Ide to tuhého, cieľom aj vo štvrťfinále pohára postup
Ide do tuhého. Teda minimálne v Slovnaft Cupe, ktoré má na programe v strede týždňa šláger štvrťfinálového programu. Futbalisti MŠK Žilina presne po týždni zabojujú po Komárne tentoraz proti Spartaku Trnava. O favoritovi stretnutia, minuloročnej skúsenosti a zdravotnom stave tímu s trénerom Petrom Černákom.

Stredajšie štvrťfinále pohára so skorým výkopom už o 14:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský.


novinky u súpera

Už 134. vzájomný zápas histórie bude zároveň šlágrom štvrťfinálového programu Slovnaf Cupu. Posledné pohárové kolo, ktoré sa hrá na jeden zápas - a tak je výhoda na strane žltozelených, ktorí si to s Trnavou rozdajú v Slovenskom pohári na trávniku pod Dubňom po ôsmich rokoch. Vtedajší výsledok nebude prezrádzať, viac sa o ňom dočítate v Bulletine MŠK pred zápasom.

Spartakovci aktuálne okrem víťazstva a postupu v rámci štvrťfinále pohára v Košiciach vstúpili do jarnej časti nie podľa predstáv. Zo štyroch ligových stretnutí získali iba štyri body za štyri remízy, a začína sa im tak mierne komplikovať aj situácia v tabuľke či prípadný boj o titul. V lige patrí Trnave momentálne druhá priečka s 11-bodovou stratou na vedúci Slovan, no zozadu sa na nich tlačí už tretí Ružomberok, pred ktorým majú náskok iba jedného bodu. Body si v úvode jari podelil s Dunajskou Stredou, Trenčínom, Slovanom Bratislava, doma prehrali najtesnejšie 0:1 so Sereďou a počas uplynulého víkendu vydolovali bod za remízu na Žitnom ostrove.

Pohár je však iná súťaž, a to si oba celky pred dôležitým stredajším súbojom určite uvedomujú.


niet času na nápravu

Rôzne straty a absencie rieši trénerský zbor Petra Černáka v podstate v každom jarnom zápase, preto začneme hneď otázkou ohľadom zdravotného stavu.

„Musíme ešte počkať, lebo pri niektorých hráčov máme nádej, že budú do súboja s Trnavou v poriadku, no pri niektorých to asi nepôjde. Budeme čakať až do samotného dňa zápasu, ako sa situácia vyvinie. Určite budeme mať pripravených viacero variant.“

Čaká nás štvrťfinále Slovnaft Cupu, už ide do tuhého. Súhlasíte?

„Všetci vidíme, že cesta do Európy vedie aj týmto smerom. Naozaj sa tam chceme dostať, lebo v minulom ročníku sme si to užívali a chceme si to zopakovať. Verím tomu, že na to motiváciu nemusíme hľadať. Navyše, hráme doma s Trnavou. Určite nastúpime dobre nachystaní a namotivovaní na súpera.“

Okrem európskych pohárov sme si užili v minulej sezóne aj finále slovenského pohára. Ako nám táto skutočnosť môže pomôcť proti Trnave?

„Vieme, o čo sa hrá a vieme, že to bude iba na jeden zápas. Nie je možná žiadna oprava. Treba k tomu pristúpiť maximálne zodpovedne s tým, že chyby sa už budú len veľmi ťažko naprávať. Musíme byť stopercentne koncentrovaní od prvej do poslednej minúty, plniť si svedomito svoje úlohy a mentálne byť nastavení tak, že chceme niečo dokázať.“

Doterajšie pohárové stretnutia neboli vôbec ľahké, no asi v prvom nebudeme považovaní za jasného favorita na postup. Môže to byť pre nás aj výhoda?

„V úvodných pohárových kolách sme boli vždy favorit proti súperom z nižších líg, no i tak mali všetci svoju silu a skúsenosti, ktorými nás potrápili. Takisto k atraktivite týchto súbojoch pridávajú aj ihriská menších klubov, čo je dobré pre divákov i pre hráčov. Vôbec to neboli jednoduché stretnutia, i keď sme boli favoriti. Teraz nastúpime proti súperovi z rovnakej súťaže, takže verím, že to bude kvalitný duel a na ihrisku si to rozdáme o postup. Verím nášmu družstvu, o favoritoch netreba rozprávať. Je to o jednom súboji, kde rozhodne aktuálna forma. Ťažko sa niečo predpovedá pred zápasom na papieri.“

Spartaku sa v jarnej časti ligy rovnako veľmi nedarí.

„Pohár je iná súťaž. Bude to úplne niečo iné, lebo v jednom dueli sa rozhodne o tom, či pokračujeme alebo nie. Netreba pochybovať o kvalitách súpera, ktoré sú veľké a naopak, treba sa pripraviť na to, že nás čaká veľmi ťažký súper.“

Veľkou škodou bude teda, najmä kvôli divákom, skorší výkop zápasu...

„Je to naozaj škoda. Proti Slovanu sme cítili podporu z tribún, a preto nás mrzí, že aj proti Trnave nebudú môcť prísť fanúšikovia vo väčšom počte. Chalani by si to zaslúžili a určite by im to pomohlo. Napriek tomu verím, že aj skupina fanúšikov vytvorí sčasti kulisu, ktoré si takého štvrťfinále zaslúži.“


otvorená iba západná tribúna

Na pohárový duel bude otvorená iba západná tribúna, držitelia permanentiek majú vstup zdarma, ostatní 1€.

Aktuálne si môžu kúpiť domáci priaznivci vstupenku iba na západnú tribúnu.


bulletin pred zápasom

Aj pred týmto zápasom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • pohľade trénera Petra Černáka na variabilitu tímu v kontexte nového herného systému či leveli našej hry, ktorá sa rovná súperovi.
  • poslednom vzájomnom pohárovom zápase proti Trnave pod Dubňom. Pamätáte si naň? Jakub Paur áno.

režim základ

  • Zápas bude prebiehať v režime základ, na štadión teda bude môcť prísť každý bez preukázania sa očkovaním, testom alebo prekonaním choroby COVID-19.

rozhodcovia

Stredajšie pohárové stretnutie štvrťfinále, ktoré má na Štadióne MŠK výkop už o 14:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský, na čiarach asistujú Erik Weiss a Andrej Hrmo.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo na portáli nike.tv.


Facebook