Mládež v akcii (1.4. - 7.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 14. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 6.4.

"B": MŠK Žilina - FK Pohronie 2:2 (1:0) Góly MŠK: Vaľko 2 | 23. kolo II. futbalovej ligy

Ženy: FC Petržalka - MŠK Žilina 4:0 (1:0) | 1. kolo nadstavby Demišport ligy žien


U19: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 5:1 (2:0) Góly MŠK: Pališčák 3 (tretí z PK), Pekelský, Stručka | 18. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme podali veľmi dobrý výkon a vo všetkých činnostiach sme súpera prehrávali. Strelili sme pekné góly a ďalšie situácie sme nedotiahli do gólu. Chalanom patrí poďakovanie a gratulácia k predvedenému výkonu."


U15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:0 (3:0) Góly MŠK: Vrábel, Waczlav, Pobijak | 6. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Chalani dnes odohrali dobrý zápas, vychádzalo nám zakladanie útoku a darilo sa nám cez postupný útok dostať k súperovej bráne. Dokázali sme byť nebezpeční v poslednej tretine ihriska pred súperovou bránou. Kvalita družstva dnes bola podporená ochotou a dobrým mentálnym prístupom hráčov. Chlapci si dnes vykopali víťazstvo sami, čo nás veľmi teší."

U14: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 5:0 (2:0) Góly MŠK: Charamza 2, Dikoš, Michalovič, Ryšavý | 6. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Počas celého zápasu sme boli lepším tímom, kým súper hrozil z protiútokov. Chlapci dali pekné góly a predviedli pár pekných akcií. Za predvedený výkon si zaslúžia pochvalu. V týždni budeme pracovať na presnosti a rýchlosti herných činností jednotlivca, lebo v tom sme mali rezervy."


U11: Minirepublika (Brno)

  • SK Slavia Praha - MŠK Žilina 2:0
  • ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 5:2 Góly MŠK: Harvánek, Minárik 
  • FC Zbrojovka Brno - MŠK Žilina 0:1 Gól MŠK: Maťko
  • FC Petržalka - MŠK Žilina 1:1 Gól MŠK: Klus
  • SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina 6:1 Gól MŠK: Klus

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes nemám čo hodnotiť, vo väčšine zápasov sme boli na tom pohybovo veľmi zle. Väčšinu rýchlostných a osobných súbojov sme prehrali a z toho vyplýval tlak súperov. Hráči podali podpriemerné výkony. Až na pár svetlých momentov sme dnes nepredviedli poriadne nič, s čím by sme mohli byť spokojní."


nedeľa 7.4.

U13: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:9 (0:3) Góly MŠK: Blaščík 2, Šimun 2, Juhaniak, Čurgai, Smida, Pinčík, Boháč | 18. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Do zápasu sme vstúpili s veľkou aktivitou a energiou. Od úvodu sme herne súpera prevýšili. Domáci sa snažili hrať, čím nám vytvárali skvelú príležitosť vidieť našich hráčov v herných situáciách smerom do obrannej fázy, prepínanie, osobné súboje a napádanie ich rozohrávky. Je dôležité, aby stredoví hráči dôslednejšie dostupovali a hrotoví útočníci boli dôraznejší či ochotnejší vytvárať tlak pri rozohrávke domácich. V hre 1 na 1 v obrannej fáze hráči dokázali konštruktívne odoberať loptu, pracovať s telom. V útočnej fáze sa hráči presadzovali v herných situáciách 1 na 1 až 1 na 3, čím sme si vytvárali dostatok prečíslení. Hráči zvládali realizovať jednoduché a rýchle herné kombinácie, často menili ťažisko hry a využívali kolmé prienikové prihrávky. V medzihre je potrebná v niektorých úsekoch hry väčšia trpezlivosť a presnosť prihrávok. Hráči si vypracovali množstvo gólových príležitostí. Je dôležité, aby sa všetci hráči v zakončení sústredili na prevedenie, niektorí sa rýchlejšie rozhodovali, realizovali zakončenie a najmä viac umiestnili strelu. Vzhľadom k počtu gólových príležitostí je potrebné ich vo vyššej miere využiť na strelenie gólov. Dnes dali hráči krásne góly strelou po zemi, či už z vnútra pokutového územia alebo aj spoza neho. Hráči predviedli viacero technických prvkov v práci s loptou a kreatívne riešenia herných situácií."

U12: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 4:10 Góly MŠK: Macho 3, Guľa, Dubovec 3, Zajac, Fiflík, Macura | 18. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme herne a opticky súpera prevýšili. Avšak kvôli našej slabej efektivite, keď sme z vyložených šancí nedávali góly, cítil súper stále šancu a bojoval až do konca. Z našej strany to bol dobrý výkon, hrali sme dobre v defenzíve, boli sme odvážni aj po individuálnej stránke a vypracovali si množstvo gólových príležitostí. Často nám chýbala len gólová bodka. Chlapci si za prístup a výkon zaslúžia pochvalu."


U10: Turnaj (Ostrava)


Facebook