Miroslav Gono: ”Na ihrisku sa nám darí hlavne kvôli mladíckej túžbe víťaziť.”
Do ligy vtrhol spoločne s viacerými spoluhráči ako víchor. Po marcovej premiére vo Fortuna lige odohral Miroslav Gono proti Trnave a Slovanu plnú minutáž, pričom v stretnutí proti Bratislavčanom patril podľa vášho hlasovania k najlepším.

Čo hovorí rodák z Piešťan na pozitívnu odozvu fanúšikov a náš herný prejav?


hodení do vody

Miro, spolu s viacerými mladíkmi si vtrhol po reštarte do najvyššej súťaže naozaj ako víchor. Berieš to rovnako?

"Vzhľadom na situáciu sme dostali šancu my, mladší hráči. Berieme to ako veľkú motiváciu, možnosť presadiť sa. Prejaviť roky systematického tréningu, postupného procesu v Akadémii MŠK. Zatiaľ sa nám to podľa môjho názoru darí, hlavne tým nasadením a túžbou víťaziť."

Hľadať za tým aj zodpovednú prípravu z "prechodného obdobia" medzi prerušením ligy a jej opätovným reštartom?

"Tréneri to vzali tak, že sa na reštart potrebujeme pripraviť zodpovedne. Samozrejme, príprava je gro pred ostrými zápasmi. Prispela k tomu, že sa to odzrkadľuje aj v "majstrákoch". Avšak je za tým aj naše nastavenie, ktoré nám tréneri v šatni prizvukujú."

Pred reštartom ligy si mal na svojom konte 20 minút v závere stretnutia proti Seredi. Predtým si bol v "Áčku" iba ako novic čakajúci na prípadnú šancu, teraz si plnohodnotnou súčasťou základnej zostavy. Mal si čas nad tým vôbec premýšľať?

"Ešte pred "koronou" som v Seredi dostal premiérovú šancu. Teraz sa situácia zmenila, som dôležitejším článkom tímu a vnímam to, samozrejme, pozitívne. Snažím sa to využiť najlepšie, ako viem. Príliš času na analyzovanie nebolo, boli sme hodení do vody. Mohli sme sa tým popasovať, alebo nie."


úžasné, že fans stoja za nami aj po neúspechu

V úvodných dvoch dueloch sme vyťažili tri body. Viac však zaujali výkony, ktoré milo prekvapili všetkých kritikov. 

"Prehra proti Slovanu mrzí, ale z toho duelu sa dá zobrať veľmi veľa pozitív z hľadiska nášho nastavenia. Na tomto môžeme len stavať. Verím, že to prejavíme aj v ďalších, zostávajúcich zápasoch."

Na Slovan ste vybehli, prevýšili ste ho v štatistikách. Zdá sa, že ste vôbec neriešili tabuľkové postavenie a v hlavách ste boli nastavení naozaj výborne.

"V momente, ako vybehneme na trávnik, idú štatistiky, tabuľky bokom. Je to len o tom, ako sa s tým popasujeme. Nemáme sa prečo niekoho báť. Vo futbale je možné všetko, preto sa nečudujem, že sme dokázali dominovať aj nad takým kvalitným súperom, akým je Slovan."

Napriek prehre proti Slovanu bola vo fanúšikovskej obci naozaj pozitívna odozva na našu hru. Vnímate to?

"Diváci videli a vidia, že sme mladý tím a Slovan je veľký súper. My sme však boli schopní sa im minimálne vyrovnať, ak nie ich prevýšiť. Je úžasné, že fanúšikovia to vedia racionálne vyhodnotiť a aj napriek neúspešnému výsledku stáť za nami."

V strede poľa pôsobíš naozaj svojsky. Tvoj štýl neprezrádza, že by si mal odohratých iba pár zápasov v najvyššie súťaži. Nie je na tebe vidieť nervozita, alebo sa mýlime?

"Snažím sa prejaviť svoju osobnosť v strede poľa, plniť si svoje úlohy a pomáhať chalanom predo mnou, aby aj oni potom mohli pomôcť mne. Mám za sebou nejaké štarty v II. lige, takže sa snažím zúročiť to, čo ma naučil seniorský futbal."

V hlasovaní fanúšikov na našich sociálnych sieťach sa často objavilo pri najlepšom hráčovi zápasu proti Slovanu tvoje meno. Čo na to hovoríš?

"Som pochopiteľné rád, že fanúšikovia dokážu oceniť aj "čiernu robotu" v strede poľa, sledujú aj hráčov, ktorí nie sú iba v streleckých štatistikách. Podporu si vážim."

Podpora z tribún bola obmedzená, ale na svoj počet dostatočne hlučná. Pomáhala vám?

"Každý hráč má rád plné tribúny, ja nie som výnimkou. Bohužiaľ, teraz to je v obmedzenom počte. Napriek tomu nás fanúšikovia dokážu fandením, tlieskaním počas zápasu potiahnuť." 


hrať tak, aby to diváci znova ocenili

Teraz nás čakajú dva duely u súperov. Najbližšie proti Ružomberku pod Čebraťom. Ako sa treba pripraviť na súpera?

"Už od začiatku týždňa sme začali trénovať na prírodnej tráve v Budatíne. Prechod na prírodnú trávu by nemal byť problém. Ak sa nebude dať kombinovať, budeme robiť to, čo nám je vlastné - bojovať za každých podmienok. Určite pôjdeme naplno, budeme hrať tak, aby to znova ocenili aj fanúšikovia."

Až proti Michalovciach sa vrátime späť pred domáce tribúny. Teší sa kabína na uvoľňovanie opatrení a väčší počet fanúšikov, ktorí si budú okrem vás mladých vychutnať aj jedno prekvapenie?

"Určite sa tešíme. Hrať pred veľa ľuďmi, ukázať, čo máme natrénované, je sen. Sme radi, že sa naši fanúšikovia budú môcť vrátiť na svoje miesta."

Facebook