a to udržať si čisté konto proti skúsenejšiemu súperovi."


U17: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 3:2 (0:1) Góly MŠK: L. Sauer, Vaľko | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas vynikajúcej úrovne, kde sme mali výborný začiatok a tri vyložené šance. Postupne sa hra vyrovnala, súper hrozil z protiútokov a trafil aj žrď. Nám sa podarilo streliť gól do šatne po výbornej prihrávke za obranu. V druhom polčase sa šance striedali na oboch stranách, no súper nás trestal po chybách v obrane. Naopak, my sme nedotiahli do konca niekoľko výborných možností a gól sme strelili až v samom závere po peknej akcii. Chválim však celý kolektív za predvedený výkon a prístup k zápasu. Z chýb sa musíme poučiť a odstrániť ich v tréningovom procese."

U16: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 0:0 (0:0) | prípravný zápas

Vladimír Labant, tréner MŠK Žilina U16: "V zápase s ťažkým súperom si obe mužstvá vytvorili viacero šancí, ale v koncovke sa nepresadili. V prvom polčase bola hra vyrovnaná, avšak musím priznať, že po prestávke nás Ostrava herne prevýšila. Nedarilo sa nám podržať loptu a viackrát sme ju ľahko stratili nevynútenými chybami."


U15: MŠK Žilina - FC Petržalka 9:0 (4:0) Góly MŠK: Blaško 6, Straka, Kubala, Minárik | prípravný zápas

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V prvom polčase mal zápas vysoké tempo, obe mužstvá hrali aktívne v obrannej aj útočnej fáze. V druhom polčase sme jednoznačne dominovali a vytvorili si ešte veľké množstvo šancí. Potešilo aj veľa krásnych akcií a gólov."

U14: MŠK Žilina - FC Petržalka 7:1 (6:0) Góly MŠK: Michalík 4, Lábo 2, Linhart | prípravný zápas

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "Chlapci dnes odohrali kvalitné stretnutie, počas ktorého sa nám darilo predovšetkým v útočnej fáze. Musím ich pochváliť za dobrú kombináciu a správne riešenie situácií jeden na jedného."


U13: FC Petržalka - MŠK Žilina 2:9 Góly MŠK: Pobijak 3, Minárik 2, Hrobárik, Vrábel, Urbanek, Žatko | prípravný zápas

U12: FC Petržalka - MŠK Žilina 4:31 | prípravný zápas


U11: MŠK Žilina - AS Trenčín 15:4 (3:1) Góly MŠK: Čurgai 3, Pinčík 3, Hutira 3, Boháč 3, Macho 2, Dumitriu | prípravný zápas

U9: MŠK Žilina - AS Trenčín (Závodie, 10:30) | prípravný zápas


WU19: MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (0:1) Gól MŠK: Dietrichová | prípravný zápas

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina WU19: "Dnes sme odohrali vyrovnaný zápas so súperom, ktorý chcel hrať kombinačný futbal. My sme boli priamočiarejší, ale šance pribúdali na oboch stranách. V prvom polčase sme mali viac šancí, no paradoxne skóroval súper po rohovom kope. Hneď v prvej minúte druhého polčasu sme po peknej akcii Zuzky Šupolíkovej a strele Zuzky Dietrichovej vyrovnali. Od tohto momentu sme mali mierne navrch, avšak súper stále hrozil a po ich brejkoch nás podržala brankárka. Babám ďakujem za výkon a tešíme sa na ďalší zápas."

WU15: MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 27:0 (16:0) | prípravný zápas

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Hra sa prevažne odohrávala na jednej polovici ihriska a z toho vyplynul aj konečný výsledok. Súper prišiel viac-menej s mladšími dievčatami, čo prispelo k našej prevahe. Sme však radi za výhru, ktorá je pre nás ďalšou motiváciou do práce."


nedeľa 18.7.

Ženy: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:3 (1:0) Góly MŠK: Pružinská 2, Sýkorová | prípravný zápas

Marián Dlóbik, tréner MŠK Žilina ženy: "Do zápasu sme vstúpili nekoncentrovane a od druhej minúty sme prehrávali, čo zanechalo stopy na našom celopolčasovom výkone. V našej hre bolo veľa nepresností a individuálnych chýb. Ani za stavu 0:2 sme však nepoložili a dievčatám patrí veľká pochvala, že sa nám podarilo výsledok otočiť a zápas vyhrať 3:2. Mali sme aj kus smoly, lebo sme päťkrát trafili konštrukciu brány. Stále je ale pred nami veľa práce a prvý majstrovský zápas sa nezadržateľne blíži."


Facebook