Miroslav Gono na hosťovanie do Poľska
Posledné dni letného prestupového okna predsa len ešte prinesú zmenu v kádri trénera Jaroslava Hynka. Vedenie MŠK Žilina uvoľnilo na hosťovanie do konca sezóny stredopoliara Miroslava Gona, ktorý pod novým kormidelníkom nehrával a v aktuálnej sezóne nastúpil iba za "B"-tím.

Reprezentant Slovenska do 21 rokov si po štyroch rokoch v žltozelenom drese vyskúša poľskú ligu za Wislu Plock.


nefiguroval v ďalších plánoch trénera

Defenzívny stredopoliar zažil počas minulého leta výborný vstup do sezóny, ktorý podčiarkol skvelými výkonmi v Európe. Potom, ako celý tím, na jar jeho výkony upadali a na svoje svetlé chvíle "Gonis" nenadviazal. Aktuálne ani nebol mládežnícky reprezantant v plánoch trénera Jaroslava Hynka, a preto sa hľadalo výhodné riešenie pre samotného hráča i klub. Viac prezrádza športový manažér Šošonov Karol Belaník.  

"Miro momentálne nefiguroval v základnej zostave "A"-tímu, pričom v aktuálnej sezóne si pripísal štarty iba za rezervný tím. Preto sme pre neho hľadali riešenie, aby pravidelne hrával a mal zápasovú prax na najvyššej úrovni. Po vyhodnotení s trénerským štábom sme ho napokon uvoľnili na hosťovanie do Poľska, kde ho vo Wisle Plock veľmi chcel náš bývalý tréner Pavol Staňo. Miro tam teda odchádza na hosťovanie do konca sezóny," hovorí športový manažér žltozelených.


vôbec som nečakal záujem z poľska

Defenzívny záložník debutoval v prvom tíme MŠK v roku 2020 práve pod vedením Pavla Staňa, ktorý mu pravidelne dával dôveru v stredovej formácii Šošonov.

"Klub mal záujem, aby som šiel na hosťovanie a naskytla sa príležitosť ísť do Wisly Plock za trénerom Staňom, ktorý ma oslovil. Vôbec som to nečakal, do poslednej chvíle to bolo neisté. Napokon sa to podarilo, za čo som rád. Vnímam to ako ďalší krok, ktorý ma môže športovo i kariérne posunúť," hovorí ku sťahovaniu sa k naším severným susedom rodák z Piešťan, ktorý za "A"-tím žltozelených nastúpil celkovo do 81 zápasov s bilanciou 2 góly a 5 asistencií.

Facebook