Jedenástka sezóny: Bez zastúpenia medzi najlepšími, útechou Cena fair play

Premiérový ročník Niké ligy má pre Šošonov trpkú príchuť. Prakticky celosezónne postavenie na medailových priečkach sme stratili v poslednom kole, čím sme sa pripravili aj o účasť v európskych pohároch. Po roku sa tak v Európe nepredstavíme, no a absenciu sme mali aj pri slávnostnom vyhlásení pravidelnej ankety Jedenástka sezóny organizovanej riadiacim orgánom ligy – Úniou ligových klubov.

Útechou môže byť aspoň Cena fair play, ktorá putuje pod Dubeň po troch rokoch. 


silný región, silný klub

Najmenší počet žltých kariet, málo faulov, hodnotenie delegovaných osôb i ďalšie fair play kritériá rozhodli o tom, že táto cena a zároveň finančná čiastka 10 000 € z Niké – Fondu pre budúcnosť športu – poputuje Šošonom. Avšak, nie tak úplne. Viac prezrádza generálny riaditeľ MŠK Žilina Jaroslav Bačík, ktorý osobne prevzal cenu na galavečeri v Bratislave.

"Túto finančnú čiastku, ktorá prislúcha Cene fair play, posúvame ďalej. Veľmi dôležitý je vzájomný rešpekt medzi hráčmi, ale aj funkcionármi. Práve preto sme sa rozhodli financie venovať Oblastnému futbalovému zväzu Žilina. Myslíme si totiž, že každý ligový klub je spoluzodpovedný za futbal v regióne a tieto peniaze určite pomôžu ďalšiemu rozvoju mládežníckeho futbalu v našom kraji."

Šek si teda prebral Igor Krško, predseda Oblastného futbalového zväzu Žilina. "Veľmi pekne ďakujeme. Peniaze použijeme na rozvojové aktivity ObFZ Žilina, hlavne na podporu turnajov v kategórii žiakov a prípraviek, ktorej základňa sa nám stále rozrastá, za čo sme radi."


Kompletné výsledky nájdete na webe Niké ligy.

Facebook