Futbal sa vracia: Šošoni rozbehnú nadstavbu súbojom proti Trnave
Po vyše trojmesačnej pauze sa konečne rozbieha ligový futbal, pričom futbalisti MŠK Žilina vstúpia do nadstavbovej časti Fortuna ligy na domácom trávniku. V 1. kole skupiny o titul privítame v priamom prenose verejnoprávnej televízie Spartak Trnava.

Nedeľný duel, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický.


trnava s viacerými zmenami

"Koronakríza" neobišla ani Trnavu, zmeny sa v Spartaku udiali nielen v hráčskom kádri, ale počas minulého týždňa aj na lavičke. Portugalského trénera Ricarda Cheua vystriedal Marián Šarmír z mládežníckych kategórii Spartaka. Z kabíny sa porúčali viaceré opory - kapitán a najlepší strelec tímu Bogdan Mitrea, skúsený stredopoliar Erik Grendel či legionári Joel Pereira a Rafael Tavares, ktorému sa skončilo hosťovanie u červeno-čiernych.

Trnava si počas prípravného obdobia zmerala sily s dvomi fortunaligistami - najskôr ťahala za kratší koniec proti Trenčínu (0:4) a počas minulého víkendu prehrala v Senici (0:1).

Viac si o súperovi povieme v predzápasovom Bulletine MŠK, ktorý bude v elektronickej forme zverejnený hodinu pred duelom.


vždy za výhrou

Šošoni sú naladení na víkend dvomi úspešnými výsledkami v tréningových stretnutiach. Teraz sa už nevedia dočkať ostrého, majstrovského zápasu, čo potvrdzujú slová šéfa žltozelenej lavičky Pavla Staňa.

"Budem sa opakovať, že sa už nevieme dočkať výkopu. Na chalanoch to tiež vidno, že sa tešia na nedeľný zápas. Verím, že fanúšik bude, aj keď len na diaľku, spokojný." Spokojnosť panuje aj s tréningovým procesom. "Chalani pracujú slušne, rovnako sa musia dobre skoncentrovať na duel. Máme možnosti a schopnosti na to, aby sme hrali dobrý futbal. Vždy k tomu má čo povedať aj súper. Budeme sa to však snažiť potvrdiť."

Môžeme očakávať ligovú premiéru pre niektorého z hráčov? "Určite. Máme hráčov, ktorí už síce majú pár ligových štartov, ale ide o niekoľko-minútové zápisy. Zároveň sú tu aj chalani, ktorí ešte vôbec nedostali šancu v najvyššej súťaži. Teraz vzniká priestor na to, aby ju dostali."

Domáce prostredie velí hrať na víťazstvo. "Neviem si to predstaviť inak. Kolektív, ktorý pracuje s týmito hráčmi, chce vyhrávať a hrať ofenzívny futbal. Hráči sú takto vychovávaní. Je to cesta, kedy sa futbal môže stať atraktívnym. Pracujeme na ofenzívnom prejave, ktorý predurčuje hrať vždy na víťazstvo."

Diváci budú prítomní na štadióne iba vo veľmi obmedzenom režime. Ako sa na to pozerá tréner? "Divák vždy dáva futbalu korenie, vždy vie vybičovať k lepšiemu výkonu. Určite by bolo pre mladých chalanov lepšie, keby zažili dobrú atmosféru a viac fanúšikov. Verím, že nám budú držať palce aspoň na diaľku a keď sa aktuálne obmedzenia zmenia, nebudú chýbať znova na štadióne."

Pri pohľade na tvrdé tréningové dávky cítiť z tímu chuť pracovať. Najlepším spečatením tvrdej, niekoľko-týždňovej práce môže byť práve nedeľný zápas. "Z mužstva ide energia. Teším sa, že môžem viesť takýchto hráčov, už to len potvrdiť na ihrisku."

Aký je zdravotný stav tímu? "Sú tam menšie šrámy, ktoré sa zlepšujú. Rozhodneme sa teda až tesne pred zápasom," prezrádza rodák z Čierneho. 


hrať znova útočne

Po zranení sa do slušnej formy dostáva mladý stredopoliar Patrik Myslovič, ktorý sa presadil v oboch tréningových zápasoch šošonov a po troch mesiacoch sa nevie dočkať ostrého ligového stretnutia.


cez týždeň pracujeme tak, aby sme cez víkend zabrali naplno

Medzi hráčmi, ktorí sa poctivo chytajú svojej šance, svieti aj meno brankára Samuela Petráša, ktorý už má bohaté skúsenosti z II. ligy. Ak by prišla proti Trnave šance, išlo by pre rodáka z Rajca o ligovú premiéru.

"Ak by to vyšlo, bolo by to krásne. Odmalička som na tom tvrdo pracoval a čakal, aby som sa najskôr prepracoval do "A"-tímu a neskôr aj dostal šancu v ligovom dueli." Práve v II. lige odchytal veľa zápasov pred obranou, ktorá môže nastúpiť pred ním aj v nedeľu. "Poznáme sa s chalanmi veľmi dobre, a to nielen z II. ligy, ale s viacerými ešte z mládeže. Pre mňa osobne by to bola určite výhoda."

V dvoch prípravných zápasoch stál v bráne šošonov, odkiaľ mal najlepší prehľad o hre jeho spoluhráčov. "Proti Podbrezovej aj Trenčínu sme predviedli dobré výkony. V každom zápasy boli lepšie pasáže, ale aj úseky, ktoré sme si rozobrali na videu a pracujeme na ich odstránení. Budeme radi, keď v nedeľu potvrdíme tie dobré veci."

Trnava je neznáma, Samo si s tým však hlavu neláme. "Snažíme sa momentálne koncentrovať na seba, na tréningy a náš progres. Máme svoj štýl, podporený ochotou, dravosťou a kondičkou. Chceme ísť za víťazstvom, každý deň pracujeme tak, aby sme cez víkend bojovali o tri body. Takže nie je o čom."

Nedeľná atmosféra bude pripomínať skôr II. ligu hranú na našom štadióne než Fortuna ligu. "S ligovou atmosférou nemá väčšina z nás skúsenosti. Preto môže byť nedeľná atmosféra podobná ako na druhej lige. Je to však škoda, že tu fanúšikovia nebudú v plnom počte. V dôležitých minútach, kedy sa zápas láme, divák vždy dokáže dodať sily."


pre fanúšikov

Všetkých účastníkov nedeľného zápasu dôrazne žiadame o dodržiavanie bezpečnostných a hygienických nariadení, ktoré budú umiestnené aj pri vstupoch na štadión.

  • Pri každom vstupe na štadión je návštevník povinný podrobiť sa hygienickej kontrole.
  • Vstup a pobyt na štadióne je umožnené len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka).
  • Medzi účastníkmi sa odporúča dodržiavať rozostupy 2 metre, rovnako tak dodržiavať sedenie na určených miestach podľa vstupenky.

#spoluzazilinu

Staň sa naším virtuálnym fanúšikom.

Keďže sa v aktuálnych podmienkach nemôžeme všetci radovať z futbalu priamo na štadióne, podporovať šošonov môžete aspoň virtuálne. 

Buď naším dvanástym hráčom - zaregistruj sa na stránke #spoluzafutbal , vypredajme spolu náš štadión a zároveň môžeme získať odmenu 4 000 € pre organizáciu bojujúcu v čase pandémie v prvej línii.


bulletin mšk 

Ani tentokrát nebude chýbať pre všetkých žltozelených fanúšikov Bulletin MŠK, ktorý si môžete prečítať v elektronickej podobe na našej stránke. Zverejníme ho hodinu pred výkopom stretnutia.

V nedeľnom bulletine sa dočítate o:

  • Trénerovi Pavlovi Staňovi a charakteristike jeho mladého tímu, pokore i sebavedomí.
  • Mladých posilách, ktoré rozbiehajú svoju seniorskú kariéru a každý fanúšik žltozelených by ich mal poznať.
  • Novom kapitánovi Jakubovi Paurovi, ktorý prezradí, či starne alebo mladne pri aktuálnej kabíne.

Pred úvodným výkopom sa spolu so všetkými aktérmi stretnutia poďakujeme a vzdáme hold všetkých ľuďom, ktorí stáli počas pandémie v prvej línii a aj vďaka ktorým sa zas môžeme tešiť na futbalové stretnutia.


Vstupenky sa predávať nebudú

Zdôrazňujeme, že vstup na nedeľný zápas má podľa aktuálnych nariadení kompetentných štátnych orgánov maximálne 500 osôb - vrátane hráčov, realizačných tímov, rozhodcov, usporiadateľov, novinárov a ďalších osôb potrebných na zabezpečenie ligového zápasu.

Preto je zostávajúci počet vstupeniek vyhradený pre vybraných držiteľov permanentiek a našich obchodných partnerov.

Pokladne MŠK tak nebudú otvorené a voľné vstupenky na tento duel nebudú k dispozícii.


Ďakujeme, že rešpektujete dané nariadenie a veríme, že čoskoro sa opäť vidíme v plnom počte na Štadióne MŠK.


Facebook