Henry Addo prvým víťazom ankety Hráč mesiaca v novej sezóne

Síce neuspel v ankete Gól mesiaca júl/august, no v hlasovaní odbornej poroty jednoznačne uspel v ankete Hráč mesiaca. Šošoni zažívajú vydarený vstup do nového ročníka a značný podiel na tom má práve ghanský útočník Henry Addo, ktorý v sledovanom období odohral štyri zápasy s bilanciou 3 góly a 2 asistencie.

Henry Addo si ocenenie Hráča mesiaca prevzal pred domácim zápasom 9. kola, pričom svoju formu potvrdil aj v 83. minúte tohto duelu, keď sa ako striedajúci hráč postaral o víťazný gól stretnutia.


ocenenie motiváciou 

V júli a v auguste platilo – keď hral Henry Addo, žltozelení vyhrali. Svojimi výkonmi napriek zraneniu i chorobe, kvôli čomu nemohol odohrať všetky duely, zaujal aj odbornú porotu a konečný súčet bodov jednotlivých expertov mu priniesol prvé miesto v ankete Hráč mesiaca za júl/august 2023.

"Som veľmi šťastný za toto ocenenie. Samozrejme, získal som ho vďaka mojim spoluhráčom i trénerom, za čo im patrí poďakovanie. Určite to nebolo iba o mne a mojich štatistikách, ale bola to tímová práca. Preto patrí kúsok tejto ceny každému spoluhráčovi. Cena je pre mňa motiváciou makať tvrdšie, aby som dosiahol ešte vyššie méty a spoločné tímové úspechy."

Henry získal v ankete 33 bodov a takmer všetci odborníci mu prisúdili najvyšší možný počet bodov. O víťazovi ankety rozhodovala porota futbalových expertov v zložení Ivan Kozák, Stanislav Angelovič, Marek Sapara, Martin Mikulič, Laco Molnár, Andrej Zvolenský a Slávo Jurko. Každý z nich si vyberal trojicu svojich favoritov spomedzi nominovanej pätice hráčov, pričom prvý z trojice dostal päť bodov, druhý tri body a tretí jeden bod.

Viac informácii v článku na oficiálnom webe ligy

Facebook