Hosťovanie | Bienvenue, Kelian Nsona

Skúsenosti z Francúzska i Nemecka. Pred zranením bol považovaný rodák z Paríža za jeden z najväčších talentov krajiny Galského kohúta. Stále to má v sebe a počas jarnej časti to bude dokazovať práve pod Dubňom. 

Kmeňový hráč Herthy Berlín, 21-ročný krídelník Kelian Nsona, prichádza do MŠK Žilina na polročné hosťovanie bez opcie.



navzájom si pomôcť

Stále mladý, perspektívny hráč, ktorý sa po zdravotných peripetiách aktuálne nedostal do užšieho kádra Herthy Berlín pre jarnú časť. Nakoľko ich "B"- tím hráva iba štvrtú, regionálnu ligu a o MŠK je známa konštruktívna práca s mladými hráčmi, toto hosťovanie dalo zmysel pre obe strany. Šošoni majú želanú posilu do ofenzívy, Nemci zas môžu v lete počítať s "prichystaným" hráčom, ktorý bude mať kvalitnú hernú prax.

Viac prezrádza k najnovšej akvizícii športový manažér Karol Belaník.

"S Herthou Berlín sme sa dohodli na polročnom hosťovaní, pričom by sme chceli Keliana pripraviť tak, aby bol od leta nachystaný pre ich prvý tím. Má výborné fyzické parametre a disponuje obrovskou rýchlosťou. Samozrejme, bude potrebovať čas na adaptáciu a vstrebanie nášho herného systému. Verím však, že si počas jari vzájomne pomôžeme."


iba tie najvyššie ambície

Vo väčšom rozlete mu v doterajšej kariére bránili spomínané zranenia, ktoré sa začali ešte v Caen a pretrvávali aj po prestupe do Herthy. V tomto súťažnom ročníku sa do toho začal Kelian Nsona dostávať a pod Dubňom to už, snáď, rozbalí naplno.

"V prvom rade som šťastný, že tu môžem byť, hrať a pomáhať družstvu. Po zranení sa chcem do toho znova stopercentne dostať, zlepšovať sa a Žilina mi v tomto môže pomôcť. Verím najmä, že budem zdravý," zneli úvodné slová po príchode do Žiliny. Za sebou už má Francúz niekoľko tréningov. "Chalani sú skvelí, máme za sebou niekoľko tréningov. Všetci ľudia v klube sú nápomocní, čím iba urýchľujú môj proces adaptácie. Z prvých tréningov mám fajn pocit, naberám taktické pokyny."

Nové žltozelené číslo 9 necíti tlak aj napriek tomu, že "vyfasoval" takéto číslo.

"Som krídelník, no nemám problém nastúpiť hocikde v horných pozíciách. Mám rád hru jeden proti jednému."

Podobné meno ako Mbappé, podobná rýchlosť ako Mbappé.

"Áno je to moja silná stránka. Snažím sa to využívať. Verím, že toto hosťovanie bude úspešné pre obe strany. Možno nepoznám úplne pomery v lige, no mám iba tie najvyššie ambície. A to je titul!"




Facebook