Jesennou bodkou domáci šláger proti Slovanu
Tak ako sme uzatvárali rok 2020, tak uzatvoríme aj ten súčasný. Bodku za jeseňou spravia futbalisti MŠK Žilina znova proti Slovanu, tentokrát si však vymeníme dejisko zápasu a, snáď, aj výsledok. Viac pred šlágrom 19. kola prezradil tréner Peter Černák.

Nedeľný záverečný duel celého jesenného programu Fortuna ligy s výkopom o 17:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Peter Ziemba.


novinky z kuchyne súpera

Jesennou bodkou bude pre nás súboj proti istému jesennému majstrovi. Ten odohral od začiatku sezóny už 35 súťažných stretnutí, účinkovanie v Európe ukončil v predošlom týždni, keď po neúspešných predkolách Ligy majstrov a Európskej ligy "zostúpil" do skupiny Konferenčnej ligy, kde napokon medzi mužstvami FC Kodaň, PAOK Solún a Lincoln Red Imps obsadil nepostupovú 3. priečku. V lige napriek vyťaženosti kráča za obhajobou, keď ju vedie pred víkendom s aktuálne šesťbodovým náskokom. O kádri i ďalších zaujímavostiach prezradíme viac v predzápasovom Bulletine MŠK.


zlepšený zdravotný stav, zvýšená motivácia

Pred Slovanom je každá kabína namotivovaná o trochu viac. To platí aj o zverencoch trénera Petra Černáka, ktorí sú navyše správne naladení po výhre v Trenčíne.

„Myslím si, že v zápase proti Trenčínu sme podali naozaj komplexný výkon, čo sa týka hernej i bežeckej stránky. Verím, že ho dokážeme minimálne napodobniť aj v nedeľnom záverečnom kole. O kvalitách Slovana netreba pochybovať, veď je majster a teraz v predstihu aj aktuálny jesenný líder. Mužstvo majú zložené z veľmi kvalitných individualít, ktoré sú podporené výborným realizačným tímom. Nečaká nás nič ľahké, naopak, je to pre nás veľká motivácia," načal rozprávanie kormidelník MŠK, ktorý sa teší aj zo zlepšeného zdravotného stavu tímu. "Už takmer všetci chalani trénujú, čo je pred takým náročným zápasom dobrá správa. Lepšie to už je aj v realizačnom tíme, a tak nám neostáva nič iné, len sa čo najlepšie pripraviť na nedeľu a ukázať to na trávniku."

Súboje proti Slovanu sme mali viackrát ideálne rozbehnuté, trojbodový zisk však neprišiel. „Vzájomné stretnutia so Slovanom sú vždy kvalitné z oboch strán. V posledných sme dokázali uhrať nejaké body, no takisto sme párkrát ťahali za kratší koniec, čo nás stále veľmi mrzí. Jednoznačne sa chceme pobiť o to, aby sme už konečne boli so Slovanom úspešní," uzavrel predzápasovú debatu, ktorá v rozšírenej verzii pokračuje v Bulletine MŠK lodivod Žiliny Peter Černák.


bulletin pred zápasom

Aj pred 19. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • detailnejšom pohľade trénera Petra Černáka na víťazstvo v Trenčíne i hodnotenie roka 2021.
  • dôvodoch, prečo by mohol Slovan padnúť, očami Enisa Fazlagića.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať a s ním aj grafika HEAD2HEAD.

rozhodcovia

Nedeľné televízne stretnutie 17. kola, ktoré má na Štadióne MŠK výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba. Na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Peter Bednár.


priamy prenos

Stretnutie proti Bratislave budete môcť sledovať naživo na TV DAJTO a na portáli voyo.sk.


Facebook