Konečne zdolať Dunajskú Stredu a pokračovať v jarnej forme
S tromi bodmi z Pohronia sa futbalisti MŠK Žilina vracajú počas víkendu späť na svoj trávnik, kde privítajú pod Dubňom mužstvo DAC Dunajská Streda. V nedeľu to bude zároveň priamy súboj o 2. miesto tabuľky, ku ktorému zatiaľ majú bližšie šošoni. Rivalita na trávniku i na tribúnach sľubuje výborný futbalový zážitok, v ktorom chcú šošoni pokračovať vo výbornej jarnej bilancii.

Nedeľný šláger 21. kola, ktorý má výkop o 15:30 hod., rozhoduje ako hlavný arbiter Peter Kráľovič.


S Dunajskou Stredou ukončíme základnú časť na domácom trávniku. DAC tak bude posledným súperom základnej časti, ktorý sa túto sezónu predstaví pod Dubňom. Súboje s tímom z juhu Slovenska majú vždy svoj náboj a ani nedeľa nebude výnimkou. Pôjde totiž o súboj tabuľkových susedov, navyše šošoni čakajú na výhru nad DAC-om ešte od majstrovskej sezóny. 

Posledné dve domáce vystúpenie proti tímu zo Žitného ostrova mali pre nás oslavný charakter - najskôr sme v decembrovom zápase v roku 2018 proti nemu oslavovali 110. výročie založenia klubu, v predošlej jari sme zas nastúpili proti Dunajskej vo výnimočnom Zápase odchovancov.

O samotnom súperovi a jeho novinkách v kádri si povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


každý zápas odjazdiť, tobôž proti tabuľkovému susedovi

Zverenci trénera Pavla Staňa majú po jarných dvoch na konte plný počet bodov, atmosféra v kabíne je tak pochopiteľne dobrá.

"Tešíme sa na kvalitný zápas, sme v dobrom rozpoložení a rovnako vieme, že súper, ktorý k nám príde, bude ťažký. Konfrontácia je preto vítaná a tešíme sa na šláger," hovorí tréner šošonov, ktorého tréningový proces neohrozilo ani piatkové sneženie. V nedeľu to tak bude čisto o futbalovej kvalite na ideálnom trávniku. "Terény na severe Slovenska sú vždy v tomto ročnom období náročné. Máme však výhodu, že môžeme hrať na regulárnom ihrisku a ponúknuť divákom kvalitné stretnutie."

V nedeľu pôjde o priamy súboj o 2. miesto v tabuľke. "Ja dúfam, že príde čo najviac fanúšikov a podporia nás. Verím, že stretnutiu o striebornú priečku bude zodpovedať aj atmosféra. Samozrejme, tá bude závisieť aj od nás." Čo bude dôležité pred súbojom s DAC? "Máme nastavenú istú cestu a budeme chcieť po nej pokračovať. Vždy k tomu má čo povedať aj súper, ktorý má náš plný rešpekt. Ideme však do stretnutia s plným odhodlaním, za nami stojí tvrdá práca na tréningoch."

Aktuálna forma je na našej strane, no trénerský zbor si je vedomí toho, že to nič neznamená. "Každý zápas je iný a niekedy jeden gól rozhoduje retrospektívne o tom, či je forma dobrá alebo nie. Vyhrali sme posledné dva zápasy, ale to nič neznamená," upozorňuje tréner MŠK a zároveň dopĺňa. "Pohoda však v šatni je už od začiatku prípravy, čo sa prenáša aj na trávnik." 

Tréner už niekoľkokrát vyhlásil, že chce od hráčov vidieť 90 minút nasadenia a bojovnosti. Proti tabuľkovému susedovi to bude o to dôležitejšie. "Jednoznačne. Do žiadneho stretnutia nejdeme polo-pripravení. Každý zápas musí byť odjazdený, to je základ. Nezáleží na tom, proti komu nastúpime. Samozrejme, vždy to treba doložiť futbalovosťou."

Aktuálny zdravotný stav tímu nie je stopercentní. Do tréningu s tímom sa už síce zapája Patrik Myslovič, ale teraz vypadol trénerom jeden z najskúsenejších hráčov. "Je nám ľúto straty Jakuba Paura, ktorý vypadol pre zranenie. Uvidíme, ako budú vyzerať ostatní hráči, ktorí majú menšie šrámy," prezrádza kormidelník MŠK, s ktorým sa už klasicky porozprávame aj v predzápasovom bulletine.


neuspokojení, tešiť sa s fans z ďalšej výhry

Jedným z trojice hráčov v aktuálnom kádri, ktorý si pamätá poslednú výhru nad DAC-om v roku 2016, je Martin Králik. Ako konečne podľa neho zdolať Dunajskú Stredu?


zvýšiť si sebavedomie a odskočiť súperovi v tabuľke

Dva zápasy a šesť bodov, pri ktorých bol aj útočník Filip Balaj. "Bali" sa teší z dobrého štartu do jarnej časti. 

"Verím, že budeme pokračovať v nastavenom trende. Myslím si, že naše výkony boli fajn, dajú sa určite zlepšovať a na odstránení chýb pracujeme na tréningoch. Dúfam, že rozbiehajúca sa šnúra bude pokračovať aj po nedeli." Po Zlatých Moravciach a Pohroní nás čaká Dunajská Streda, ktorá je za nami v tabuľke o štyri body. "Zápasy s tímami z hornej šestky sú vždy vybičované, kvalitatívne na vysokej úrovni a teší sa na nich každý z nás. Verím, že prídu aj fanúšikovia a my im predvedieme kvalitný futbal, to, čo máme natrénované a čo by sa im mohlo páčiť. A dúfam, že pridáme aj góly a uspejeme."

Dunajská Streda je vždy nepríjemným súperom so svojským štýlom. "Keď však na nich vybehneme a predvedieme náš štýl hry, kde zabojujeme jeden za druhého, tak môžeme uspieť." Balimu to zatiaľ v prvých dvoch zápasoch nepadlo, podieľal sa však aspoň asistenciami pri oboch výhrach. "Je to moja práca, snažím sa odvádzať pre tím to, čo tréneri vyžadujú. Strelecky to nebolo podľa mojich predstáv, zastúpili ma však druhí chalani. Za prihrávku Kurminovi som rád, ešte radšej som za výhru. Je to možno klišé, ale je jedno, kto dáva góly. Samozrejme, bol by som rád, keby to padlo aj mne. Pokým je však spokojnosť s výsledkami, som spokojný aj ja."

Očakáva sa aj vyššia návšteva, ktorá môže prispieť ku kvalite šlágra. "O to viac chceme uspieť, upevniť si 2. miesto práve pred Dunajskou Stredou a zvýšiť si aj sebavedomie pred záverom základnej časti a očakávanou skupinou o titul," dodáva 192-centimetrov vysoký zakončovateľ MŠK.


rozhodcovia

Šláger 21. kola, ktorý má jednotný výkop spolu s ďalšími stretnutiami v nedeľu o 15:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič, na čiarach asistujú Tomáš Somoláni a Dušan Hrčka.


pre fanúšikov

Na nedeľnom šlágri pod Dubňom si môžete zarobiť slušné peniaze, keďže cez polčas bude prebiehať súťaž #20tisicovka od Fortuny. Stačí sa pred duelom pri vstupe na štadión registrovať u hostesiek Fortuny.

Už tradične pred každým domácim zápasom bude pre všetkých žltozelených fanúšikov prichystaná Fanzóna MŠK spolu s Fanshopom MŠK.

Aj tentoraz sa môžete tešiť na Bulletin MŠK, ktorý si môžete zobrať zdarma pri každom vstupe na štadión.

  • S trénerom Pavlom Staňom o svojich vysokých nárokoch, zostave i spojení s fanúšikmi MŠK.
  • V rozhovore vyspovedáme striedajúceho žolíka Dawida Kurminowskeho, ktorý sa rozrozpráva o živote v Žiline, svojich narodeninách, čísle 90 a spomenie aj Lewandovskeho.
  • V nedeľu je na programe aj generálka "B"-tímu pred jarnou časťou, preto sme vyspovedali aj trénera rezervy Petra Černáka.

životné jubileum Dušana Chlapíka

Pred samotným výkopom budeme gratulovať nášmu bývalému hráčovi a funkcionárovi Dušanovi Chlapíkovi, ktorý počas minulého týždňa oslávil krásne životné jubileum - 80 rokov. Dušan Chlapík hrával za Jednotu Žilina a ZVL Žilina v rokoch 1964 - 1969, počas ktorých odohral za žltozelených 102 ligových zápasov a strelil 11 gólov. Neskôr pôsobil vo vedení klubu ako tajomník a predseda futbalového oddielu.

Dušan, gratulujeme!


Vstupenky

Vstupenky na zápas 21. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda sa predávajú cez Ticketportal alebo na pokladniach:

  • SOBOTA 29. FEBRUÁRA | 10:30 - 13:30 | Pokladňa MŠK (Uhoľná ulica | pri Fanshope MŠK)
  • NEDEĽA 1. MARCA | 12:30 - 16:15 | Pokladne MŠK (Uhoľná + Športová ulica)

+ predajné miesto A1 Music (Bottová ulica).

Facebook