Mládež v akcii (10.10. - 16.10.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 41. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 12.10.

U13: Minirepublika (Brno)

  • MŠK Žilina - SK Slávia Praha 4:0 Góly MŠK: Dikoš 2, Ryšavý, Kapusta
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom mládežníckom zápase sme hrali výborne. Boli sme aktívni a dôrazní. Pekne sme kombinovali a najmä sme boli konečne aj efektívni."
  • MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 3:0 Góly MŠK: Dikoš 2, Hrobárik
    • "Do zápasu sme vstúpili najlepšie, ako sme mohli a hneď v úvode sme dali gól. Počas celého zápasu sme kontrolovali hru a zaslúžene sme vyhrali." 
  • MŠK Žilina - FC Sparta Brno 4:0 Góly MŠK: Ryšavý 2, Jeťko, Vallo
    • "V dobrom zápase sa snažil súper stále napádať našu rozohrávku a dostať nás pod tlak. My sme ukázali kvalitu pod tlakom a dobre sme vychádzali z ťažkých situácií. Dali sme pekné štyri góly a zaslúžene vyhrali."
  • MŠK Žilina - FC SILON Táborsko 2:1 Góly MŠK: Kapusta, Dikoš
    • "Do zápasu sme vstúpili veľmi zle, všade sme boli neskoro, prehrávali sme osobné súboje a dostali sme aj zbytočný gól. Po 10 minútach sa hra vyrovnala, my sme sa stále viac dostávali do šancí a zaslúžene vyrovnali. Po góle na 1:1 sme mali veľký tlak a pár minút pred koncom sme dokázali otočiť zápas. Chalanov chcem pochváliť za nasadenie a otočenie zápasu."
  • MŠK Žilina - FK Hodonín 5:0 Góly MŠK: Kapusta 2, Hrobarik, Jeťko, Neveďal 
    • "V poslednom zápase sme boli jasne lepší a za 30 minút sme si vytvorili veľké množstvo šancí. Dali sme pekné góly a zakončili dnešný deň víťazstvom."

Konečné umiestnenie: 1. miesto


štvrtok 13.10.

U12: T-Mini Champions Liga (Rosina, Banská Bystrica - Podlavice)

1. kolo

  • MŠK Žilina - MŠK Rimavská Sobota 10:0 Góly MŠK: Dumitriu 3, Boháč 2, Blaščík 2, Juhaniak, Caltík, Čurgai
  • MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 6:3 Góly MŠK: Boháč 2, Blaščík, Čurgai, Dumitriu, Prostinák
  • MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 7:0 Góly MŠK: Pavlovič 2, Blaščík, Dumitriu, Juhaniak, Stenchlák, Boháč

2. kolo

  • MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 14:1 Góly MŠK: Juhaniak 4, Dumitriu 2, Boháč 2, Blaščík, Stenchlák, Caltík, Kališ, Čurgai, Šimun
  • MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 3:4 Góly MŠK: Juhaniak, Boháč, Čurgai
  • MŠK Žilina - MŠK Rimavská Sobota 14:4 Góly MŠK: Blaščík 3, Caltík 3, Šimun 2, Sedliaček, Čurgai, Kališ, Dumitriu, Stenchlák, Boháč

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Na turnaji počas dvoch kôl sme dali priestor 20 hráčom a 2 brankárom. Jediný hráč, Leo Herkel, ktorý nemohol hrať pre chorobu, dostane priestor na finálovom turnaji. Dnes sa hráči dokázali presadiť po hernej aj pohybovej stránke. Ukázali viacero technických prvkov, viacerí hráči sa presadzovali hrou 1 na 1 až 1 na 2. Jednoduchými hernými kombináciami - najmä krátke prihrávky a narazenie lopty sme si dokázali vypracovať množstvo gólových príležitostí. V oboch kolách sme dokázali nastrieľať najviac gólov. Veľmi dobre sa do hry - rozohrávky zapájali obaja naši brankári. V prvej časti dnešného turnaja sa hráči veľmi dobre pohybovali, hľadali si voľný priestor a menili si pozície. Potrebné je to však udržať počas celého turnaja. V druhej časti turnaji sne v tejto činnosti poľavili. Na malom ihrisku je dôležitá rýchlosť rozhodovania a vykonania herných činnosti. Tu niektorí hráči majú priestor na zlepšenie. Pri hre 4 na 4 je treba, aby každý hráč mal dôraz v osobných súbojoch. Aj v tomto smere niektorí hráči potrebujú pridať. Tím si vybojoval postup na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa odohrajú na začiatku novembra v Púchove."


sobota 15.10.

U19: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 (3:0) Góly MŠK: Šimun, Hranica, L. Bortoli, Beňadik | 8. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dobre sme vstúpili do zápasu a do 20. minúty sme si vytvorili trojgólový náskok. Druhú polovicu 1. polčasu sme boli netrpezliví v strednej zóne a často sme volili kolmú prihrávku, ktorá bola nepresná. Druhý polčas sme mali plán, ktorý nám narušilo vynútené striedanie dvoch zranených hráčov. Súperovi sme dovolili nadýchnuť sa po zbytočnej penalte. Po strelení štvrtého gólu sme zápas uzavreli. Chalanom patrí pochvala a poďakovanie za predvedený výkon najmä v prvom polčase. Naopak, musíme vedieť pracovať do budúcna s koncentráciou za akéhokoľvek stavu."

Ženy: MŠK Žilina - FC Petržalka 1:0 (1:0) Gól MŠK: Michalcová | 9. kolo I. ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Dôležité víťazstvo po bojovnom výkone. Počas zápasu sme si siahli na dno svojich síl a som hrdý na naše hráčky."


U15: MŠK Žilina - Fomat Martin 8:0 (6:0) Góly MŠK: Rajnoha 3, Michalík 2, Koštiaľ, Igaz, Barčík | 8. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Chlapci dnes hrali s chuťou a zaslúžia si pochvalu."

U14: MŠK Žilina - Fomat Martin 13:0 (7:0) Góly MŠK: Solovic 3, Pobijak 3, Vrábel 2, Hrobárik 2, Minárik, Pavlus, Šutara | 8. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme mojou optikou boli lepším mužstvom a hráči dobre pracovali s priestorom. Vypracovali sme si šance, ktoré sme efektívne dokázali využiť. Chlapcom ďakujem za prístup."


nedeľa 16.10.

"B": MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina 0:3 (0:2) Góly MŠK: Krstić 2, Šnajder | 13. kolo II. futbalovej ligy


WU19: Fomat Martin - MŠK Žilina 1:3 (1:1) Góly MŠK: Bazgerová, Badíková, Šinalová | 7. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas sme si naklonili na našu stranu väčšou aktivitou ako súper. Do stretnutia naskočili veľmi dobre aj striedajúce hráčky. V zápase sa v našej hre vyskytli jednoduché kombinácie (narážačky), kolmé prihrávky či streľba z rôznych pozícií. Zlepšiť treba tempovanie hry, otáčanie ťažiska hry, agresivitu v osobných súbojoch, napádanie a premieňanie gólových príležitostí."

WU15: Fomat Martin - MŠK Žilina 2:4 (1:1) Góly MŠK: Becíková 3, Bieliková| 7. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Jeden z tých slabších zápasov, ktoré dievčatá za posledné obdobie predviedli. Prvý polčas bol z našej strany veľmi zlý. Zle sme kombinovali, mali sme slabé a nepresné zakončenie, a aj keď sme si vypracovali nejaké príležitosti, dievčatá to zle vyhodnotili a zakončili. Niekedy až príliš zbrklo. Druhý polčas bol o niečo lepší, ale stále to nebolo to, čo dievčatá predvádzali ostatné zápasy. K dnešnému duelu mám veľa výhrad. Ukázal nám, na čom máme viac pracovať."


U12: Fomat Martin U13 - MŠK Žilina 1:3 (1:2) Góly MŠK: Blaščík 2, Sedliaček | 8. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "K dnešnému kvalitnému a vo vysokom tempe hrajúcemu zápasu prispeli oba tímy. Útoky sa striedali na oboch stranách a tímy si vytvorili dostatok gólových príležitosti. V náročnom programe počas tohto týždňa nám dnes pomohlo časté striedanie 6 hráčov, aby sme dokázali udržať tempo. Snažili sme sa o neustále otváranie hry, vedenie útokov pomocou medzihry a kolmými prihrávkami si vytvárať gólové príležitosti. Viacerí hráči sa dokázali presadiť hrou 1 na 1 až 1 na 2, meniť ťažisko hry a hľadať kreatívne riešenie herných situácií. Je dôležité v zápase mať väčší pokoj pri držaní lopty, presne prihrávať a mať pohyb do voľného priestoru. Potrebné je pri gólových príležitostiach nájsť to správne riešenie - dnes hlavne v druhom polčase. Pre nás je dôležité naďalej pracovať na aktivite - pohyb bez lopty a kvalite prevedenia herných činností. Hráči si zaslúžia za dnešný zápas, prístup, nasadenie, emóciu a snahu riešiť aj náročné herné situácie futbalovo pochvalu."

U11: Fomat Martin U12 - MŠK Žilina 3:17 (2:6) Góly MŠK: Macho 3, Macura 2, Fiflík 2, Chylík, Neslušan, Elmusrati, Halás, Dubovec, Michalovič, Herkeľ, Helbich, Kučera, Zajac | 8. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme oproti súperovi boli pohybovo aj technicky lepšie pripravení. Darilo sa nám vytvárať si množstvo príležitostí, z ktorých sme dokázali skórovať individuálne, ale aj po pekných kombináciách. Zlepšiť musíme rýchlosť prevedenia technických zručností hráčov a pohyb bez lopty. Chlapcov za dnešný predvedený výkon chválime."


Facebook