Hodnotenie prvého týždňa prípravy, pred zápasom s Opavou
Po prvom týždni tréningových jednotiek v domácich podmienkach čaká na futbalistov MŠK Žilina prvý prípravný zápas novej sezóny. Zároveň pôjde o prvý duel na lavičke šošonov pre trénera Jaroslava Kentoša. Za naším prvým súperom v príprave musíme cestovať za hranice, v sobotu podvečer sa predstavíme na štadióne nováčika I. českej ligy - SFC Opava.

VÝHODNEJŠIE PERMANENTKY NA NOVÚ SEZÓNU

Súpera čaká rovnako prvé prípravné stretnutie, od 18:00 hod. sa predstavíme na hlavnom štadióne Slezský FC Opava.

vidieť v akcii všetkých

Svoj prvý týždeň si v MŠK odbil aj realizačný tím Jaroslava Kentoša, asistent trénera Mário Auxt, ktorý prišiel z Podbrezovej, bol jedinou "posilou" zvonka. Ako hodnotia tréneri prvé tréningy? Čo hovoria na hráčov, ktorí sú na skúške? Čo si sľubujú od sobotného stretnutia v Opave?

Tréneri chcú dať príležitosť všetkým hráčom, no s istotou do stretnutia nezasiahne zranená dvojica Vahan Bichakhchyan a Giorgi Tevzadze.

tréningy chutia, to je najpodstatnejšie

Jeden z najskúsenejších šošonov, brankárska jednotka Miloš Volešák začal v MŠK svoju štvrtú letnú prípravu. Ako vidí prvé tréningové jednotky?

"Je výborné, že v horúcich teplotách trénujeme na výborne pripravenej živej tráve. Snažíme sa ideálne pripraviť na ligu, určite nastanú ešte zmeny v kádri. Máme nového trénera, aj pre nás je to nová výzva, takže každý sa chce ukázať, každý maká naplno, pretože všetci chceme hrať neskôr v ligových stretnutiach. Tešíme sa aj na sústredenie, kde verím, že sa znova zomkneme ako partia a dáme ešte viac dohromady," v skratke zhrnul prípravu jeden z najskúsenejších v kabíne Jara Kentoša.

Následne predsa len rozmenil 34-ročný gólman prvý týždeň na drobné. "Je len začiatok, takže tréningy nám chutia. I keď sa už tešíme na prípravné zápasy, kde si môžeme zmerať sily so súpermi zo zahraničia. Minulú sezónu, ktorá bola výsledkovo neúspešná, sme hodili za hlavu. Ako som povedal, máme pred sebou nové výzvy. Tréningy sú aj pod Jarom Kentošom rovnaké ako predtým za trénera Guľu, bavia nás, čo je podstatné. Znova je to všetko s loptou, smerodajné budú až výsledky, ktoré ukážu, ako sa trénuje. Je len začiatok, netreba hneď robiť závery, máme z tréningov radosť, a to je najdôležitejšie." V kabíne sú aj nové tváre, ako vidí potenciálne posily Miloš? "Vyzerajú, že sa chcú pobiť o miesto. Uvidí sa v zápasoch, tréning je jedna vec, zápas druhá."

Tréner pre brankárov ostal rovnaký, no Milošovi sa vrátil staronový kolega Dominik Holec. Naopak, po troch rokoch sa rozlúčil s Alešom Mandousom. "Pre nás brankárov sa nič podstatné nezmenilo, Domino sa vrátil po pol roku, s Mandym sme si po odchode stihli esemeskovať. Vážim si ho a budem si ho pamätať ako kolegu do konca života."

Už v sobotu podvečer nás čaká súboj s prvoligistom z Česka. "Každá konfrontácia s mužstvom zo silnej ligy je výborná. Je to nováčik českej ligy, takže nás nečaká nič jednoduché. Tešíme sa na duel, v prvom rade uvidíme samých seba, ako sme pripravení proti dobrému súperovi." Budú aj ťažké nohy po prvých tréningoch? "Verím, že nie. Žilina sa vždy vyznačovala tým, že sme boli dobre kondične pripravení. Dvojtýždňové voľno je nič, dúfam, že to zvládneme podľa našich predstáv," hovorí brankárska jednotka, ktorá stála v bráne MŠK už v 134 ostrých dueloch.

Prvý prípravný duel novej sezóny 2018/2019 štartuje o 18:00 hod. na Mestskom štadióne v Opave. Z prípravného stretnutia chystáme aj LIVE PRENOS na našom kanáli MSKZilinaTV.

Facebook